Saznajte više o Power Query formulama

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena : Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Pomoću programskog dodatka Power Query možete da dodate prilagođene kolone u upite. Više informacija o prilagođene kolone potražite u članku Umetanje prilagođene kolone u tabelu. Power Query Formula Language nudi širok spektar formule koje se koriste za izgradnju složenim izrazima.

Power Query formulama možete napisan ili izmenjena u uređivaču upita pomoću polja za formulu.

Uzorak Formula uređivača upita

Da biste prikazali polje za formulu:

  • Kliknite na dugme postavke > Prikaži traku sa formulama u uređivaču upita.

Napomena : Za veoma kratak video o tome kako da prikažete uređivač upita pogledajte kraj ovog članka.

Power Query pruža moćne podataka upita i oblikovanju iskustvo za Excel koji obuhvata mnogo mogućnosti. Osnovne mogućnosti programskog Dodatka Power Query je za filtriranje i podatke iz velike kolekcije izvora podataka za promenu oblika. Kao što je upit podataka je izražen pomoću jezika Power Query Formula. Da biste saznali više o Power Query Formula jezik, potražite u sledećem članku:

Napomena : Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uređujete ili kreirate novi upit pomoću programskog dodatka Power Query. Sledeći video prikazuje prozor uređivača upita koji se pojavljuje nakon uređivanja upita iz Excel radne sveske. Da biste prikazali uređivač upita bez učitavanja ili uređivanja postojećeg upita radne sveske, iz odeljka Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci izaberite stavke Iz drugih izvora > Prazan upit. Sledeći video prikazuje jedan način za prikazivanje uređivača upita.

Kako prikazati uređivač upita u programu Excel

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×