Rotiranje kružnog grafikona

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Da biste promenili koliko su raspoređena isečaka u kružnom grafikonu, možete da rotirate. Možete da učinite sa kružnom, 3-D kružni i Prstenasti grafikoni u programu Microsoft Excel ili sa Excel grafikona koji ste kopirali u programu PowerPoint, Word ili Outlook.

Na primer, u ovom grafikonu, ispod naslova je uglavljeno nekoliko oznaka država. Pomeranjem kružnog grafikona u pravcu kazaljke na satu možete to popraviti, a takođe i promeniti položaj stavke „Kalifornija“ da biste naglasili koliko je velika njena populacija u poređenju sa druge četiri države. Pored toga, oznaka Kalifornije postaje vidljivija. Pa, hajde da okrenemo kružni grafikon u pravcu kazaljke na satu za jednu trećinu kruga, odnosno za 120 stepeni.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na bilo koji isečak kružnog grafikona i izaberite stavku > Oblikovanje grupe podataka.


    Pre nego što rotirate isečke kružnog grafikona

  2. U oknu Oblikovanje mesta podataka, u polju Ugao prvog isečka umesto 0 unesite broj 120 i pritisnite taster Enter.


    Oblikovanje serije podataka

    Sada kružni grafikon izgleda ovako:

    Nakon rotiranja segmenata kružnog grafikona

Ako želite da rotirate drugi tip grafikona, kao što je trakasti ili stubičasti grafikon, možete jednostavno promenite tip grafikona na stil koji želite. Na primer, da biste rotirali stubičasti grafikon, možete da promenite ga trakasti grafikon. Izaberite grafikon, kliknite na karticu Dizajn za alatke za grafikone , a zatim kliknite na dugme Promeni tip grafikona.

Promeni tip grafikona

Takođe pogledajte

Dodavanje kružnog grafikona

Dostupni tipovi grafikona u sistemu Office

Promena oznaka ose na grafikonu

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×