Režim rešavanja neusaglašenosti u programu Word

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Nova funkcionalnost koautorstva u programu Microsoft Office 2010 omogućava da produktivan način rade na istom dokumentu bez smetam na neku drugu radi ili zaključavanja međusobno više korisnika.

Možete da koristite ovu novu funkcionalnost koautorstva u programu Microsoft PowerPoint 2010 i Microsoft Word 2010 dokumentima na SharePoint Server 2010.  Nova funkcionalnost koautorstva je podržano i u programu Excel Web App i OneNote Web App.

Kada dva ili više osoba radi na dokumentu u isto vreme, može da se promene u sukobu sa drugima. Neusaglašenosti može doći kada jedna osoba radi van mreže, a zatim čuva dokument na serveru. Neusaglašenosti takođe može doći kada dve osobe rade na istoj deo dokumenta u isto vreme.

Prilikom uređivanja u sukobu, Word prikazuje obaveštenje sledeći put kada sačuvate dokument. Neusaglašenosti mora da rešite pre nego što možete da sačuvate dokument na server.

Napomena: Sve promene dokumenta se čuvaju na računaru, čak i kada dokument sadrži neusaglašenosti. Međutim, promene se ne čuvaju na serveru dok se neusaglašenosti ne reše.

Kada postoje neusaglašenosti, Word vas obaveštava tako što prikazuje sledeće:

  • Traku sa porukama

  • Obaveštenje na statusnoj traci

  • Obaveštenje u prikazu „Backstage“

Na svako od ovih mesta unosa možete kliknuti da biste radili u režimu rešavanja neusaglašenosti i rešili sve neusaglašene promene. U režimu rešavanja neusaglašenosti, neusaglašenosti su navedene u oknu za razrešavanje, a na traci se pojavljuje kartica „Neusaglašenost“.

Kada izaberete stavku neusaglašenu promenu u oknu, neusaglašene deo dokumenta koji je markirana. Neusaglašene promene koje ste napravili označene u roze.

Na kartici Neusaglašenost kliknite na dugme Prihvati da biste zadržali promenu ili na dugme Odbaci da biste uklonili promenu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×