Saznajte koji izvori podataka se koriste u modelu podataka u radnoj svesci

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada dugo radite sa izvedenim tabelama i drugim vizuelizacijama podataka, moguće je da ćete vremenom prestati da uspešno pratite koje tabele i izvori podataka su dodati u model podataka.

Sledi nekoliko lakih koraka koje možete da sledite dok pokušavate da odredite tačno koji podaci trenutno postoje u modelu.

 1. U programu Excel Izaberite stavke Power Pivot > Upravljaj da biste otvorili Power Pivot prozor.

 2. Pogledajte kartice u Power Pivot prozoru.

  Svaka kartica sadrži tabelu u vašem modelu. Kolone u svakoj tabeli prikazuju se kao polja na listi polja izvedene tabele. Kolona koja je obojena u sivo je sakrivena od aplikacija klijenta.

  Prozor programskog dodatka PowerPivot sa karticama

 3. Da biste prikazali poreklo tabele izaberite karticu Svojstva tabele.

  Ako je kartica Svojstva tabele zatamnjena i sadrži ikonu veze koja upućuje na povezanu tabelu, podaci vode poreklo iz lista u radnoj svesci, a ne iz spoljnog izvora podataka.

  Za sve druge tipove podataka dijalog Uredi svojstva tabele pokazuje ime veze i upit koji se koristi za preuzimanje podataka. Zabeležite ime veze i zatim koristite Menadžer veza u programu Excel da biste utvrdili mrežni izvor i bazu podataka koji su korišćeni u vezi.

  1. U programu Excel izaberite stavke Podaci > Veze.

  2. Izaberite vezu koja je korišćena za popunjavanje tabele u vašem modelu.

  3. Izaberite stavke Svojstva > Definicija da biste prikazali nisku veze.

Napomena : Modeli podataka su nove u programu Excel 2013. Možete da koristite za kreiranje izvedene tabele, izvedeni grafikoni, i Power View izveštaja koji vizuelizaciju podataka iz više tabela. Saznajte više o modelima podataka uKreiranje modela podataka u programu Excel.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×