Saznajte kako da koristite predložak „Analiza akcija“ pomoću programa Excel 2016

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Pomoću programa Excel 2016 možete da koristite predložak Analiza akcija da biste brzo analizirali i uporedili performanse izabranih akcija tokom vremena. Predložak vam omogućava da izaberete najviše tri akcije za upoređivanje, zatim u Excel grafikonu prikazuje njihov učinak tokom određenog vremenskog perioda. Pomoću predloška Analiza akcija kontrolišete akcije za poređenje i vremenski period za poređenje.

Korišćenje predloška „Analiza akcija“

Da biste koristili predložak Analiza akcija, potreban vam je Excel 2016 ili novija verzija ili pretplata na Office 365.

Otvaranje predloška „Analiza akcija“

Da biste otvorili predložak Analiza akcija, u programu Excel izaberite stavke Novo > Analiza akcija.

Ako ne vidite predložak, koristite polje za pretragu i otkucajte analiza akcija, a zatim kliknite na dugme lupe da biste započeli pretragu (ili pritisnite taster Enter). Pojavljuje se predložak Analiza akcija.

Kada se predložak otvori, videćete prvu karticu radne sveske pod nazivom Početak. Kliknite na dugme Hajde da počnemo da biste krenuli sa radom.

Prvi koraci u predlošku „Analiza akcija“

Korišćenje predloška „Analiza akcija“

Prikazuje se radni list Analiza akcija koji pokazuje dve akcije u grafikonu koje su navedene u predlošku za prve korake. Ovo su dve kompanije koje se bave obnovljivom energijom – Canadian Solar Inc (CSIQ) i SolarCity Corp (SCTY). U sledećih nekoliko koraka saznaćete kako da promenite akcije koje se prikazuju.

Radni list sa glavnom analizom akcija

Kliknite na dugme Dodaj da biste dodali nove akcije za poređenje. Kada to uradite, treće polje se popunjava simbolom Renewable Energy Group (REGI).

Dodavanje akcije

Kliknite na dugme Osveži u drugom polju sa leve strane. Pojaviće se bezbednosni dijalog Nivoi privatnosti. U ovom predlošku kombinujete podatke iz lokalne radne sveske sa berzanskim podacima preuzetim sa veba, što je razlog pojavljivanja obaveštenja bezbednosnog dijaloga Nivoi privatnosti. Iz padajućeg okvira odaberite stavku Javno za oba izvora podataka, a zatim izaberite stavku Sačuvaj.

Nivoi privatnosti

Predložak učitava najnovije berzanske informacije sa portala Yahoo Finance. Grafikon se dodaje u Excel grafikon i prikazuje istorijske podatke za berzanski REGI simbol.

Dodata linija akcija u grafikon

Period poređenja možete da prilagodite pomoću modula za sečenje vremenske ose Datum koji se nalazi na dnu radnog lista. U poređenje možete da dodate više godina, da suzite analizu na određene kvartale, mesece ili čak dane, a sve to pomoću padajućeg izbora u ovom modulu za sečenje, kao što je prikazano na sledećoj slici.

Modul za sečenje „Vremenski period“

Prilagođavanje predloška „Analiza akcija“ pomoću sopstvenih akcija

Sada kada znate kako da koristite predložak Analiza akcija, možete lako da zamenite bilo koji od tri podrazumevana simbola za akcije. Jednostavno unesite važeći simbol za akcije u sva tri polja za simbol akcija, zatim kliknite na dugme Osveži sa leve strane radne sveske. Predložak se povezuje sa vebom, preuzima podatke i osvežava grafikon na osnovu vaših izbora.

prilagodite koje akcije se prikazuju

Uspostavljanje početnih vrednosti predloška „Analiza akcija“

Želite da vratite predložak u stanje u kojem je bio kada ste ga prvi put otvorili? Nema problema, samo pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Q da biste vratili radnu svesku u početno stanje.

Saznajte više

Da biste saznali više o alatkama i tehnologijama koje su korišćene u ovom predlošku, istražite veze u radnom listu „Saznajte više“ u predlošku.

Saznajte više

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×