Rotiranje slika i objekata na stranici u programu OneNote

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako uvezete skenirane slike ili slike sa mobilnog telefona, a one nisu u ispravnom položaju na stranici, možete da ih rotirate.

  1. Kliknite na sliku koju želite da rotirate.

  2. Izaberite stavke Crtanje > Rotiranje, a zatim kliknite na rotaciju.

Rotiranje slike na stranici

  • Rotiraj udesno za 90° da biste izabranu sliku rotirali u smeru kretanja kazaljke na satu za 90 stepeni. Na ovu komandu možete da kliknete tri puta zaredom da biste postigli ispravan i željeni stepen rotacije.

  • Rotiraj ulevo za 90° da biste izabranu sliku rotirali u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu za 90 stepeni. Na ovu komandu možete da kliknete tri puta zaredom da biste postigli ispravan i željeni stepen rotacije.

  • Preokreni horizontalno da biste napravili horizontalnu preslikanu kopiju izabrane slike.

  • Preokreni vertikalno da biste napravili vertikalnu preslikanu kopiju izabrane slike.
     

Sve komande rotacija mogu koristiti u bilo koju kombinaciju da biste dobili rezultat koji želite. Međutim, ne možete da trenutno rotirate sliku slobodno po bilo kom stepen. Ako vam je potrebna takvu preciznost, rotiranje slike u aplikaciji za uređivanje fotografija pre nego što možete da umetnete na stranici.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×