Rešite probleme sa sinhronizacijom Outlook.com e-pošte

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako ne možete da šaljete ili primate e-poštu, ili ne možete da se povežete sa Outlook.com, isprobajte ove savete i saveti.

Ako mogu da se prijavim vaš Outlook.com, Hotmail, Live ili MSN nalog e-pošte ili niste sigurni kako da prijavljivanje ili odjavljivanje, Pročitajte Kako da se prijavite da biste ili umanjivanje Outlook.com

Proverite status usluge

Ako imate problema sa Outlook.com, prvo proverite status usluge. Ako status nije zeleni, sačekajte da uslugu normalno radi i pokušajte ponovo.

Rešavanje problema sa sinhronizacijom

Izaberite problem koji imate ispod.

Ako je neko poslao e-poruke da biste Outlook.com nalog, ali poruka nikada nije stigao, postoji nekoliko stvari koje možete uraditi da biste pokušali da rešite problem.

Proverite fasciklu neželjene e-pošte

Na listi fascikli Outlook.com , Odaberite fasciklu Neželjena e-pošta i potražite nedostaju e-pošte.

Snimak ekrana fascikle "Neželjena e-pošta"

Ako su poruke koje ne bi trebalo da označite kao neželjene, kliknite desnim tasterom miša svaku e-pošte, a zatim odaberite stavku Označi kao neželjene. Poruke automatski će se prebaciti u prijemno poštansko sanduče.

Čišćenje prijemnog poštanskog sandučeta

Ako vaše prijemno poštansko sanduče je puna, nećete primiti nove poruke. Da biste napravili mesta u prijemnom poštanskom sandučetu, pokušajte da ispraznite fasciklu neželjena tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša Neželjene e-pošte > Izbriši sve.

Snimak ekrana opcije „Izbriši sve“

Takođe možete počisti neželjene e-pošte iz prijemnog poštanskog sandučeta ili arhivu fascikli. Pretraga omogućava vam da automatski Izbriši svu dolaznu e-poštu od određenog pošiljaoca, zadrži samo najnovije poruke od tog pošiljaoca ili brisanje e-pošte od tog pošiljaoca koja je starija od 10 dana. Izaberite poruku koju želite da počisti i izaberite stavku počisti.

Snimak ekrana dugmeta „Počisti“.

Još jedan dobar način da oslobodite prostor u prijemnom sandučetu jeste čuvanje fotografija i dokumenata u usluzi OneDrive. Da biste saznali kako da sačuvate priloge u usluzi OneDrive, pročitajte članak Oslobađanje skladišta usluzi Outlook.com.

Proverite postavke svog prijemnog poštanskog sandučeta filtriranje i sortiranje

Ako vaše prijemno poštansko sanduče je filtriranje na osnovu kategorije ili ako je vaš redosled sortiranja se razlikuje od uobičajeni, možda nećete videti poruke koje očekujete da vidite. Filtriranje i sortiranje su dostupne na vrhu liste poruka.

 • Za filtriranje, izaberite stavku Filter > sve.

  Snimak ekrana dugmeta "Filter" sa izabranom

 • Za sortiranje, izaberite stavku Filter > Sortiraj po.

  Snimak ekrana Filter meni sa sortiranje po izabranom

Da biste proverili nedavne poruke, odaberite datum. Da biste potražili poruke od određene osobe, odaberite stavku iz. Možete da opozovete redosled tako što ćete odabrati opciju ponovo.

Potvrdite izbor u drugu karticu

Focused prijemno poštansko sanduče razdvaja prijemnog poštanskog sandučeta u dve kartice, Focused i druge, da vam se koncentrišete na poruke koje vam je pomoć. Ako usmerene na prijemno poštansko sanduče je omogućena za vas, možda neke poruke poslate u drugu karticu. Možete kliknuti desnim tasterom sve poruke koje želite da se pojavljuju u Focused i izaberite stavku Premesti u prijemno poštansko sanduče Focused ili uvek Premesti Focused prijemno poštansko sanduče. Focused prijemno poštansko sanduče, saznaćete poruka koje bi trebalo da bude uvek idite na karticu Focused.

Snimak ekrana na drugu karticu

Da biste saznali kako da isključite usmerene na prijemno poštansko sanduče, pogledajte članak isključuje usmerene na prijemno poštansko sanduče.

Provera Blokirani pošiljaoci i lista "Pouzdani pošiljaoci"

 1. Izaberite stavku postavke Postavke > Opcije.

  Snimak ekrana dugmeta „Postavke“.

 2. Na levoj strani ekrana, izaberite stavku Blokirani pošiljaoci.

  Snimak ekrana Blokirani pošiljaoci u meniju sa opcijama

 3. Ako vidite adresu pošiljaoca naveden u okviru Blokirani pošiljaoci, izaberite svoju adresu, a zatim stavku Ukloni Ikona „Ukloni“ > Sačuvaj.

Ako adresu pošiljaoca nije na listi "Blokirani pošiljaoci", možete da ih dodate na spisak sigurnih pošiljalaca. E-poštu sa kontaktima sa spiska sigurnih pošiljalaca nikada ne idu u fasciklu "Neželjena e-pošta".

 1. Izaberite stavku postavke Postavke > Opcije.

 2. Na levoj strani ekrana, izaberite stavku "Pouzdani pošiljaoci".

  Snimak ekrana "Pouzdani pošiljaoci" u meniju sa opcijama

 3. Unesite e-adresu pošiljaoca, a zatim izaberite stavku Ukloni Ikona „Dodaj“ > Sačuvaj.

Da biste se vratili u prijemno poštansko sanduče, izaberite stavku Opcije na vrhu ekrana.

Proverite postavke neželjene e-pošte

 1. Izaberite stavku postavke Postavke > Opcije.

  Snimak ekrana dugmeta „Postavke“.

 2. Na levoj strani ekrana, izaberite stavku Filteri i izveštavanje.

  Snimak ekrana filteri i izveštavanje o meni "Opcije"

 3. U okviru izbor filtera neželjene e-pošte, odaberite željeni nivo zaštite koje želite, a zatim izaberite stavku Sačuvaj.

  • Uz standardni, neke neželjene e-pošte može da se on u prijemno poštansko sanduče. Moraćete da ručno Označavanje poruke kao neželjene.

  • Sa isključivo, neka legitimne pošta će završiti u fasciklu Neželjena . Moraćete da povremeno Proverite fasciklu.

Da biste se vratili u prijemno poštansko sanduče, izaberite stavku Opcije na vrhu ekrana.

Proverite pravila e-pošte

Pravila za e-poštu mogu pomoći da prijemnog poštanskog sandučeta tako što ćete izbrisati, premeštanje, kategorizovanje ili Označavanje zastavicom poruke na osnovu pošiljaoca, teme ili drugim kriterijumima. Možda postoji pravilo na mestu koje sprečavaju da vidite određeni e-pošte u prijemnom poštanskom sandučetu.

 1. Izaberite stavku postavke Postavke > Opcije.

  Snimak ekrana dugmeta „Postavke“.

 2. Na levoj strani ekrana, izaberite stavku pravila za prijemno poštansko sanduče i počisti.

  Snimak ekrana pravila prijemnog poštanskog sandučeta i počisti u meniju sa opcijama

 3. Ako su pravila koje sprečavaju da vidite e-pošte koji želite, uradite nešto od sledećeg.

  • Izaberite pravilo koje želite da izbrišete, a zatim izaberite stavku Izbriši Brisanje .

  • Izaberite pravilo, a zatim izaberite stavku Uredi Uređivanje da biste promenili postavke pravila tako da se lako možete da pronađete na poruke. Na primer, možda ćete da promenite radnju u pravilo iz delete da kategorizujete ili označili zastavicom.

 4. Odaberite stavku Sačuvaj.

Da biste se vratili u prijemno poštansko sanduče, izaberite stavku Opcije na vrhu ekrana.

Provera prosleđivanje e-pošte

Proverite ako prosleđivanje e-pošte je uključen.

 1. Idite na postavke prosleđivanja.

 2. Izaberite stavku Zaustavi prosleđivanje.

  Ako želite da ostanu prosleđivanja e-pošte, uverite se da potvrdite izbor u polju za Zadrži kopiju prosleđenih poruka.

Ako ste podesili drugi nalog e-pošte da biste prosledili Outlook.com prijemnog poštanskog sandučeta, uverite se da prosleđivanje nije istekao rok i ispravno podešen. Izbor druge e-poštu usluge podrške za više informacija.

Proverite ako vaš nalog je blokiran

Ako ne možete da šaljete ili primate e-poštu, nalog vam je možda privremeno blokiran jer smo primetili neke neobične aktivnosti prijavljivanja. Da biste saznali kako da deblokirate nalog, pročitajte članak Deblokiranje mog Outlook.com naloga.

Uklonite neke povezani nalozi

Sa Outlook.com nalogom možete da povežete do 20 naloga e-pošte. Ako povežete više od 20 naloga, nećete moći da šaljete ili primate poruke ni sa jednog od povezanih naloga. Da biste rešili problem, uklonite neke povezane naloge kako bi ukupan broj povezanih naloga bio 20 ili manje.

Obratite se pošiljaocu

Ako ste isprobali gorenavedene rešenja, a i dalje ne primate poruke od pošiljaoca, obratite se pošiljaoca. Obavestio koje:

 • E-poštu nije isporučen Outlook.com.

 • Oni treba da obratite se Microsoft podršci putem postmaster.live.com.

Ako imate problema prilikom slanja poruka na sajtu Outlook.com, isprobajte ova rešenja.

Opozivanje Pošalji je uključena opcija

Ako je Opozovi slanje je uključena opcija i zatvorite pregledač u periodu čekanja pre nego što pošalje poruku, poruke neće da se pošalju. Da biste promenili poruku pošaljete opcije, izaberite Postavke > Opcije > Pošta > Automatska obrada > Opozivanje Pošalji.

Prijemno poštansko sanduče je pun

Ako vam je prijemno sanduče puno, ne možete da šaljete ili primate nove poruke. Da biste oslobodili prostor u prijemnom sandučetu, pokušajte da ispraznite fasciklu sa neželjenom poštom tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na dugme Neželjena e-pošta > Izbriši sve.

Snimak ekrana opcije „Izbriši sve“

Da biste uklonili neželjenu e-poštu iz prijemnog sandučeta ili fascikli arhive, možete da koristite opciju „Čišćenje“. Čišćenje omogućava da automatski izbrišete sve dolazne e-poruke od određenog pošiljaoca, zadržite samo najnoviju poruku tog pošiljaoca ili izbrišete e-poruke tog pošiljaoca koje su starije od 10 dana. Izaberite poruku koju želite da očistite i izaberite stavku Čišćenje.

Snimak ekrana dugmeta „Počisti“.

Još jedan dobar način da oslobodite prostor u prijemnom sandučetu jeste čuvanje fotografija i dokumenata u usluzi OneDrive. Da biste saznali kako da sačuvate priloge u usluzi OneDrive, pročitajte članak Oslobađanje skladišta usluzi Outlook.com.

Ne možete da šaljete e-pošte iz programa Windows Live pošta, mobilnog uređaja ili programa Outlook na računaru

Ranije ove godine, predstavili smo novi Outlook.com koji vam pomaže da se usredsredite na ono što vam je važno, lako sarađujete i budete produktivniji. Kao deo nadogradnje, premeštamo naloge u bezbedniju i pouzdaniju infrastrukturu.

Ponovo povežite Outlook.com nalog sa programom Outlook na računaru ili aplikacijom Outlook na telefonu

Trebalo bi da ponovo povežete Outlook.com nalog sa programom Outlook na računaru ili sa aplikacijom Outlook na telefonu da biste obezbedili najbolji utisak pri radu i rešili probleme. Dodatne informacije o tome kako da ponovo povežete nalog potražite u ovom članku.

Korišćenje aplikacije e-pošte u operativnom sistemu Windows

Windows Live Pošta 2012 više se ne povezuje sa Outlook.com nalozima. Korisnici programa Windows Live Pošta moraće da koriste neku drugu aplikaciju ili veb pregledač da bi posetili sajt www.outlook.com. Ugrađena aplikacija e-pošte u operativnom sistemu Windows jeste preporučena zamena za aplikaciju Windows Live Pošta 2012 i predstavlja najčešće korišćenu aplikaciju e-pošte među Outlook.com korisnicima danas. Pročitajte više o tome zašto Windows Live Pošta 2012 neće da se poveže sa uslugom Outlook.com

Nedavno ste promenili lozinku

Ako ste promenili lozinku za Outlook.com, možda ćete morati da promenite postavke naloga e-pošte u programu Outlook i u aplikacijama za mobilne uređaje.

Poruku ili prilozi su prevelika

Ako ste povezali Outlook.com nalog sa programom Outlook na računaru ili sa aplikacijom Outlook na telefonu i pokušate da pošaljete poruku sa prilogom koji je veći od 25 MB, Outlook neće poslati poruku.

Da biste rešili problem, pređite u otpremno sanduče i otvorite zaglavljene e-poruke. Prvo počnite od najstarije poruke. Ako poruka sadrži prilog koji je veći od 25 MB, izbrišite prilog i priložite manju datoteku ili otpremite datoteku u OneDrive, a zatim priložite vezu ka prilogu. Zatim pokušajte ponovo da pošaljete poruku.

Da biste saznali više o prilaganju datoteka porukama u programu Outlook za Windows, pročitajte odeljak Prilaganje datoteke e-poruci u programu Outlook za Windows.

Potvrdite izbor reda za adrese „Da”

Uverite se da su adrese e-pošte osoba kojima pokušavate da pošaljete poruku ispravno oblikovane. Ako pokušate da pošaljete poruku na pogrešno otkucanu adresu e-pošte, pojaviće se poruka o grešci.

Na primer, ako slučajno izostavite „.com“ iz adrese e-pošte, dobićete grešku nalik na ovu:

Snimak ekrana greške oblikovanja adrese u usluzi Outlook.com.

Premašili ste ograničenje dnevni poruke

U cilju odvraćanja pošiljalaca bezvredne pošte, Outlook.com ograničava broj poruka koje se mogu poslati tokom jednog dana. Ako primite poruku da ste dostigli ograničenje broja dnevnih poruka, pokušajte sledeće:

 • Sačuvajte e-poruku kao radnu verziju i pošaljite je sledećeg dana.

 • Povećajte ograničenja broja poruka tako što ćete dodati bezbednosne informacije svom nalogu.

 • Ako je e-poruka kreirana na mobilnom uređaju, dodirnite da biste zatvorili poruku. Primićete obaveštenje koje vas pita da li želite da sačuvate ili izbrišete poruku. Izaberite stavku Sačuvaj, a zatim Sinhronizuj. Zatim možete da odete u Outlook.com na računaru, otvorite radnu verziju i pošaljite je.

Imate previše povezani nalozi

Sa Outlook.com nalogom možete da povežete do 20 naloga e-pošte. Ako povežete više od 20 naloga, nećete moći da šaljete ili primate poruke ni sa jednog od povezanih naloga. Da biste rešili problem, uklonite neke povezane naloge kako bi ukupan broj povezanih naloga bio 20 ili manje.

Vaš nalog je možda blokiran

Ako ne možete da šaljete ili primate e-poštu, nalog vam je možda privremeno blokiran jer smo primetili neke neobične aktivnosti prijavljivanja. Da biste saznali kako da deblokirate nalog, pročitajte članak Deblokiranje mog Outlook.com naloga.

Koje ste dodali previše primalaca u jednu e-pošte

Outlook.comograničava broj primalaca koje možete da dodate e-poruci. Ako premašite ograničenje, poruka o grešci će vas obavestiti koliko primalaca možete da dodate e-poruci. Uklonite neke primaoce, a zatim pokušajte ponovo da pošaljete poruku.

Sadržaj aktivira filtera neželjene e-pošte

Outlook.com blokira slanje poruka kada sadržaj Outlook.com filterima neželjene e-pošte izgleda kao neželjena e-pošta. Povremeno valjane e-poruke mogu da se označe kao neželjene. Ako je poruka blokirana, pokušajte da promenite sadržaj poruke, a zatim da je ponovo pošaljete.

Povećavanje poruku pošaljete ograničenja

Ograničenja broja poslatih poruka možete povećati tako što ćete dodati bezbednosne informacije svom nalogu. Idite na stranicu bezbednosti Microsoft naloga, izaberite Ažuriraj informacije i dodajte sledeće bezbednosne informacije svom nalogu:

Broj telefona

 1. Izaberite stavku Dodaj bezbednosne informacije.

 2. U dijalog unesite broj telefona.

 3. Izaberite stavku Dalje i pratite uputstva na ekranu.

Alternativnu e-adresu

 1. Izaberite stavku Dodaj bezbednosne informacije.

 2. U dijalogu kliknite na strelicu pored stavke Broj telefona, a zatim izaberite stavku Alternativna adresa e-pošte.

 3. Unesite alternativnu adresu e-pošte

 4. Izaberite stavku Dalje i pratite uputstva na ekranu.

Verifikacija u dva koraka

 1. Izaberite stavku Podešavanje verifikacije u dva koraka.

 2. Unesite lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavi se.

 3. Izaberite stavku Dalje i pratite uputstva na ekranu.

Nedovoljan dozvola

Information Rights Management (IRM) dozvoljava pošiljaocima da odrede dozvole za pristup za e-poruke, što može da obuhvata sprečavanje neovlašćenih osoba da prosleđuju, čitaju, štampaju ili kopiraju poruke. Da biste saznali više o ovoj funkciji, pogledajte Uvod u IRM za e-poruke.

Šaljete e-poštu sa starijim uređaja koji koristi AUTH čisti

Outlook.com više ne podržava AUTH PLAIN potvrdu identiteta. Ako pokušate da šalje poruke sa uređaja koji koristi AUTH PLAIN potvrdu identiteta, poruke se neće slati. Za više informacija pogledajte odeljak Outlook.com više ne podržava AUTH PLAIN potvrdu identiteta.

Ako imate problema prima ili slanje poruke sa mobilnog uređaja, pokušajte da uklonite uređaj u Outlook.com opcije.

 1. Idite na mobilnim uređajima.

 2. Sa liste povezanih mobilni uređaji izaberite telefon, a zatim izaberite Ukloni.

  Uklanjanje telefona iz programa Outlook Web App

 3. U okviru za potvrdu kliknite na dugme Da.

 4. Idite na mobilni uređaj i potpuno ga isključite.

 5. Ponovo pokrenite mobilni uređaj posle nekoliko sekundi, a zatim ponovo izvršite sinhronizaciju poštanskog sandučeta.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Srodne teme

Opcije za mobilne uređaje na Outlook.com ili Outlook na Vebu
ograničenja prostora za skladištenje na lokaciji Outlook.com
Organizovanje prijemnog poštanskog sandučeta sa arhive, čišćenje, i druge alatke u Outlook.com
pomoć zadrži bezvredne e-pošte iz prijemnog poštanskog sandučeta u Outlook.com

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×