SharePoint Online ograničenja

Poslednji put ažurirano: jul 2018.

Ovaj članak opisuje SharePoint Online ograničenja koja se odnose na sve planove. Za ograničenja skladištenja i korisnika za trenutne Office 365 planove i SharePoint Online samostalne planove pogledajte opis usluge SharePoint Online. Za ograničenja prostora za skladištenje i korisnika za prethodne Office 365 planove za srednja i mala preduzeća pogledajte odeljak Ograničenja za Office 365 planove za mala i srednja preduzeća u nastavku ovog članka.

Napomene: 

Ograničenja usluge

 • Stavke i datoteke - Lista može da ima do 30 miliona stavki, a biblioteka može da ima do 30 miliona datoteka i fascikli. Prikazi mogu da imaju do 12 kolona za pronalaženje. Da biste saznali više o ograničenjima za prikaz velikih lista, pogledajte odeljak Upravljanje velikim listama i bibliotekama u usluzi Office 365. Za informacije o znakovima koji se mogu koristiti u imenima datoteka pogledajte odeljakNevažeći znakovi u imenima datoteka i fascikli.

 • Podsajtovi - Do 2.000 podsajtova po kolekciji lokacija

 • Dužina putanje datoteke – ukupna dužina URL adrese, uključujući ime datoteke, ne sme da sadrži više od 400 znakova. Na primer, sledi tipična URL putanja do datoteke uskladištene u usluzi SharePoint:
  http://www.contoso.com/sites/marketing/documents/Shared%20Documents/Promotion/Holiday%202018.xlsx

 • Veličina datoteka - Manje od 15 GB po datoteci. Datoteke priložene stavkama liste mogu imati maksimalnu veličinu od 250 MB.

 • Synhronizacija - Za optimalne performanse sinhronizovanja preporučujemo da ne skladištite više od 300.000 datoteka u jednoj OneDrive biblioteci ili biblioteci sajta tima. Iako SharePoint Online može da uskladišti 30 miliona dokumenata po biblioteci, za optimalne performanse preporučujemo da sinhronizujete najviše 300.000 datoteka u svim bibliotekama dokumenata. Pored toga, do istog problema sa performansama može doći ako imate 300.000 stavki ili više u svim bibliotekama koje sinhronizujete, čak i ako ne sinhronizujete sve stavke u tim bibliotekama. Ako koristite prethodni OneDrive for Business klijent za sinhronizaciju (Groove.exe), ograničenje za sinhronizovanje po biblioteci je 20.000 stavki (uključujući 5.000 stavki po sajtu tima).

 • Verzije – 50.000 glavnih i 511 manjih verzija

 • SharePoint grupe - Korisnik može da bude član u najviše 5.000 grupa, a svaka grupa može da ima do 5.000 korisnika. Možete da imate do 10.000 grupa po kolekciji sajtova.

 • SharePoint hostovane aplikacije – 20.000 instanci po zakupcu.

 • Korisnici - 2 miliona po kolekciji sajtova.

 • Skladište termina kontrolisanih metapodataka 200.000 termina, 1.000 skupova globalnih termina, 1.000 grupa

Napomena: Nema ograničenja broja spoljnih korisnika koje možete da pozovete u SharePoint Online kolekcije sajtova. Dodatne informacije potražite u članku Upravljanje spoljnim deljenjem za SharePoint Online okruženje.

Ograničenja za Office 365 planove za mala i srednja preduzeća

Ovi planovi više nisu dostupni za kupovinu. Pročitajte članak Prebacivanje na drugi Office 365 plan ili pretplatu da biste dobili uputstva kako da ažurirate plan na neki od novih planova.

Funkcija   

Office 365 Mid-size Business   

Office 365 Small Business i Small Business Premium   

Skladište

Napomena: Preporučujemo nadgledanje korpe za otpatke i redovno pražnjenje. Prostor za skladištenje koji koristi deo je ukupnog ograničenja preduzeća za skladištenje datoteka.

1 TB po organizaciji i 10 GB po pretplatniku.

Dodatni prostor za skladištenje koji se može kupiti iznosi najviše 20 TB.

Za kupovinu prostora za skladištenje pročitajte članak Promena prostora za skladištenje za pretplatu.

1 TB po organizaciji.

Skladište za kolekcije sajtova i Office 365 grupe

Do 1 TB po kolekciji sajtova ili grupi.

1 TB

Kolekcije sajtova i Office 365 grupe

20 po organizaciji (ne uključujući OneDrive za svakog licenciranog korisnika).

1 po organizaciji (ne uključujući OneDrive za svakog licenciranog korisnika).

Broj korisnika

1 - 250

1 - 25

Za informacije o ovome:

Idite ovde:

Office 365 ograničenja veza

Dodatne informacije o propusnom opsegu interneta, razmatranju portova i protokola za Office 365 planove potražite u članku Office 365 portovi i protokoli.

SharePoint dostupnost funkcija

Da biste saznali više o dostupnosti SharePoint funkcije i usluzi SharePoint Online u usluzi Office 365, pročitajte članak Opis usluge SharePoint Online.

SharePoint Online ograničenja pretrage

Da biste saznali više o ograničenjima pretrage za SharePoint Online, pročitajte članak Ograničenja pretrage za SharePoint Online.

OneDrive for Business ograničenja i limiti

Da biste saznali više o ograničenjima i limitima kada koristite Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive (OneDrive.exe), pogledajte odeljak Ograničenja i limiti kada sinhronizujete datoteke i fascikle.

Da biste saznali više o ograničenjima i limitima prilikom korišćenja prethodnog OneDrive for Business (Groove.exe) klijenta za sinhronizaciju, pročitajte članak Ograničenja i limiti prilikom sinhronizovanja SharePoint biblioteka sa računarom putem usluge OneDrive for Business.

Da biste odredili koji klijent za sinhronizaciju koristite, pročitajte članak Koji OneDrive klijent za sinhronizaciju koristim?

Tipovi datoteka

Dodatne informacije o vrstama datoteka koje ne možete da dodate na listu potražite u članku Tipovi datoteka koji se ne mogu dodati na listu ili u biblioteku.

URL adrese na mreži

Dodatne informacije o SharePoint Online adresama potražite u članku SharePoint Online URL adrese i IP adrese.

Jezici lokacije

Dodatne informacije o podešavanju jezika lokacija potražite u članku Promena postavki jezika i regiona.

Planiranje i primena SharePoint Online

SharePoint Online vodič za planiranje za Office 365 Office 365 for business.

Dodavanje ili smanjivanje skladišta

Promena prostora za skladištenje za pretplatu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×