Prebacite se na Excel iz tabela

Saveti

Saveti za Excel

Primetićete neke razlike između Google listova i Excel Online. Evo nekih saveta koji će pojednostavit prelazak na Excel Online.

Savet 1: kartica "početak" ima ono što vam je potrebno

Kartica „Početak“ sa dugmadima za oblikovanje „Iseci“, „Kopiraj“ i „Nalepi“, opcijama oblikovanja kao što su font, poravnavanje i oblikovanja brojeva, umetanjem redova ili kolona i sabiranjem i sortiranjem.

Kartica " Početak " ima najčešće korišćene dugmad i funkcije: dugmad ostava (kao što su isečene, kopije, lepljenja) i opcije oblikovanja (kao što su boje, poravnavanje i oblikovanje broja).

Uverite se da ste proverili desnu stranu kartice " Početak ". Tu možete da umetnete redove i kolone, sabiranje brojeva i sortiranje.

Savet 2: kartica Umetanje je za tabele, grafikone itd.

Kartica " Umetanje " je mesto za umetanje posebnih stvari, kao što su tabele, grafikoni, hiperveze itd.

Ako treba da umetnete redove, kolone i ćelije, idite na desnu stranu kartice Početak .

Kartica „Umetanje“, meni „Grafikoni“

Savet 3: treba vam obrazac? Počnite anketu.

Ako želite da umetnete obrazac koji prikuplja podatke, prvo kreirajte anketu u usluzi OneDrive tako što ćete izabrati stavku nova > Excel anketa. Zatim ćete imati anketu i radnu svesku koja prikuplja podatke iz ankete.

Komanda "novo" u programu Excel

Savet 4: zamrzavanje kolona i redova u isto vreme

Ako želite da zamrznete kolone i redove istovremeno, izaberite ćeliju koja je ispod redova koje želite da zamrznete i sa desne strane kolona koje želite da zamrznete. Zatim izaberite stavku prikaz > zamrzavanje okana > zamrzavanje okna.

Kartica „Prikaz“, meni „Zamrzavanje okana“, komanda „Zamrzni okna“

Savet 5: filtriranje možete da uradite sa tabelom

Ako treba da filtrirate, izaberite stavku unutar nekih podataka i kliknite na dugme umetni > tabelu. To će vam pružiti dugmad filtera za rad.

Kartica „Umetanje“, dugme „Tabela“, meniji „Filter“

Savet 6: neka automatsko sabiranje otkrije opseg – nije potrebno birati

Ako imate brojeve u stalnom ćelijama, dugme " Automatski zbir " Dugme „Automatski zbir“ olakšava. Detektovaće opseg koji će se automatski subiti. U ovom primeru, on je otkrio da ćelije od C2 do C7 treba suditi. Nema potrebe da kucate u referencama ćelija, kao u listovima.

Opseg ćelija koji je automatski otkriven pomoću dugmeta „Automatski zbir“

7. savet: Rad van mreže

Kao i aplikacija Drive, OneDrive aplikacija sinhronizuje datoteke sa računarom. Otvorite istraživač datoteka ili Mac tragaи i videćete OneDrive fasciklu sa leve strane. Kopirajte datoteke u ovu fasciklu, premestite ih i tako dalje. Ako prekinete vezu sa internetom, možete da otvorite i uredite te datoteke van mreže. Kada se ponovo povežete, one se sinhronizuju sa uslugom OneDrive.

Windows Explorer, fascikla „OneDrive“, Excel datoteke

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×