Resursi za kreiranje pristupačnih lokacija u sistemu SharePoint Online

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U sistemu SharePoint Online, lako možete da kreirate lokacije pomoću standardnih, „odsutan od-dobijaju” predlošci (kao što je Blog lokacije tima, lokacije projekta i tako dalje). Ove standardne predloške postavite sadržaj na stranicama na lokaciji koja je dizajnirana sa pristupačnosti na Vebu.

Ovaj članak je za osobe koje razmišljaju o prilagođavanju svoje lokacije nakon što ste ga kreirali i posvećeni pravi prilagođenu lokaciju dostupna osobama sa umanjenim sposobnostima. Osnovna informacije koje treba uzeti u obzir pre nego što Prilagođavanje lokacije, uključujući odnosu na potrebe korisnika i smernice za pristupačnost i veze ka resursima koji vam pomažu da napravite Prilagođavanje osnovne lokacije a da pritom lokaciji pristupačnih pokriva.

Napomene : 

 • Više informacija o tipovima lokacija možete kreirati u sistemu SharePoint Online i kako se koristi ih, pogledajte članak Korišćenje predložaka da biste kreirali različite vrste SharePoint lokacija.

 • Ovaj članak opisuje uobičajene, osnovni prilagođavanja koji bilo ko može da lokacije putem korisničkog interfejsa SharePoint Online u pregledaču, bez ikakvog znanja o kodne stranice osnovnih. Prilagođavanje kôd za lokaciju, kao što su HTML, CSS-a ili JavaScript ili pravljenje obimna prilagođavanja su izvan opsega ovog članka. Međutim, informacije o pristupačnosti u ovom članku se odnosi na prilagođavanje bilo koje lokacije, bez obzira na to opsega.

U ovom članku

Ciljevi za pristupačnih lokacije

Za više osoba, SharePoint pristupačnosti je sporedna. Misle o tome kao nešto Veb Razvojni programer radi kôd za lokaciju kada se kreira lokacije (kao što je pomahnitao HTML, CSS-a ili JavaScript koda).

Međutim, pristupačnosti trebalo bi da komponenta procesa dizajniranja koje smatrate pre rad na bilo kojoj lokaciji počinje. Sa tim na umu, treba da razmotrite kako Prilagođavanje lokacije kreirane u sistemu SharePoint Online će uticati na pristupačnost pre nego što možete da prilagodite lokaciju. Pravljenje pristupačnih bilo koje lokacije izjednaиava, prvo i osnovno:

 • Upotrebljivost za svakoga.

  Pristupačnost je o pravljenju na lokaciji koju svako može da koristi – to znači da osobe sa ili bez umanjenim sposobnostima. Upotrebljivost je važno. Ako ne možete da lako kretanje lokaciju da biste dobili šta želite ili izvršite šta treba da uradite, kako da druge osobe.

 • Upotrebljivost osobama sa umanjenim sposobnostima.

  Pristupačnost je o ne uključujući te brojeve i ne zanemarujući deo publikom. To uključuje zadovoljavanje potreba osobe sa umanjenim sposobnostima kada zgrade na lokaciji – što je dostupno na njih. Ipak su korisnici lokacije, kao i svi ostali u organizaciji.

Dizajniranje lokacije sa pristupačnosti na umu pomaže da bi vaše lokacije:

 • Pristupačan bez obzira na uređaju ili metod unosa neko možda koristite (na primer, pregledač za stone računare, glas pregledača, mobilnog telefona pregledača, automobil na računaru i tako dalje).

 • Dostupan je bez obzira na ograničenja u okviru koji neko može biti (na primer, glasno okruženju, sobe sa različitim stepenima osvetljenje, ruke slobodne pokretačka okruženja i tako dalje).

 • Predvidivi. Važno je lokacija inovacija, ali predvidljivosti je neophodno. Kada pravite navigacije na lokaciji lako da razumeju i predvidivi, to je pristupačniji svima.

Resursi

Šta je web pristupačnost?

Microsoft pristupačnost obuka: uvod u pristupačnosti

Vodič za preduzeća i državne organizacije koje su kreiranju pristupačnog sadržaja za osobe sa umanjenim sposobnostima

Vodič za nastavnicima koji su kreiranju pristupačnog sadržaja za osobe sa umanjenim sposobnostima

Microsoft pristupačnost bloga

Saznajte više o publici – osobe sa umanjenim sposobnostima - i njihove potrebe

Termin „osobe sa umanjenim sposobnostima” okružuje milioni sa širok spektar potrebe. Međutim, svaki dodatni publici ima određeni, karakterističan potrebe. Sledeća tabela obuhvata neke od uobičajenih umanjenim sposobnostima i odgovarajuće potrebe osobe koje imaju ih. Kada budete prilagođavali lokacije kreirane u sistemu SharePoint Online, razumevanje uticaja na prilagođavanja svaki dodatni publici da je važno.

Napomena : „Pomoćne tehnologije” opisuje grupi tehnologije koji se bave potrebe osobe sa umanjenim sposobnostima. Sledeća tabela navodi neke od ovih tehnologije, kao što su čitači ekrana. Više informacija o različitim tipovima pomoćne tehnologije u ovom članku, idite na eksperiment sa pomoćnim tehnologijama koja koristi korisnika lokacije.

Neke od uobičajenih umanjenim sposobnostima i odgovarajućih pristupačnošću:

Umanjenim

Tipična pomoćne potrebe

Slepe osobe ili slabim vidom

 • Tasterske prečice (bez miša radnje).

 • Predvidivi karticu redosled i obeležja na Veb stranicu (uključujući sve dijaloge) koja omogućavaju publiku da biste napravili mentalne modela stranice tako da može da ostanete orijentisan i ne gube prate gde su.

 • Zvučna povratne informacije od čitača ekrana – jedan tip pomoćne tehnologije.

 • Alternativa za elemente koji trepere (slike, ikone, itd.) i opisni tekst za sve slike (čak i one koje su samo dekorativne), kao što su alternativni tekst (alt tekst).

 • Audio prepiske za video zapise i postavki za video igrače, kao što je mogućnost da biste isključili automatske reprodukcije, pa na video zapis zvuka i zvučnim povratne informacije od čitača ekrana ne preklapaju.

 • Jezik koji je jasno i uključujući i uvek se ne odnosi na „video” element. Na primer, umesto govore „Potražite u članku xyz”, da „Xyz je uključena”. Umesto da samo, „Pogledajte video zapis”, da obezbedite alternativa: „Pogledajte video zapis ili slušanje zvučni transkript za video zapis”.

 • Veće slovni koje čine tekst lakše čitanje i crno-visokog kontrasta tekst.

Da biste saznali kako Microsoft adrese ovaj sub odnosu na potrebe korisnika, idite na Microsoft Vodič za osobe koje su slepe ili slabovide.

Boja slepe osobe

Boja slepe osobe je organizovane u dva osnovna tipa: teškoće prepoznatljive između crvene i zelene boje i teškoće prepoznatljive žute i plave. Imajte u vidu sledeće kada budete prilagođavali vašu lokaciju:

 • Alternativa za boju da biste preneli važne informacije. Uverite se da boja nije jedini način da se prenošenje informacije na lokaciji. Na primer, uverite se da hipervezu koja je istaknuta po boji i podvučen, tako da osobe koja je daltonista zna je vezu čak i ako ne mogu da vide boje.

 • Svetlih boja ili šema visokog kontrasta boja na suprotnu kraja spektar boje. Na primer, beli i crni šeme pomoć osobama koje su daltonista da razlikujete boje.

 • Jednostavni pozadina bez šare iza teksta na Veb stranicama.

Za više informacija, posetite lokaciju oštećen vid: Color-blindness

Ograničenom pokretljivošću ili motorno umanjenim

 • Tasterske prečice (ne, ili ograničeno, miš radnje).

 • Mogućnosti za poslovanje da biste otkazali glavne radnje, kao što su pružanje dugme Otkaži prilikom brisanja kanala na video portal da biste se uverili da je korisnik možete oporaviti iz bilo kog grešaka može da se sa ulazni uređaj.

 • Načini da biste preskočili dugačke liste (na primer,. veze koje omogućavaju osobe da biste otišli do vrha, do kraja ili na sledeći odeljak na stranicu na lokaciji).

 • Veze koje sadrže više od nekoliko reči teksta, koji se teško kliknite na dugme. Na primer, umesto „kliknite ovde”, uključite ceo naslov za povezivanje, što je najverovatniji više.

Gluvoжa ili ograničena čuju

 • Naslovi i tekstualne prepiske za video zapise. • Tekstualne prepiske za zvuk.

 • Alternativa za zvučna znakove.

 • Jezik koji je jasno i uključujući i pruža alternativa za „čuo” ili „sluљajuжi” element. Na primer, umesto da, „Preslušavanje sa zvukom”, možete da recimo, „slušanje zvuk ili čita tekst transkript za njega”.

Kognitivna umanjenim, kao što je disleksija ili pažnju deficit poremećaje

Osobe sa disleksija opisuju video tekst „zajedno plivaju” na stranici, na primer, za komprimovanje od jednog reda teksta u red ispod. Ili često vide tekst objedinjavanje ili Distorziraj. Imaju slične potrebe kao osobe koje imaju slabim vidom – posebno smanjenje njihove čitanje učitavanja. Takođe mogu imati koristi od poznatih sans serif fontova kao što je Arial ili Calibri. Izbegavajte kurziv, velikim slovima, a podvlačenje.

Osobe sa pažnju deficit poremeжajima imati problema usredsređivanja na rečenicu, zadatak, itd. Potreban im jednostavnoj lokaciji dizajna koje olakšavaju za njih fokus. Imaju problema obrada informacija na lokaciji koja je previše puna elemente. Napravite efikasne upotreba razmaka u vaš raspored na lokaciji i koristite levo poravnat tekst, nisu Centrirani ili obostrano poravnato.

Resursi

Priče korisnika Veba: kako osobe sa umanjenim sposobnostima koriste Veb

Microsoft vodiči za različite tipove umanjenim sposobnostima i ideja za rešavanje ih

Identifikujte kompanije smernice za pristupačnost zahteve i uputstva

Kada neko kreira sadržaja na Vebu ili na lokaciji intranetu preduzeća, a oni izvrše u pravljenje pristupačnih osobama sa umanjenim sposobnostima, morate da pratite neke smernice za pristupačnost. Kada ste veer iz standardnih, „odsutan od-dobijaju” predložaka koje obezbeđuje SharePoint Online za kreiranje lokacija, morate da imati na umu i uradite sledeće, minimum, u zavisnosti od obim vaša Prilagođavanje:

 • Identifikujte u vašoj organizaciji osnivanja za pristupačnost i zahtevi u koju ste mora biti usklađen kada izgradnja lokacija, uključujući prilagođene lokacije u sistemu SharePoint Online.

 • Obratite se službi za pristupačnost kontakata iz vaše organizacije i razmatraju implikacije Prilagođavanje lokacije. Takođe, zatražite da vam preporučiti alatke za testiranje određene aspekte pristupačnosti na lokaciju.

 • Deljenje sadržaja planove sa pristupačnosti kontakta i da ih procenite planove i lokacije za prilagođavanje napredak u redovnim intervalima da biste izbegli potencijalne pristupačnosti blokade.

 • Razgovarajte sa osobama u vašoj organizaciji koje imaju vid i traži svoje mišljenje o planovima da prilagodite lokaciju u sistemu SharePoint Online. Možda ćete moći da pružite uvida u dnevniku izazovima sa kada koristite Veb lokacija, generalno, i određene probleme koje klijenti nailaze prilikom korišćenja interne – koji može da razmislite o planovima prilagođavanja podstakli ili bar podesite realnih ciljeva.

Resursi

Veb lokacija za pristupačnost Microsoft Developer Network (MSDN)

Upoznavanje sa trenutnom, široko prihvaćena za pristupačnost za sve tipove Veb lokacije

Pre svega, lokacije kreirane u sistemu SharePoint Online su Veb lokacije, kao i ostale. Pa Opšta uputstva koje koristite da biste kreirali pristupačnog sadržaja za sve Veb lokacije takođe primeniti na lokacija kreirana ili prilagodila u sistemu SharePoint Online. Sledeća uputstva su sveobuhvatan i detaljan.

Resursi

Web content accessibility guidelines (WCAG) iz World Wide Web Consortium (W3C) W3C je sa međunarodne zajednice koji rade zajedno da unapredite web standarde, uključujući smernice za pristupačnost na Vebu. WCAG su dostupne na Veb lokaciji pristupačnosti sveobuhvatan smernice, a one su osnova za pristupačnost regulativa u mnogim zemljama. WCAG je praktički standard da teže razvoja moderni web i intranet lokacije.

WebAIM ponuda referentni vodiči i vodiči za dizajniranje. WebAIM je vodeći autoritet za pristupačnost na Vebu koja nudi kompletan Veb usluge pristupačnosti. Zadatak od WebAIM je da osposobim organizacijama da učinite pristupačnijim osobama sa umanjenim sposobnostima njihove Veb sadržaj.

Pored toga, osobe koje rade za sektor ili agencija vlade Sjedinjenih Država moraju da budu usaglašene sa savezna nabavki pravila. Više informacija potražite u članku odeljak 508 standarde zasnovane na Vebu intranetu i internet informacija i aplikacije.

To sastavili: neka tipične prilagođavanja budu dostupni na lokacije kreirane u sistemu SharePoint Online

Sada kada ste upoznati sa pristupačnosti kao komponenta za dizajniranje, kao i za pristupačnost implikacije menja iz standardnih predložaka uključenim u SharePoint Online, spremni ste da prilagodite lokaciju zadržavajući pristupačnih.

Evo nekih predloženih članaka:

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×