Saznajte više o Power Query formulama

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Power Query se naziva se i transformacija u programu Excel 2016. Podataka navedenih ovde se odnosi na obe funkcije. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.


Pomoću programskog dodatka Power Query možete da dodate prilagođene kolone u upite. Više informacija o prilagođene kolone potražite u članku Umetanje prilagođene kolone u tabelu. Power Query Formula Language nudi širok spektar formule koje se koriste za izgradnju složenim izrazima.

Power Query formulama možete napisali ili izmenjena u uređivaču upita pomoću polja za formulu

Query Editor Formula Sample

Da biste prikazali polje za formulu:

  • Kliknite na dugme postavke > Prikaži traku sa formulama u uređivaču upita.

Napomena: Za veoma kratak video o tome kako da prikažete Uređivač upita, pomerite se na kraju ovog članka.

Power Query pruža moćne podataka upita i oblikovanju iskustvo za Excel koji obuhvata mnogo mogućnosti. Osnovne mogućnosti programskog Dodatka Power Query je za filtriranje i podatke iz velike kolekcije izvora podataka za promenu oblika. Kao što je upit podataka je izražen pomoću jezika Power Query Formula. Da biste saznali više o Power Query Formula jezik, pogledajte ovaj sledeći članak:

Napomena: Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uređujete ili kreirate novi upit pomoću Programskog dodatka Power Query. Sledeći video zapis prikazuje prozor Uređivača upita koja se pojavljuje nakon uređivanja upita u Excel radnoj svesci. Da biste videli u Uređivač upita bez učitavanja ili uređivanje postojećeg upita radne sveske, u odeljku Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci, izaberite iz drugih izvora > prazan upit. Sledeći video zapis prikazuje jedan način da prikažete Uređivač upita.

Kako prikazati uređivač upita u programu Excel

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×