Saznajte više o Office 365 grupama

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Office 365 grupe je usluga razvijena za saradnju. Ona funkcioniše sa Office 365 alatkama koje već koristite, tako da možete da sarađujete sa članovima tima kada pišete dokumente, pravite unakrsne tabele, radite na planovima projekta, zakazujte sastanke ili šaljete e-poštu.

Najnovije vesti i video zapise o Office 365 grupama potražite na Office blogovima

Ovaj članak će vas upoznati sa tim šta su to grupe i pružiti vam neke korisne veze ka sledećim koracima.

Napomena : Ako tražite informacije o korišćenju grupa kontakata u programu Outlook da šalje e-poštu na listi osoba – kao što su grupe prijatelja – pogledajte članak Kreiranje grupe kontakata.

Bilo koji Office 365 pretplatu koja ima Exchange Online i SharePoint Online će podržati grupe. Koja sadrži Business Essentials i Business Premium planove i Enterprise E1, E3 i E5 planove.

Ako imate samo za Exchange plan i dalje mogu da pristupe deljenoj prijemnog poštanskog sandučeta i deljeni kalendar funkcije programa grupe u programu Outlook, ali neće se u biblioteci dokumenata, planer ili bilo koju od drugih mogućnosti. Ako želite da koristite naprednim postavkama bezbednosti ili usaglašenost funkcije za deljeno poštansko sanduče kreirane sa grupom, treba da dodelite na Exchange Online Plan 1 sa Exchange Online arhiviranja ili Exchange Online Plan 2 licence u poštansko sanduče.

Ako imate samo za Yammer plan koji će i dalje imaju razgovori feed u Yammer grupe, ali nećete dobiti u biblioteci dokumenata, planer ili bilo koju od drugih mogućnosti.

Šta su to grupe?

Grupe u Office 365 omogućavaju vam da odaberete skup osoba koje želite da sarađujete sa i lako Podešavanje kolekciju resursa za te osobe da biste delili. Resursi kao što su deljene Outlook prijemno poštansko sanduče, deljeni kalendar ili biblioteku dokumenata za saradnju na datotekama.

Ne morate da brinete o ručno dodeljivanja dozvola resursi jer Dodavanje članova u grupu automatski daje dozvole su im potrebne za alatke za grupu pruža. Pored toga, grupe su novo i poboljšano iskustvo za koristili smo da koristite liste distribucije ili deljenih poštanskih sandučića da biste uradili.

Napomena : Za informacije o nadogradnji na tradicionalne distribuciju navodi da Office 365 grupama potražite u ovom članku.

Određene resurse koje su obezbeđene neznatno zavisi od grupe iskustvo tim želi da imate. Dok razmatrate opcije važno je da zapamtite da su iste retko veličine sve. Različite timovima možda ćete hteti da biste radili na različite načine i Office 365 ima alatke da biste omogućili saradnju u bilo kom obliku radije u timovima.

Možete da kreirate Office 365 grupe iz raznih alatke programa Outlook, Outlook na Vebu, uključujući Outlook Mobile, SharePoint, planer, timovima i još mnogo toga. Koju alatku birate da biste pokrenuli iz zavisi od malo na koju vrstu grupe kojima radite. Na primer; u programu Microsoft trudimo da biste pokrenuli iz programa Outlook kada mi pravite grupe organizovane oko e-pošte i kalendara. Ako je grupa za preduzeće širok komunikaciju trudimo da se pokrene sa Yammer. Za saradnju na osnovu ćaskanje ćemo početi grupe iz Microsoft Teams.

Kada kreirate grupu, moraćete da odlučite da li želite da bude u privatnoj grupi ili javnoj grupi. Sadržaj u javnoj grupi mogu da vide bilo ko iz vaše organizacije i da je neko iz vaše organizacije može da se pridruži grupi. Sadržaj u privatnoj grupi mogu da vide samo članovi grupe i osobe koje želite da se pridružite privatnoj grupi imaju da odobri vlasnik grupe.

Osobe izvan organizacije ne mogu da vide javne niti privatne grupe, a ne mogu ni da im pristupaju osim ako ih posebno ne pozovete kao goste.

Više informacija o promeni grupa iz javnih privatno (ili obrnuto) potražite u odeljku da Office 365 grupa javna ili privatna.

Vlasnici, članovi i goste

Vlasnika grupe su moderatore grupe. Mogu da Dodavanje ili uklanjanje članova i imaju jedinstvene dozvole, kao što je mogućnost da izbrišete razgovor i iz deljene prijemno poštansko sanduče ili promenite različite postavke za grupu. Vlasnika grupe da biste preimenovali grupu, ažurirajte opis ili sliku i još mnogo toga. Ako ste upoznati sa SharePoint uloge zatim vlasnik grupe je administrator kolekcije lokacija

Članovi grupe su redovni korisnici u vašoj organizaciji koje koriste grupe za saradnju. Oni mogu da pristupe sve u grupi, ali ne možete da promenite postavke grupe. U SharePoint svetu su članovi lokacije. Više informacija o dodavanju ili uklanjanju članovi grupe potražite Dodaj i ukloni članove grupe u programu Outlook.

Gosti kao što su članovi grupe, ali se nalaze izvan vaše organizacije. Podrazumevano korisnici mogu da pozovem goste da se pridružite grupi, a možete da kontrolišete tu postavku. Više informacija potražite u članku pristup gosta u Office 365 grupama.

Izaberite tip grupe koju želite da koristite:

Ako biste radije deljene prijemno poštansko sanduče režim za saradnju, iskustvo grupe u programu Outlook je za vas. Dobićete tako što ćete kreirati grupe u programu Outlook:

Nijedan od tih resursa ne morate ručno da pravite. Kada napravite grupu, oni se prave automatski i članovima grupe se dodeljuju neophodne dozvole kako bi mogli odmah da počnu da ih koriste.

Ove resurse možete da pristupite preko poznate Microsoft Outlook 2016 klijentu radne površine, preko programa Outlook na Vebu, putem programa Outlook 2016 za Mac (deljene prijemno poštansko sanduče), putem programa Outlook mobilnogili korišćenje naše namensku Microsoft grupe aplikacija na iOS, Android ili Windows Telefon. Pronaći ćete u Office 365 grupama u oknu za navigaciju sa leve strane u Outlook na računaru ili na Vebu.

Pronaći ćete grupa u oknu za navigaciju sa leve u programu Outlook ili Outlook na Vebu

Najnovija deo naše saradnje priče je Microsoft timovima. Microsoft Teams je unutrašnji ponavljaj za tim – na osnovu ćaskanje radnog prostora gde možete da imate neformalnu, u realnom vremenu, razgovori oko fokusirani teme ili određene grupe potfascikle u okviru grupe. Kreiranje Microsoft Team dodaje ovu mogućnost neprekidnog ćaskanja u iskustvo grupe u programu Outlook.

Yammer dovodi poslovno društveno iskustvo na saradnju. To vam pomaže da budu nova veza i otkrića u organizaciji. To može pomoći da komuniciraju i razmatraju i razmenjuju celo preduzeće ili zajedničke kamate oblasti.

Povezani grupa u Yammer ćete dobiti tako što ćete kreirati na Office 365:

  • Yammer grupu – zajedničko mesto za vođenje razgovora i deljenje informacija

  • SharePoint biblioteku dokumenata –centralno mesto gde grupa skladišti i deli datoteke

  • Deljenu OneNote beležnicu – za prikupljanje ideja, istraživanja i informacija

  • SharePoint sajt tima – centralno spremište za informacije, veze i sadržaj povezan sa grupom

  • Planner – za dodelu projektnih zadataka članovima grupe i upravljanje njima

Tim alatkama možete da pristupite putem usluge Yammer u pregledaču ili pomoću aplikacije Yammer na iOS, Android ili Windows Phone uređaju.

Kada grupa nadživi svrhu zbog koje, možete da je izbrišete da biste oslobodili sistemske resurse i da biste uklonili grupu koja se listama ni prikazivala. Pogledajte video: Brisanje grupe.

Napomena : Sadržaj na ovoj kartici je namenjen administratorima.

Postoje tri primarni modela obezbeđujete u Office 365 grupama: otvaranje, koje vodi IT ili kontrolisani. Svaka ima svoje prednosti.

Model

Prednosti

Otvorite (podrazumevano)

Korisnici mogu da kreiraju sopstvene grupe po potrebi bez potrebe da čekam ili trudi se, on

IT-om

Korisnici poziva za grupu iz nje. To može da ih vodi na izbor najbolje alatke za saradnju za svoje potrebe

Kontrolisani

Grupisanje kreiranja ograničena za određene osobe, timovima ili usluge (pogledajte članak: kontrola ko može da kreira Office 365 grupama)

Ako želite da kontrolišete kako su imenovane vaš Office 365 grupama možete da koristite za imenovanje smernica za nametanje imena grupa da se pridržava na određene standarde, uključujući prefixed ili sufiksa kao i blokira sporan imena. Pogledajte Office 365 grupe imenovanja smernica za više informacija.

Svaka grupa ima najmanje jedan vlasnik koje možete da dodate ili uklonite članove i izvršite neke osnovne curation grupe i njen sadržaj. Obično to vlasnik radi u programu Outlook. Pogledajte video: Dodavanje i uklanjanje članovi grupe u programu Outlook. Ako vlasnik grupe (ili vlasnici) organizaciju napusti iz bilo kog razloga administrator možete dodeliti novog vlasnika grupe. Pročitajte članak Dodeljivanje novog vlasnika zapušteni grupu.

Pored toga, ako imate dozvole Administratora Exchange Online administraciju grupa sa u Office 365 centar administracije (pogledajte članak Upravljanje članstvom grupe u Office 365 administrator centrirali) ili PowerShell (pogledajte Korišćenje alatke PowerShell za Upravljanje Office 365 grupama) .

Ovde možete dobiti zajedno vreme kada želite da biste izbrisali grupu iz vašeg zakupca. Potražite informacije o tome kako da biste izbrisali grupu: Brisanje grupe. Ako je grupa slučajno izbrisane administratori mogu vraćanje toj grupi do 30 dana potražite u članku: Vraćanje izbrisanih Office 365 grupe.

Ako biste radije više automatizovan način na koji upravlja životnim ciklusom vaš Office 365 grupama možete da koristite za istek da istekne grupe na određeni vremenski interval. Grupe vlasnika će dobiti e e-pošte 30, 15 i 1 dana pre isteka grupe koje će im omogućiti da lako obnoviti grupi ako i dalje je to potrebno. Pogledajte članak: smernica za rok važenja Office 365 grupu.

Ograničenja grupa

Maksimum...

Vrednost

Vlasnika po grupi

100

Grupe koje korisnik može da kreira

250

Grupe koje može da napravi administrator

Do podrazumevanog ograničenja zakupca od 500.000

Broj članova

Više od 1.000

Korisnici možda ćete primetiti kašnjenja prilikom pristupa kalendar i razgovore u velike grupe u programu Outlook

Skladište datoteka

1 terabajt i 500 megabajta po pretplaćenom korisniku uz svo kupljeno dodatno skladište. Možete da kupite neograničenu količinu dodatnog skladišta.

Podrazumevani maksimalni broj grupa koje Office 365 organizacija može da ima trenutno iznosi 500.000.

Više informacija o SharePoint Online skladište u članku SharePoint Online ograničenja i SharePoint Online granice i ograničenja softvera.

Upravljanje Office 365 grupa je efikasnije kada korisnih informacija o korišćenju grupa. Office 365 centar administracije ima izveštavanje alatke koje možete da vidite stvari kao što su prostora za skladištenje koristite, koliko aktivni grupa koje imate i čak kako korisnici koriste grupe. Pogledajte članak: Office 365 izveštaja u centru administracije za više informacija.

Office 365 grupama vam pruža niz alatki za usaglašenost, zaštiti informacijai e-otkrivanja .

Takođe pogledajte

Slušamo vas

Ovaj članak je poslednji put ažurirano tako što ćete Ben na 21 novembar 2017 kao rezultat povratne informacije. Ako možete da ga možete navođeni da korisne informacije, a naročito ako niste, ponovo kliknite na dugme kontrole za povratne informacije ispod i ostavite konstruktivan komentare, kako bismo mogli nastaviti da unapredi. Hvala!

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×