Saveti za optimizaciju IMAP migracija

Tokom Internet Message Access Protocol (IMAP) migracije iz lokalnog sistema Exchange Server u Office 365, imate nekoliko opcija za optimizaciju performansi migracije.

Optimizacija IMAP migracija

Evo nekih saveta za optimizaciju IMAP migracije:

 • Povećajte ograničenja veze sa IMAP serverom.      Mnogi zaštitni zidovi i serveri e-pošte imaju ograničenja po korisniku, po IP adresi i ukupna ograničenja veza. Pre migracije poštanskih sandučića proverite da li su zaštitni zid i IMAP server konfigurisani da dozvoljavaju veliki ili maksimalni broj veza za sledeće postavke:

  • Ukupan broj veza sa IMAP serverom.

  • Broj veza po određenom korisniku. Ovo je važno ako koristite administratorski nalog u datoteci za migraciju sa vrednostima razdvojenim zarezima (CSV) jer taj korisnički nalog uspostavlja sve veze sa IMAP serverom.

  • Broj veza od jedne IP adrese. Ovo ograničenje obično nameće zaštitni zid ili server e-pošte.

  Ako IMAP server radi pod sistemom Microsoft Exchange Server 2010 ili Exchange 2007, podrazumevane postavke za ograničenja veza su niske. Obavezno povećajte ta ograničenja pre migracije e-pošte. Exchange 2003 podrazumevano ne ograničava broj veza.

  Više informacija potražite u sledećim člancima:

 • Promenite postavku DNS TTL u MX zapisu.      Pre nego što započnete migraciju poštanskih sandučića, promenite postavku Domain Name System (DNS) TTL u trenutnom MX zapisu na kraći interval, kao što je 3600 sekundi (jedan čas). Kada nakon migracije svih poštanskih sandučića promenite MX zapis tako da upućuje na Office 365 e-poštu organizacije, ažurirani MX zapis trebalo bi da se prenese brže zbog skraćenog TTL intervala.

 • Pokrenite jedan ili više probnih paketa za migraciju.      Pokrenite nekoliko malih IMAP paketa za migraciju pre nego što migrirate veći broj korisnika. U probnoj migraciji možete da uradite sledeće:

  • Proverite format CSV datoteke.

  • Testirajte krajnju tačku migracije koja se koristi za povezivanje sa IMAP serverom.

  • Proverite da li možete uspešno da migrirate e-poštu pomoću akreditiva administratora, ako je primenljivo.

  • Odredite optimalan broj istovremenih veza sa IMAP serverom kako biste smanjili opterećenje propusnog opsega interneta.

  • Potvrdite da se fascikle koje izuzmete ne migriraju u Office 365 poštanske sandučiće.

  • Odredite koliko dugo traje migracija grupe korisnika.

  • Koristite CSV datoteke sa istim brojem redova i pokrenite pakete u slično vreme tokom dana. Zatim uporedite ukupno vreme trajanja za svaki probni paket. To poređenje vam pomaže da procenite koliko vremena će biti potrebno za migriranje svih poštanskih sandučića, koliko veliki paketi za migraciju treba da budu i koliko istovremenih veza sa IMAP serverom treba da koristite da biste uskladili brzinu migracije i propusni opseg interneta.

 • Koristite akreditive administratora u CSV datoteci da biste migrirali e-poštu.      Ovaj metod najmanje ometa korisnike i najpraktičniji je za njih, a pomoći će vam i da umanjite broj grešaka pri sinhronizaciji do koji dolazi kada korisnici promene lozinku na lokalnom nalogu. Takođe ne morate da tražite niti menjate korisničke lozinke. Ako koristite ovaj metod, obavezno proverite da li administratorski nalog koji koristite ima neophodne dozvole za pristup poštanskim sandučićima koje migrirate.

  Napomena: Ako odlučite da koristite akreditive korisnika u CSV datoteci, ne bi bilo loše da promenite sve korisničke lozinke i da zatim sprečite korisnike da promene lozinku na lokalnom nalogu pre nego što migrirate njihove poštanske sandučiće. Ako korisnici promene lozinku pre nego što se poštansko sanduče migrira u poštansko sanduče zasnovano na tehnologiji oblaka, migracija neće uspeti. Ako promene lozinku posle migracije poštanskog sandučeta, nova e-pošta poslata u poštansko sanduče na IMAP serveru neće se migrirati u Office 365 poštansko sanduče.

 • Ne brišite poštanske sandučiće niti menjajte njihove SMTP adrese tokom migracije.      Sistem migracije će prijaviti grešku kada ne bude mogao da pronađe poštansko sanduče koje se migrira. Obavezno dovršite migraciju i izbrišite paket za migraciju pre nego što izbrišete Office 365 ili lokalno poštansko sanduče koje je migrirano ili pre nego što mu promenite SMTP adresu.

 • Komunicirajte sa korisnicima.      Obavestite korisnike unapred da ćete migrirati sadržaj lokalnih poštanskih sandučića u Office 365 organizaciju. Uzmite u obzir sledeće:

  • Obavestite korisnike da se e-poruke veće od 35 MB neće migrirati. Zamolite korisnike da sačuvaju veoma velike poruke i priloge na svom lokalnom računaru ili prenosivom USB disku.

  • Zamolite korisnike da izbrišu stare ili nepotrebne e-poruke iz lokalnih poštanskih sandučića pre migracije. To doprinosi smanjenju količine podataka koji se migriraju i može da skrati ukupno vreme migracije. Možete i sami da očistite njihove poštanske sandučiće.

  • Predložite korisnicima da naprave rezervnu kopiju prijemnih poštanskih sandučića.

  • Obavestite korisnike koje fascikle se neće migrirati, ako je primenljivo.

  • Fascikle sa kosom crtom (/) u imenu fascikle se ne migriraju. Ako korisnici žele da migriraju fascikle koje sadrže kose crte u imenu, moraju da ih preimenuju ili da zamene kose crte nekim drugim znakom, kao što je podvlaka (_) ili crta (–).

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×