Saznajte kako da odete u aplikaciji osobe dostupne funkcije

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Osobe aplikacije u Office 365 uključuje funkcije pristupačnosti koje vam olakšavaju osobama sa umanjenim sposobnostima da biste koristili aplikaciju. Na primer, osobe koje su slepe ili slabovide možete koristiti čitača ekrana da bi informacije o korisnički interfejs (UI) čita naglas na njih.

Mnoge funkcije pristupačnosti su ugrađeni u uređaj ili računar. Da biste saznali više o ovim opcijama pristupačnosti, pogledajte članak Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnosti u sistemu Office 365.

U ovoj temi

Upoznajte raspored aplikaciji osobe

Aplikacija "osobe" u vam pomaže da upravljate svoje kontakt informacije. Kao i druge aplikacije za Office 365Osobe aplikacija je aplikacije zasnovane na Vebu koju koristite u Veb pregledaču. Otvorite aplikaciju osoba tako što ćete odabrati njegovu pločicu u Office 365 pokretanje aplikacija. Za kretanje kroz elemente aplikacije, koristite Tab i Shift + Tab.

 • U oknu za navigaciju

  Kada otvorite aplikaciju osobe, je fokus na istaknuto osobei grupe u navigaciji sa leve strane okna. Pritisnite tastere Shift + Tab da biste otišli na polje za pretragu da biste potražili nekoga. Pritisnite taster Tab da biste pretražili grupa u oknu, kao što su kontakata, direktorijumai grupa kojima pripadate, ako ga ima. Kada izaberete jednu od stavki na listi za navigaciju, sadržaj glavne okno promene koje odražavaju ovu selekciju.

  Na dnu okna za navigaciju, pronaći ćete dugmad za e-pošte i kalendara (Outlook na Vebu), na osobe koje koristite, i Zadaci aplikaciju.

  Pritisnite taster Tab ponovo i premešta fokus na natpisu na vrhu glavnog okno sa osobama.

 • Glavni okno

  Sadržaj glavne okno promene skladu sa izabranom stavkom u oknu za navigaciju.

  Na gornjoj traci glavnog okna sadrži dugmad za novo (kontakt, liste kontakata ili grupu), Upravljanje (uvoz i izvoz). Da pronađete i druge opcije, kao što su Uređivanje "Omiljene lokacije", koja se pojavljuje kada ste izabrali istaknuto osobe u oknu za navigaciju i omogućava vam da dodate nečije ime u omiljene lokacije.

Navigacija pomoću tasterskih prečica u aplikaciji Osobe

Zato što Osobe aplikacija funkcioniše sa Veb pregledača, tasterske prečice koje će funkcionisati u pregledaču i da radite u aplikaciji Osobe . Međutim, ako vaš pregledač ne podržava tasterske prečice, možete da koristite taster Tab da biste se pomerali unapred i Shift + Tab da biste vratili.

Sledeća tabela opisuje tasterske prečice možete koristiti da biste otišli na korisnički Interfejs za aplikaciju Osobe – onih koje su uključene u većini pregledača, zajedno sa onima koje su specifične za Osobe aplikacije.

Napomene

 • Kada koristite aplikaciju Osobe , preporučujemo da koristite Internet Explorer kao Veb pregledača. Kada to uradite, imate pristup Tasterske prečice koje su dostupne u programu Internet Explorer.

 • Tasterske prečice u ovoj tabeli pogledajte raspored tastera na tastaturi sad. Tasteri na drugim rasporeda tastera na tastaturi možda neće tačno odgovarati na tastaturi u sad.

 • Ako prečicu zahteva pritiskanje dva ili više tastera u isto vreme, Ova tabela razdvaja tasteri sa znakom plus (+).

Da biste izvršili sledeću radnju

Pritisnite

Prelazak na sledeću oblast, dugme, vezu ili opciju u dijalogu; ili zatvaranje menija

Na primer, iz jedne navigacione vezu ili dugme idi na sledeću i idite na sledeću oblast informacije kada prikaz, dodavanje ili uređivanje kontakta. Ili, na primer, zatvorite meni " grupe ". Premeštanje na sledeću opciju u dijalogu veze .

Taster Tab

Povratak na prethodnu oblast, dugme ili vezu

Shift+Tab

Uradite nešto od sledećeg:

 • Premeštanje iz jednog kontakta u drugu u spisak kontakata ili pomerite do prethodnog kontakta

 • Kada je jedan kontakt već izabrana, izbor više kontakata

 • Kretanje između i izaberite opcije u meniju

Tasteri sa strelicama

Potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu za kontakt iz liste kontakata ili opciju u dijalogu

Razmaknica

Opozovite izbor u svim izbore na stranici i osvežite tu stranicu u Veb pregledaču

F5

Aktiviranje dugmeta ili vezu ili otvorite meni

Na primer, kada dodajete ili uređujete informacije o kontaktu, da biste sačuvali informacije, karticu na dugme Sačuvaj da biste ga izabrali, a zatim pritisnite taster Enter. Ili, kada Dodaj kontakt da biste grupisali, u meniju " grupe ", kartica na dugme Primeni da biste ga izabrali, a zatim pritisnite taster Enter.

Enter

Dodavanje novog kontakta

Ctrl+N

Uredite izabrani kontakt

Ctrl+E

Čuvanje promena da biste kontakt informacije

CTRL + S ili kombinaciju tastera Ctrl + Enter

Kada je izabrana kontakta, otvorite meni " grupe "

Savet: Za kretanje između i izaberite opcije u meniju, koristite tastere sa strelicama.

g

Kada je izabrana kontakta, da biste otvorili dijalog veze

Savet: Za kretanje između i izaberite opcije u dijalogu, pritisnite taster Tab.

l

Kada je izabrana kontakta, otvorite dijalog " Izbriši "

Savet: Da biste izbrisali izabrani kontakt, pritisnite taster Tab da biste se premestili na dugme Izbriši i zatim pritisnite taster Enter.

Izbriši

Zatvaranje dijaloga

Taster Esc

Premeštanje u polje za pretragu

/

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×