Rešavanje problema zadatka, e-poruke ili zakazane obaveze u Menadžeru za poslovne kontakte

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Postoji više kopija e-poruku u fascikli " Istorija komunikacije "

E-poruka se više puta pojavljuje u fascikli Istorija komunikacije kada je povezana sa više zapisa. Na primer, poruka povezana sa podaci o kontaktu i dva zapisa poslovnog kontakta triput je navedena u fascikli " Istorija komunikacije ".

Menadžer za poslovne kontakte za Outlook će ukloniti samo odgovarajuću vezu iz fascikle „Istorija komunikacije“ ukoliko raskinete vezu e-poruke i zapisa.

Uklanja e-poruke, zadatka ili zakazane obaveze iz zapisa, a to je nestao iz fascikle " Istorija komunikacije "

Kad raskinete vezu stavke istorije komunikacije iz pojedinačne zapis, Business Contact Manager za Outlook uklanja odgovarajuću vezu iz fascikle "Istorija komunikacije". Slično tome, ako raskinete vezu stavke istorije komunikacije iz fascikle "Istorija komunikacije", Business Contact Manager za Outlook će raskinuti vezu stavke odgovarajućeg zapisa.

Moj šifrovane, ograničene ili privatne e-poruke možete da povežete sa zapisom

Povezivanje sa šifrovanim, ograničenim ili privatnim e-porukama stavlja sadržaj te poruke na raspolaganje ne samo pošiljaocu i primaocu, već i svim ostalima koji imaju pristup deljenoj bazi podataka. Menadžer za poslovne kontakte za Outlook ne podržava povezivanje sa e-porukama koje su šifrovane, niti dopušta povezivanje sa e-porukama koje sadrže ograničene dozvole koje su kreirane pomoću usluge Microsoft Information Rights Management zbog toga što se time poništava namera pošiljaoca da informacije ostanu poverljive.

Menadžer za poslovne kontakte za Outlook omogućava povezivanje sa e-porukama koje su privatne, ali ne kreira te veze automatski. Ukoliko želite da povežete privatnu e-poruku sa zapisom, morate to ručno da uradite.

Isključio sam funkciju automatskog povezivanja e, ali ipak se povezuje e-poštu

Isključite automatsko povezivanje e-pošte svaki put kada kreirate novu fasciklu.

  1. U meniju Menadžer za poslovne kontakte izaberite stavku Upravljaj automatskim povezivanjem e-pošte.

  2. U dijalogu Upravljaj automatskim povezivanjem e-pošte izaberite karticu Fascikle, a zatim kliknite na dugme Obriši sve.

Business Contact Manager za Outlook ne dozvoli da prosledite naplativih vremena za periodične zakazane obaveze

Da biste sprečili slučajne prosleđivanja naplativih vremena, Business Contact Manager za Outlook ne podržava prosleđivanje naplativih vremena u grupu za periodične zakazane obaveze. Morate pojedinačno da Bil svako pojavljivanje periodične zakazane obaveze.

Kako?

  1. Otvorite periodična zakazana obaveza u kalendaru.

  2. U dijalogu Otvaranje periodične stavke izaberite stavku Otvori ovaj događaj, a zatim kliknite na dugme u redu.

  3. Prosledite naplativih vremena za tu instancu.

Podsetnik za rezervne kopije baze podataka Menadžera za poslovne kontakte. je uključeno u mojoj listi zadataka, ali ne da ga dodate.

Kada je instaliran Business Contact Manager za Outlook, podsetnik nazad rezervnu kopiju baze podataka Menadžera za poslovne kontakte se automatski dodaju na listu zadataka. Da biste uklonili podsetnik, izbrišete zadatak ili ga označite kao dovršenog.

Više informacija o tome kako da napravite rezervnu kopiju baze podataka Menadžera za poslovne kontakte, pogledajte članak Pravljenje rezervne kopije podataka Menadžera za poslovne kontakte.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×