SharePoint Online i OneDrive brzine migracije

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ovaj članak objašnjava faktori koji utiču brzine migracije kod svake faze prilikom korišćenja SharePoint Online API migracije.

Sa na novu SharePoint Online migracije API, promenili smo drastično onako kako se završi migracija, koja takođe utiče na brzinu možete da očekujete nakon migriranja podataka. Cilj ovog članka je da se ne dati detaljna objašnjenja o tome kako funkcioniše migracija API, ali umesto toga ispitali koliko je vremena potrošeno pri svakom koraku procesa migracije i faktori koji utiču na brzinu.

Faktori koji utiču na brzinu migracije

Migracija brzinu mogu da utiču na više faktora. Razumevanje ovo će vam pomoći da planirate i povećali efikasnost migraciju.

Napomena : Osnovna prednost pomoću migracije API je da ga koristi Azure skladišta i koristi kanale za koje sprečavaju uguљenog.  Ovo vam omogućava da efikasnije planiranje migracije vremenske ose.

  • Izvor računara: Imate izvor podataka Uporedni nekoliko računarima sprečava pokrenut u kapacitet ograničenja kao što je DISK UI koji će ograničavanje brzine migraciju. To može da se postigne tako što ćete povećati broj klijenta VMs, te povećali brzinu premeštanjem sadržaja iz izvorne lokacije.

  • Mreže: Unutrašnja brzine mreže će uticati na ukupnu brzinu migracije. Ako ne možete da proširiti migracije posao preko različitih mreže ili podesite vreme od poslova da biste uvećali niskog mreže upotrebe, biće može da poboljša performanse migracije posla.

  • Migracije računara: Pokrenite migraciju poslove sa više od jednog računara da biste povećali brzinu.

  • Brzinu Internet da Azure: Brzine kojom se otprema paket za migraciju sa klijentsko okruženje sa Azure skladištem.

  • SPO uvoz: Brzine konzumiranja podataka u sistemu SharePoint. Uvoz brzine u velikoj meri utiču na složenost metapodataka na migrirani sadržaja.

Razumevanje kako metapodataka utiče na performanse

Tip metapodataka direktno utiče na brzinu migraciju:

Tip metapodataka

Primeri

Prosečna korisničkog iskustva

Light verzija

ISO datoteke, video datoteke

2 TB/dan

Srednje

Stavke liste, Office datoteke (~1.5MB)

1 TB/dan

Prekomerna

Stavke liste sa prilagođene kolone, mala datotekama (~ 50kb)

250 GB/dan

Podešavanje razmere svoj posao migraciju da biste uvećali bajtova

SharePoint Online omogućava pozivaoce da biste pokrenuli više poslova migracije paralelno. Tako što ćete optimizovati paralelnog poslova pomoću faktora koji je naveden iznad, migraciju API prihvatila do 24 TB po danu jednog zakupca.

  • Ograničite veličinu paketa: Skala paketima ograničavanjem paket da imaju manje od 1000 objekata i manji od 100MB po paketu. Rezultat će biti brže otpremanje brzine da Azure i kao i kao koristi skale mogućnosti migracije API.

  • Povećaj broj klijenta VMs: Tako što ćete povećati broj klijenta VMs, povećali brzinu pokretni sadržaj iz izvorne lokacije.

Optimizacija migraciju

Planiranje je taster za optimizuje migraciju. Da biste pokušali da imaju onoliko poslova migracije pokrenut paralelno sve vreme da biste uvećali na protok je vaš cilj kada koristite API za.

Neke alatke već uradite Razdeljivanje pakete pametan način i prepustiti drugima da pametno Razdeljivanje zadataka. Važno je da pogledamo čitavog procesa i uverite se da uvek prvo adresom na guћvu. U nekim slučajevima, usko grlo će biti njihove brzinu internet ili ručnog rada uključene u pripremu sadržaj.

I dalje će biti ograničenje koliko poslova mogu se pokrenuti protiv iste kolekcije lokacija. Zato veoma važno je da različitim kolekcijama lokacija koliko god je moguće pokrenuti paralelnog poslova. Treba da se uverite da imate pre particije kolekcijama lokacija kako bi sadržaj ravnomerno udaljavanje.

Napomena : Vodili operacije paralelno i planiranje oko vaše mreže i računara ograničenja pozitivno će uticati na proces migracije.

Primena najbolje prakse na četiri koraka migracije

Četiri koraka za migraciju

Napomena : Korake 2, 3 i 4 se obično izvršavaju pomoću komandi SharePoint Online SPO migracije PowerShell ili alatku za migraciju u 3rd proizvođača. Važno je da izvršite korak 1 znati koju alatku će najbolje odgovara vašim potrebama.

1. skeniranje izvora   

Prvo pravilo dobrog migracije je uvek znati izvor. Procena podataka i sortirali da ga koristite. Sadržaja koji je stvarno treba da biste premestili? Šta može da ostane? Dok vi razmatrate podataka, će vam dati bolju brzinu da očekujete u naredne korake. Koristite ovaj put za čišćenje arhive pošto količinu sadržaja premeštate će odrediti ukupnu veličinu projekta.

2. paket sadržaja   

Ovaj korak je gde alatku za izabrani kreira odgovarajući paket za sadržaj koja se uvozi u oblaku. Odgovara ovo Novo SPOMigrationPackage i ConvertTo SPOMigrationTargetedPackage u sistemu SharePoint PowerShell cmdlet komande za SPO migracije. Brzine ovaj korak zavisi od efikasnosti alatku i tip sadržaja tog paketa. Razdeljivanje paketima pametan način se takođe znatno će poboljšati poslednji korak.

3. otpremanje Azure   

Dok se sadržaj u SharePoint Online pomoću nove API migraciju, Azure je dali kao privremeno mesto. Brzinu mreže da biste otpremili Azure je mnogo brže i omogućava vam da odaberete vaše centra podataka. Ako imate dobru vezu, možda ćete želeti da biste odabrali na istoj lokaciji centra podataka za vaš Azure i O365 naloga. Odgovara ovo Podešavanje SPOMigrationPackageAzureSource komandu kada koristite PowerShell. Ako je mreža spora, razmislite o korišćenju Azure centrom podataka najbliže geografski za vas. Poslednja opcija je za isporuku fizička čvrsti disk jedinice za Azure. Brzine ovaj korak zavisi od internet vezu ili na vreme potrebno za isporuku jedinice korporaciji Microsoft. Lokacije kao što je Microsoft Azure skladište performanse i upotrebljivost liste za proveru mogu da sadrže dobar uvid u šta da očekujete.

4. migraciju API   

Poslednji korak je migracija podataka iz Azure u sistemu SharePoint Online. Ova radnja prozirne kada koristite na 3rd alatku proizvođača, ali odgovara Prosledi SPOMigrationJob PowerShell komandu. Microsoft ima kontrolu na ovaj korak, tako da će nastavimo više detalja ispod šta da očekujete.

Napomena : Za potrebe ovog članka svaki put kada se upućuje poziv API za paket u pravu u sistemu SharePoint Online će se zove „Zadatak migracije”.

Srodne teme

Kako da: izbegli udavila ili blokirani u sistemu SharePoint Online

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×