Saznajte više o Office 365 grupama

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Office 365 grupe je usluga razvijena za saradnju. Ona funkcioniše sa Office 365 alatkama koje već koristite, tako da možete da sarađujete sa članovima tima kada pišete dokumente, pravite unakrsne tabele, radite na planovima projekta, zakazujte sastanke ili šaljete e-poštu.

Najnovije vesti i video zapise o Office 365 grupama potražite na Office blogovima

Ovaj članak će vas upoznati sa tim šta su to grupe i pružiti vam neke korisne veze ka sledećim koracima.

Savet : Ako tražite informacije o korišćenju grupa kontakata u programu Outlook da šalje e-poštu na listi osoba – kao što su grupe prijatelja – pogledajte članak Kreiranje grupe kontakata.

Šta su to grupe?

Grupe u Office 365 omogućavaju vam da odaberete skup osoba koje želite da sarađujete sa i lako Podešavanje kolekciju resursa za te osobe da biste delili. Ne morate da brinete o ručno dodeljivanja dozvola resursi jer Dodavanje članova u grupu automatski daje dozvole su im potrebne za alatke za grupu pruža. Pored toga, grupe su novo i poboljšano iskustvo za koristili smo da koristite liste distribucije ili deljenih poštanskih sandučića da biste uradili.

Savet : Za informacije o nadogradnji na tradicionalne distribuciju navodi da Office 365 grupama potražite u ovom članku.

Određeni resursi koji se pružaju pomalo zavise od utiska pri radu sa grupama koji tim želi da ima, stoga hajde da brzo pregledamo izbore. Dok razmatrate opcije, važno je da imate na umu da svi imaju različite zahteve. Različiti timovi mogu da daju prednost različitim načinima rada, a Office 365 ima alatke koje omogućavaju saradnju u bilo kom obliku koji timovi žele.

Grupe u programu Outlook

Ako vam se više dopada režim saradnje uz deljeno prijemno sanduče, onda je utisak pri radu sa grupama u programu Outlook prava stvar za vas. Ako napravite grupu u programu Outlook, dobijate:

Nijedan od tih resursa ne morate ručno da pravite. Kada napravite grupu, oni se prave automatski i članovima grupe se dodeljuju neophodne dozvole kako bi mogli odmah da počnu da ih koriste.

Ove resurse možete da pristupite preko poznate Microsoft Outlook 2016 klijentu radne površine, preko programa Outlook na Vebu, putem programa Outlook 2016 za Mac (deljene prijemno poštansko sanduče), putem programa Outlook mobilnogili korišćenje naše namensku Microsoft grupe aplikacija na iOS, Android ili Windows Telefon. Pronaći ćete u Office 365 grupama u oknu za navigaciju sa leve strane u Outlook na računaru ili na Vebu.

Kada grupa u programu Outlook izgubi svoju prvobitnu svrhu, možete da je izbrišete da biste oslobodili sistemske resurse i da biste uklonili grupu koja se listama ni prikazivala. Pogledajte video: Brisanje grupe.

Najnoviji deo priče o saradnji jeste Microsoft Teams. Microsoft Teams je tu za vaš za tim – tabla za neprekidno ćaskanje gde možete da vodite neformalne razgovore u realnom vremenu o veoma fokusiranim temama ili u određenim podgrupama u okviru grupe. Ako napravite Microsoft Team, ovu mogućnost neprekidnog ćaskanja dodajete u utisak pri radu sa grupama u programu Outlook.

Grupe u usluzi Yammer

Yammer u saradnju unosi utisak pri radu sa poslovnom društvenom mrežom. On vam pomaže da ostvarite nove veze i otkrića u organizaciji. Može da vam pomogne da komunicirate i diskutujete o idejama širom preduzeća ili u oblastima od zajedničkog interesa.

Povezani grupa u Yammer ćete dobiti tako što ćete kreirati na Office 365:

  • Yammer grupu – zajedničko mesto za vođenje razgovora i deljenje informacija

  • SharePoint biblioteku dokumenata –centralno mesto gde grupa skladišti i deli datoteke

  • Deljenu OneNote beležnicu – za prikupljanje ideja, istraživanja i informacija

  • SharePoint sajt tima – centralno spremište za informacije, veze i sadržaj povezan sa grupom

  • Planner – za dodelu projektnih zadataka članovima grupe i upravljanje njima

Tim alatkama možete da pristupite putem usluge Yammer u pregledaču ili pomoću aplikacije Yammer na iOS, Android ili Windows Phone uređaju.

Šta mi je potrebno da bih koristio/la grupe?

Bilo koji Office 365 pretplatu koja ima Exchange Online i SharePoint Online će podržati grupe. Koja sadrži Business Essentials i Business Premium planove i Enterprise E1, E3 i E5 planove.

Ako imate samo za Exchange plan i dalje mogu da pristupe deljenoj prijemnog poštanskog sandučeta i deljeni kalendar funkcije programa grupe u programu Outlook, ali neće se u biblioteci dokumenata, planer ili bilo koju od drugih mogućnosti. Ako želite da koristite naprednim postavkama bezbednosti ili usaglašenost funkcije za deljeno poštansko sanduče kreirane sa grupom, treba da dodelite na Exchange Online Plan 1 sa Exchange Online arhiviranja ili Exchange Online Plan 2 licence u poštansko sanduče.

Ako imate samo za Yammer plan koji će i dalje imaju razgovori feed u Yammer grupe, ali nećete dobiti u biblioteci dokumenata, planer ili bilo koju od drugih mogućnosti.

Privatne naspram javnih grupa

Prilikom pravljenja grupe morate da odlučite da li želite da to bude privatna ili javna grupa. Sadržaj u javnoj grupi mogu da vide svi u organizaciji i svi iz organizacije mogu da se pridruže grupi. Sadržaj u privatnoj grupi mogu da vide samo članovi grupe, a osobe koje žele da se pridruže privatnoj grupi mora da odobri vlasnik grupe.

Osobe izvan organizacije ne mogu da vide javne niti privatne grupe, a ne mogu ni da im pristupaju osim ako ih posebno ne pozovete kao goste.

Da biste promenili u grupu iz javnog na privatne (ili obrnuto) idite na lokaciju razgovora grupe u programu Outlook ili Yammer. Za Office 365 grupe u programu Outlook, idite na Outlook 2016 i odaberite stavku Uredi grupu sa trake. U grupi postavke okna koje se pojavi možete moći ćete da biste se prebacivali postavke privatnosti. U programu Outlook na Vebu izaberite stavku još radnji grupu u gornjem desnom uglu (izgleda tri tačke) i odaberite stavku Uređivanje grupe iz padajućeg menija. Za Office 365 povezani Yammer grupe, idite u grupu u Yammer i kliknite na ikonu postavke u zaglavlju grupe da biste uredili postavke privatnosti grupe.

Više informacija potražite u odeljku da Office 365 grupa javna ili privatna.

Kako da upravljam grupama?

Svaka grupa ima najmanje jedan vlasnik koje možete da dodate ili uklonite članove i izvršite neke osnovne curation grupe i njen sadržaj. Pored toga, ako imate dozvole Administratora Exchange Online možete da administrirate grupa iz Office 365 centra administracije i PowerShell.

Potražite informacije o tome kako da biste izbrisali grupu: Brisanje grupe i da vrati izbrisane grupe potražite u članku: Vraćanje izbrisanih Office 365 grupe.

Maksimum...

Vrednost

Vlasnika po grupi

100

Grupe koje korisnik može da kreira

250

Grupe koje može da napravi administrator

Do podrazumevanog ograničenja zakupca od 500.000

Broj članova

Više od 1.000

Korisnici možda ćete primetiti kašnjenja prilikom pristupa kalendar i razgovore u velike grupe u programu Outlook

Skladište datoteka

1 terabajt i 500 megabajta po pretplaćenom korisniku uz svo kupljeno dodatno skladište. Možete da kupite neograničenu količinu dodatnog skladišta.

Podrazumevani maksimalni broj grupa koje Office 365 organizacija može da ima trenutno iznosi 500.000.

Više informacija o SharePoint Online skladište u članku SharePoint Online ograničenja i SharePoint Online granice i ograničenja softvera.

Takođe pogledajte

Slušamo vas

Ovaj članak je poslednji put ažurirano tako što ćete Ben na 21 juna 2017 kao rezultat povratne informacije. Ako možete da ga možete navođeni da korisne informacije, a naročito ako niste, ponovo kliknite na dugme kontrole za povratne informacije ispod i ostavite konstruktivan komentare, kako bismo mogli nastaviti da unapredi. Hvala!

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×