Saznajte više o šifrovanih poruka na lokaciji Outlook.com

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako imate pretplatu na Office 365 Home ili Office 365 Personal , Outlook.com sada uključuje šifrovanje funkcije koje vam omogućavaju da delite poverljive lične informacije o vašem i istovremeno obezbedite da e-poruku ostane šifrovane i ne ostavi Office 365 . Ovo je korisna kada ne verujete dobavljača e-pošte primaoca da bude bezbedan.

Šifrovanje opcije su dostupne na traci kada pišete poruku.

Outlook.com trake sa istaknutim dugmetom za šifrovanje

Šifrovanje opcije su dostupne?

Kao korisnik sa pretplatom na Office 365 Home ili Office 365 PersonalOutlook.com , videćete sledeće:

 • Šifrovanje: poruku ostaje šifrovane i ne ostavi Office 365. Primaocima sa Outlook.com i Office 365 naloga možete da preuzmete priloga bez šifrovanje iz Outlook.com, Outlook mobilne aplikacije ili aplikaciju e-pošte u operativnom sistemu Windows 10. Ako koristite klijenta različite e-pošte ili druge naloge e-pošte, možete da koristite privremeni kôd za preuzimanje priloga sa portala Office 365 šifrovanje poruka.

 • Šifrovanje i sprečili prosleđivanje: vaše poruke ostaje šifrovane unutar Office 365 i nije moguće kopirati ili proslede. Microsoft Office priloga kao što su Word, Excel ili PowerPoint datoteke ostaju šifrovane čak i kad su ste preuzeli. Druge priloge, kao što su PDF datoteke ili datoteke slike možete da preuzmete bez šifrovanja.

Kako da šaljem šifrovane e-poruke?

Da biste poslali poruku sa šifrovanjem, odaberite jednu od ove dve opcije dostupne u okviru dugmeta šifrovanje: šifrovanje ili šifrovanje i sprečili prosleđivanje.

Okno za čitanje programa Outlook sa istaknutim opcije šifrovanja

Kako da pročitam šifrovanu e-poruku? (Koristim Outlook.com ili Office 365)

Ako koristite Outlook.com ili Office 365 i koristite Veb lokaciju Outlook.com , Outlook mobilne aplikacije ili aplikaciju e-pošte u operativnom sistemu Windows 10, možete da čitate i odgovaranje na šifrovanu poruku na isti način kao u nešifrovanom poruke.

Ako koristite Outlook za Windows, Outlook za Mac ili aplikaciju za e-pošte nezavisnog proizvođača, ćete primiti e-poruku sa uputstva o tome kako da pročitam šifrovanu poruku. Možete im pristupate koristeći svoj Microsoft nalog ili nalog Office 365 .

Kako da pročitam šifrovanu e-poruku? (Ne koristim Outlook.com ili Office 365)

Ćete primiti e-poruku sa uputstva o tome kako da pročitam šifrovanu poruku. Ako šifrovanih poruka je poslata u Google ili Yahoo Mail naloga, da potvrde identitet koristeći Google ili Yahoo nalog ili pomoću privremenog kôd. Ako je poruka poslata na drugi nalog (Comcast ili AOL, na primer) možete da koristite privremeni kôd. Privremene kôd će biti poslata vama u e-poruci.

Poruka primljena kada pokušate da otvorite šifrovanu poruku

Priloge takođe šifrovane?

Svi prilozi su šifrovani. Primaoci koji pristup šifrovane e-pošti putem portalu Office šifrovanje poruka možete da prikažete priloge u pregledaču.

Prilozi se ponašaju drugačije kada su se preuzimaju u zavisnosti od šifrovanja opciju koristi:

 • Ako odaberete opciju za šifrovanje , primaocima sa Outlook.com i Office 365 naloge možete da preuzmete priloga bez šifrovanje iz Outlook.com, Outlook mobilne aplikacije ili aplikaciju e-pošte u operativnom sistemu Windows 10. Druge naloge e-pošte pomoću različitih e-pošte klijenta možete koristiti privremeni kôd za preuzimanje priloga na portalu Office 365 šifrovanje poruka.

 • Ako odaberete opciju šifrovanje i sprečite prosleđivanje , postoje dve mogućnosti:

  • Microsoft Office priloga kao što su Word, Excel ili PowerPoint datoteke ostaju šifrovane čak i kad su ste preuzeli. To znači da ako primalac preuzimanja prilog i šalje nekome drugom, osobe mogu da proslede nećete moći da otvorite prilog jer nemaju dozvolu da biste ga otvorili.

   Imajte u vidu da ako primalac datoteke koristi Outlook.com nalog, oni priloge možete otvoriti šifrovane Office na Office aplikacije za Windows. Ako primalac datoteke koristi Office 365 nalog, oni da otvorite datoteku u Office aplikacijama preko platforme.

  • Sve ostale priloge, kao što su PDF datoteke ili datoteke slike, možete da preuzmete bez šifrovanja.

Kako se ovo razlikuje od trenutnog nivoa šifrovanja u Outlook.com?

Trenutno Outlook.com koristi oportunističko prenosa Layer bezbednost (TLS) da biste šifrovali veza sa dobavljačem e-pošte primaoca. Međutim, uz TLS, poruka može ostati šifrovane kada poruka stigne dobavljača e-pošte primaoca. Drugim rečima, TLS šifruje veze, ne poruku.

Pored toga, TLS šifrovanje nije pružaju mogućnost za sprečavanje prosleđivanje.

Poruke koje su šifrovane sa Office 365 ostanite šifrovane i da ostanete u uslugu Office 365. Ovo vam pomaže da obezbedite e-pošte kada bude primljen.

Takođe pogledajte

Office 365 – napredna zaštita

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×