Saznajte koji izvori podataka se koriste u modelu podataka u radnoj svesci

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako radite sa podacima koja je dodata u Excel model podataka, zatim ponekad možete da izgubite pratite koje tabele i izvori podataka su dodati u model podataka.

Napomena: Uverite se da ste omogućili programski dodatak Power Pivot. Više informacija potražite u članku pokretanje u programskom dodatku Power Pivot programski dodatak za Excel.

Evo nekoliko jednostavnih koraka možete da pratite da odredite tačno koji podaci trenutno postoje u modelu:

 1. U programu Excel Izaberite stavke Power Pivot > Upravljaj da biste otvorili Power Pivot prozor.

 2. Pogledajte kartice u Power Pivot prozoru.

  Svaka kartica sadrži tabele u modelu. Kolone u svakoj tabeli se pojavljuju kao polja u listi polja izvedene tabele. Bilo koje kolone koja je obojeno je sakrivena iz klijentske aplikacije.

  Prozor programskog dodatka PowerPivot sa karticama

 3. Da biste prikazali poreklo tabele izaberite karticu Svojstva tabele.

  Ako je kartica Svojstva tabele zatamnjena i sadrži ikonu veze koja upućuje na povezanu tabelu, podaci vode poreklo iz lista u radnoj svesci, a ne iz spoljnog izvora podataka.

  Za sve druge tipove podataka dijalog Uredi svojstva tabele pokazuje ime veze i upit koji se koristi za preuzimanje podataka. Zabeležite ime veze i zatim koristite Menadžer veza u programu Excel da biste utvrdili mrežni izvor i bazu podataka koji su korišćeni u vezi.

  1. U programu Excel izaberite stavke Podaci > Veze.

  2. Izaberite vezu koja je korišćena za popunjavanje tabele u vašem modelu.

  3. Izaberite stavku Svojstva > definicija da biste prikazali nisku veze.

Napomena: Modeli podataka su uvedene u programu Excel 2013. Možete da koristite za kreiranje izvedene tabele, izvedeni grafikoni, i Power View izveštaja koji vizuelizaciju podataka iz više tabela. Saznajte više o modelima podataka u Kreiranje modela podataka u programu Excel.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×