Saveti za poboljšavanje performansi prezentacije

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U ovom članku

Prilagodite postavke performansi

Promena načina korišćenja objekata i animacije

Windows ili hardverski radnje koje možete preduzeti

Čišćenje fascikle TEMP

Ako prezentacija teče sporo dok je prikazujete publici, isprobajte neko od sledećih rešenja.

Prilagođavanje postavki performansi

 1. Na kartici Projekcija slajdova u grupi Podešavanje kliknite na dugme Podesi projekciju slajdova.

 2. Da biste umanjili rezoluciju prikaza prezentacije i tako povećali brzinu performansi, izvršite neku od sledećih radnji:

  • U okviru Performanse na listi Rezolucija projekcije slajdova izaberite stavku 640 x 480 (najbrže, najmanja tačnost), a zatim kliknite na dugme U redu.

   Napomena : Promena rezolucije može da izazove slike na slajdu da pomerite malo. Ako se to desi, odaberite neku drugu rezoluciju ili izaberite stavku Koristi trenutni rezoluciju na listi Rezolucija projekcije slajdova .

  • U okviru Performanse potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi hardversko ubrzanje grafike. Ako računar ima mogućnost ubrzanja grafike, Microsoft Office PowerPoint 2007 će pokušati da je koristi kada potvrdite izbor u polju za potvrdu.

   Šta je to grafike akceleratora?

   Ubrzanje grafike je tip grafičke kartice koja ima svoj procesor za poboljšanje nivoa performansi. Ti procesori su specijalizovani za računarske transformacije grafike tako da postižu bolje rezultate od opšteg procesora koji koristi računar. Ove kartice oslobađaju procesor računara da izvršava druge komande dok ubrzanje grafike obavlja grafička izračunavanja.

Promena načina upotrebe objekata i animacija

 • Ako prezentacija sadrži jednu ili više animacija, možda ćete moći da biste poboljšali performanse tako što ćete dodati grafičku karticu koja ima Microsoft Direct 3D. Direct 3D je komponenta Microsoft DirectX, što je skup napredne multimedijalne usluge ugrađena u operativnom sistemu Microsoft Windows. Mnogi proizvođači grafičku karticu iskoristite direktno 3D tehnologiji. U dokumentaciji na računaru da biste saznali ako vaš računar podržava Direct 3D.

 • Umanjite broj animacija po slovu i po reči. Animacije po slovu i po reči primenjuju ponašanje ili efekat koji premešta tekst (po reči ili po slovu) na slajd da bi se unapredila prezentacija. Na primer, koristite animaciju samo za naslov slajda umesto za svaki znak za nabrajanje na slajdu.

 • Smanjivanje veličine animirane slike i animirani tekst. Kliknite na čuvar mesta za sliku ili tekst, a zatim prevucite regulator veličine da biste smanjili veličinu objekat.

  Napomena : Više informacija o tome kako da Smanjivanje veličine datoteke slika potražite u članku Smanjenje veličine datoteke slike.

 • Nemojte da koristite animacije u kojima se primenjuje iščezavanje, rotiranje i promena veličine. Ako ste koristili neki od ovih efekata, isključite ga i izaberite neki drugi.

 • Nemojte koristiti velike preliva ili prozirni objekti. Umesto toga, odaberite neprozirnom bojom popune.

 • Umanjite broj istovremenih animacija. Umesto toga, pokrećite jednu po jednu.

Radnje u vezi sa operativnim sistemom Windows ili hardverom koje možete da izvršite

 • Zatvorite sve druge programe.

 • Uverite se da na računaru na kojem ćete održavati prezentaciju ima dovoljno prostora na disku.

 • Promenite postavku dubine boja na 16 bita. Dubina boja je broj vrednosti boja koje su dodeljene jednom pikselu na slici. Dubina boja može da bude u opsegu od 1 bita (crno-belo) do 32 bita (više od 16,7 miliona boja).

  Uputstva o načinu na koji se menja broj boja koje su prikazane na monitoru potražite u pomoći za Microsoft Windows.

Čišćenje fascikle „TEMP“

Ako u fascikli „TEMP“ imate mnogo datoteka, to može znatno da uspori PowerPoint (i druge programe). Zbog toga bi trebalo povremeno da proveravate i brišete suvišne datoteke iz fascikle „TEMP“.

Da biste pronašli fasciklu „TEMP“, uradite sledeće:

 1. Zatvorite PowerPoint i sve druge programe koje koristite.

 2. Kliknite na dugme Početak.

 3. Kliknite na dugme Pokreni.

 4. U polju Otvaranje otkucajte %temp%.

 5. Kliknite na dugme U redu.

 6. Izaberite suvišne .tmp datoteke, a zatim pritisnite taster DELETE.

  Napomena : Obično možete da izbrišete sve datoteke koje se nalaze u fascikli „TEMP“. Ako dobijete poruku „greška pri pristupu“, do nje je najverovatnije došlo zbog toga što pokušavate da izbrišete datoteku koja je u upotrebi.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×