Rešavanje uobičajenih problema sa verifikacijom u dva koraka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Izgubio/la sam moj mobilni telefon i sada ne mogu da se prijavim.

Obratite se administratoru (obično je to osoba koja vam je dala Office 365 nalog) da biste videli da li možete da koristite drugi metod verifikacije, kao što je vaš telefon u kancelariji ili pametna kartica, dok ne zamenite mobilni telefon.

Imam problema sa metodom verifikacije preko telefona u kancelariji

Da biste koristili ovaj metod verifikacije, telefon u kancelariji se mora uneti u Office 365 postavke. Da biste to potvrdili, izaberite stavku Postavke > Office 365 postavke > Ja i vidite da li su informacije prikazane u polju Telefon.

Broj telefona mora da ima šifru zemlje ili regiona u sledećem formatu: +NNNN NNNNNNNNNN. Na primer: + 1 4445554444 (SAD), +86 4445554444 (Kina), +299 4445554444 (Grenland) i +1809 445554444 (Dominikanska Republika).

Ako ispravne vrednosti nisu prikazane, nećete moći da nastavite. Tražite ove informacije od administratora.

Ne dobijam kôd za verifikaciju koji je poslat na moj mobilni telefon.

Proverite postavke obaveštenja na mobilnom telefonu i omogućite ih, tako da možete slati obaveštenja preko telefonskih poziva, aplikacije za razmenu poruka aplikacije za potvrdu identiteta. Prosleđena obaveštenja nisu obavezna, ali pomažu da blagovremeno dovršite metod verifikacije.

Od mene se ne traži da se prijavim pomoću druge verifikacije

Do ovoga može doći iz nekoliko razloga.

Nemate odgovarajući softver na uređaju   

Da biste omogućili drugi verifikaciju, morate imati sledeći softver instaliran na uređaju:

Proverite da li je pokrenuta usluga Windows Update i da li ste instalirali najnovije ispravke. Ako imate zaštitni zid u svojoj organizaciji, možda ćete morati da se obratite administratoru da biste dobili neophodan softver.

Uređaj nije omogućen   

Da biste koristili drugi metod za verifikaciju, administrator treba da podesi Office 365, ali i stoni ili laptop računar tako što će ažurirati registrator sistema. Administrator može na nekoliko načina da automatski ažurira uređaj umesto vas, ali moguće je da je došlo do problema.

Prvo, zatvorite i ponovo pokrenite sve Office aplikacije ili ponovo pokrenite uređaj. Zatim se prijavite u Office 365 pomoću poslovnog ili školskog naloga. Zatim pregledajte podnožje dijaloga za prijavljivanje:

  • Uređaj je ispravno omogućen ako izgleda ovako:

    Uređaj je omogućen
  • Uređaj nije ispravno omogućen ako izgleda ovako:

    Uređaj je onemogućen

    Ako vaš uređaj nije ispravno omogućen, obratite se administratoru.

Administrator nije omogućio drugi metod za verifikaciju   

Administrator je možda omogućio samo nekim korisnicima ali ne i ostalima, uključujući i vas, da koriste drugi metod za verifikaciju. Obratite se administratoru ako želite da koristite drugi metod za verifikaciju.

Imam problem sa prijavljivanjem na moj mobilni telefon prilikom putovanja

Možda će vam biti teže da koristite mobilni telefon za metod verifikacije kada ste u avionu ili na međunarodnoj lokaciji. Korišćenje mobilnog telefona može biti nedostupno ili može podrazumevati troškove rominga.

Ako je vaš administrator omogućio Microsoft Authenticator, koristite ga. Ako ste u avionu, Authenticator možete da koristite u režimu aviona sa uključenom Wi-Fi mrežom, ako je u dostupna u avionu. Takođe možete koristiti Authenticator na međunarodnoj lokaciji na kojoj možete da uspostavite Wi-Fi vezu.

Srodne teme

Korišćenje aplikacije Microsoft Authenticator uz Office 365
Prijavljivanje u Office 365 pomoću verifikacije u dva koraka
Promena načina na koji se dobijaju kodovi za verifikaciju u dva koraka
Administratori: Podešavanje višestruke potvrde identiteta za Office 365 korisnike
Podešavanje verifikacije u dva koraka za Office 365
Kreiranje lozinke aplikacija za Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×