Saveti za pretragu

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ponekad kada tražite informacije, potpuno ne dobijate rezultate koje očekujete. Evo nekih saveta na finog podeљavanja rezultate koji SharePoint pretraživač pronađeni za vas. Ako imate pitanja u vezi sa informacijama koje ne možete da pronađete na ovoj lokaciji ili u vaše preduzeće ili organizacija, obratite se administratoru lokacije ili preduzeće tehničkoj podršci.

Bez rezultata ili premalo rezultata?

Ako ne dobijete rezultat kada tražite informacije, čak i ako ste ispravno napisali sve reči, pokušajte da proširite pretragu da biste uključili više rezultata:

  • Proverite da li pretražujete celokupan relevantan sadržaj i da niste ograničili pretragu samo na delove sadržaja, kao što su Osobe ili Video zapisi.

  • Koristite manje termina za pretragu. Na primer, koristite „izveštaj“ umesto „izveštaj o prodaji“.

  • Koristite uopštenije termine za pretragu. Na primer, koristite „računar“ ili „PC“ umesto „laptop“.

  • Znak „*“ koristite kao džoker na kraju svake reči u upitu. Na primer, „micro*“ pronalazi dokumenata koji sadrže „Microsoft“ ili „microchip“.

Da li je sadržaj pretraživanja? Ako je novi sadržaj, sistem pretrage možda neće izabrati ga još uvek. Sačekajte neko vreme i pokušajte ponovo. Ako i dalje ne dobijete rezultat, obratite se administratoru lokacije da biste se uverili da se sadržaj očekujete nije isključena iz pretrage i da imate dozvolu da ga pregledaju.

Ove savete može izvršiti posao ako dobijete nekoliko rezultate.

Nakon proširivanje pretrage, koristite alatke za preciziranje da biste ograničili rezultate da biste pronašli tačan rezultat koju tražite.

Vrh stranice

Previše rezultata?

Ako se nalazite u moru rezultata pretrage, a ne možete da pronađete ono što želite čak i posle korišćenja alatki za ograničavanje broja rezultata, probajte Naprednu pretragu da biste napravili određeniji upit.

Koristite stranicu Napredna pretraga da biste pronašli informacije koje sadrže ili isključuju određene reči ili fraze ili ograničite rezultate pretrage po jeziku ili tipu rezultata. Možete čak i da pretražujete u okviru određenih svojstava dokumenta, kao što su „Autor sadrži Dejan Marković“.

Ako ste napredni korisnik pretrage, možete da preskočite na stranicu Napredna pretraga i da koristite Keyword Query Language (KQL) da biste uneli napredne upite direktno u polje za pretragu, na primer:

(„elektrane na vetar" ILI „solarne ploče") I (naslov:„inovacije" ILI naslov:„tehnologija")

Članak Keyword Query Language (KQL) referenca sintakse ima detalje o tome kako da pišete važeće KQL upite.

Vrh stranice

Koristite ispravnu sintaksu?

Ako ne dobijete nikakav rezultat, a poruka o grešci vam javlja da proverite da li koristite ispravnu sintaksu, sistem pretrage tumači pretragu kao KQL upit pretrage, ali pronalazi da nešto nije u redu sa sintaksom.

Proverite da li koristite odgovarajuću sintaksu i posebno odgovarajući broj zagrada i dvostrukih navodnika.

Ako želite da tražite frazu koja sadrži zagradu ili dvostruki znak navoda, uverite se da ste celu frazu (uključujući zagradu ili dvostruki znak navoda) stavili pod dvostruke navodnike.

Članak Keyword Query Language (KQL) referenca sintakse ima detalje o tome kako da pišete važeće KQL upite.

Vrh stranice

Srodne teme

Pretraga u sistemu SharePoint 2013

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×