SharePoint Online potvrda identiteta

Office 365 i SharePoint Online opslužuju širok spektar klijenata pomoću različitih opcija upotrebljivosti i bezbednosti. Nekim korisnicima ne smeta mnogo odziva za potvrdu identiteta ako to znači da će njihovi podaci biti bezbedniji, dok drugi korisnici ne podnose prizor odziva za prijavljivanje, naročito u situacijama gde izgleda kao da SharePoint Online već treba da zna ko je korisnik. Srećom, korisnici ne moraju da biraju upotrebljivost ili bezbednost zato što ove dve stavke sada rade zajedno na mnogo sjajnih načina. I dalje ćemo dodavati nove načine da ove dve stavke rade zajedno, zato svratite povremeno da biste saznali više.

Sledeći dijagram prikazuje SharePoint Online proces potvrde identiteta onako kako funkcioniše danas. On vas vodi kroz scenario koristeći sopstveni dobavljač identiteta (IdP) ili podrazumevani Azure Active Directory (Azure AD) IdP.

Federation Authentication (FedAuth) kolačić je za svaki sajt najvišeg nivoa u SharePoint Online, kao što su osnovni sajt, MySite, administratorski sajt i javni sajt. Osnovni Federation Authentication kolačić (rtFA) koristi se za ceo SharePoint Online. Kada korisnik poseti novi sajt najvišeg nivoa ili stranicu drugog preduzeća, rtFA kolačić se koristi da bi se potvrdio identit tiho bez odziva. Kada se korisnik odjavi iz usluge SharePoint Online, rtFA kolačić se briše.

Proces SharePoint Online potvrde identiteta

Sesije i stalni kolačići

Prema podrazumevanim postavkama, svi SharePoint Online kolačići su kolačići sesije. Ti kolačići se ne čuvaju u kešu kolačića pregledača, već se brišu svaki put kada se pregledač zatvori. Azure AD nudi dugme „Ne odjavljuj me“ tokom prijavljivanja koje šalje signal usluzi Office 365 da omogući stalne kolačiće. Ti kolačići se čuvaju u kešu pregledača i ostaju tamo čak i kada se pregledač zatvori ili kada se računar ponovo pokrene.

Stalni kolačići imaju veliki uticaj na utisak pri prijavljivanju tako što smanjuju broj odziva za potvrdu identiteta koje korisnici vide. Stalni kolačići takođe su neophodni za neke SharePoint Online funkcije, kao što su Otvori pomoću programa Explorer i Mapirane disk jedinice.

Više informacija o vremenskim ograničenjima sesija pogledajte u našem članku Vremenska ograničenja sesija za Office 365.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×