Ručno zahtevanje popisivanja i ponovnog indeksiranja lokacije, biblioteke ili liste

U sistemu SharePoint Online sadržaj se automatski popisuje na osnovu definisanog plana popisivanja. Popisivač skuplja sadržaj koji je promenjen od poslednjeg popisivanje i ažurira indeks. U nekim slučajevima, možda ćete želeti da ručno zahtevate popisivanje i kompletno ponovno indeksiranje lokacije, biblioteke dokumenata ili liste.

Ponovno indeksiranje lokacije

Upozorenje:  Ponovnog indeksiranje lokacije može dovesti do masivnog učitavanja u sistemu pretrage. Nemojte ponovo indeksirati lokaciju osim ako ste uneli promene koje zahtevaju sve stavke koje treba ponovo indeksirati.

 1. Na lokaciji izaberite stavke Postavke > Postavke lokacije.

 2. U okviru Pretraga izaberite stavku Pretraga i vanmrežna dostupnost.

 3. U odeljku Ponovo indeksiraj lokaciju kliknite na dugme Ponovo indeksiraj lokaciju.

 4. Kada se upozorenje pojavi, ponovo kliknite na dugme Ponovo indeksiraj lokaciju da biste potvrdili. Sadržaj će biti ponovo indeksiran tokom narednog planiranog popisivanja.

Ponovno indeksiranje biblioteke dokumenata ili liste

 1. Na lokaciji idite na listu ili u biblioteku koju želite ponovo da indeksirate.

 2. Na traci izaberite karticu Biblioteka ili karticu Lista.

 3. Na traci Biblioteka odaberite stavku Postavke biblioteke
  ili

na traci Lista odaberite stavku Postavke liste.

 1. Na stranici „Postavke“, u okviru Opšte postavke odaberite stavku Više opcija za postavke.

 2. Pomerite se nadole do stavki Ponovo indeksiraj biblioteku dokumenata ili Ponovo indeksiraj listu i kliknite na dugme. Sadržaj će biti ponovo indeksiran tokom narednog planiranog popisivanja.

Ponovno indeksiranje nakon promene upravljanih svojstava

Kada ljudi traže sadržaj na vašim SharePoint lokacijama, od onoga što je u indeksu za pretraživanje zavisi šta će pronaći. Indeks pretrage sadrži informacije iz svih dokumenata i stranica na vašoj lokaciji.

Indeks za pretraživanje je izgrađen tako što popisuje sadržaj na SharePoint lokaciji. Popisivač pokupi sadržaja i metapodatke iz dokumenata u obliku popisanih svojstava. Da biste dobili sadržaja i metapodatke iz dokumenata u indeks pretrage, popisana svojstva se moraju mapirati u upravljana svojstva. Samo kontrolisana svojstva se čuvaju u prijemnom sandučetu. To znači da korisnici mogu samo da pretražuju u upravljanim svojstvima.

Kada promenite upravljano svojstvo ili kada promenite mapiranje popisanih i upravljanih svojstava, lokacija mora biti ponovo popisana pre nego što se promene odraze u indeksu pretrage. Zato što su promene izvršene u šemi pretrage, a ne na stvarnoj lokaciji, popisivanje neće automatski ponovo indeksirati lokaciju. Da biste se uverili da se promene popisuju i kompletno ponovo indeksiraju, morate zahtevati ponovno indeksiranje lokacije. Sadržaj lokacije će biti ponovo popisan i ponovo indeksiran tako da možete da koristite upravljana svojstva u upitima, pravilima upita i predlošcima prikaza.

Takođe možete odabrati da ponovo indeksirate samo biblioteku dokumenata ili listu. Kada promenite upravljano svojstvo koje se koristi u biblioteci ili listi ili promenite mapiranje popisanih i upravljanih svojstava, možete posebno da zahtevate samo ponovno indeksiranje te biblioteke ili liste. Sav sadržaj u toj biblioteci ili na listi je označen kao promenjen i sadržaj je odabran tokom narednog planiranog popisivanja i ponovnog indeksiranja.

Saznajte više o pretrazi i popisanim i upravljanim svojstvima u članku Upravljanje šemom pretrage u sistemu SharePoint Online.

Pogledajte i članak: Omogućavanje pretraživanja sadržaja na stranici

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×