Rešavanje problema u vezi sa stavkama istorije komunikacije u Menadžeru za poslovne kontakte

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ne mogu da uredim neke stavke istorije komunikacije

Neke stavke istorije komunikacije nije moguće urediti. Ova grupa obuhvata e-poruke, zakazane obaveze, zadatke sa krajnji rokovi koji su se već desili i datoteke koje su samo za čitanje u prošlosti.

Zašto se neke stavke istorije komunikacije pojavljuju više puta u fascikli " Istorija komunikacije "?

Stavke istorije komunikacije kada pojavljuje se više puta u fascikli Istorija komunikacije je povezana sa više zapisa. Na primer, poruka povezana sa sa podaci o kontaktu i dva zapis o poslovnom kontaktu triput je navedena u fascikli " Istorija komunikacije ".

Ako raskinuti vezu stavke istorije komunikacije i zapisa, program Menadžer za poslovne kontakte za Outlook će ukloniti samo odgovarajuću vezu iz fascikle „Istorija komunikacije“.

Izgled stavke istorije komunikacije je promenjen

Originalna stavka istorije komunikacije je izbrisana iz Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, tako da možete da prikazujete informacije o stavki koja je uskladištena u baza podataka Menadžera za poslovne kontakte i prikazani u poslovne aktivnosti obrazac. Ako brisanje je do greške, možete da vratite stavke iz fascikle " Izbrisane stavke ".

Napomena : Poslovnu belešku ili evidenciju telefonskog poziva nije moguće vratiti u prethodno stanje ukoliko je vlasnik baze podataka ispraznio fasciklu Izbrisane stavke.

Uklonio sam na vezu za stavke istorije komunikacije iz zapisa i sada ne možete da pronađete u originalnoj stavci

Ukoliko uklonite vezu stavke kalendara ili e-poruku iz odeljka „Istorija komunikacije“ u nekom zapisu, datoteka će još uvek postojati na njenoj originalnoj lokaciji. U meniju Alatke postavite pokazivač na stavku Trenutna pretraga, a zatim izaberite opciju pretrage.

Ukoliko uklonite vezu poslovna beleška ili evidencija telefonskog poziva iz odeljka „Istorija komunikacije“ u nekom zapisu, a ta stavka nije povezana ni sa jednim drugim zapisom, ona će biti premeštena u fasciklu Izbrisane stavke programa Menadžer za poslovne kontakte za Outlook. Premestite stavku iz fascikle Izbrisane stavke u fasciklu Istorija komunikacije da biste stavku vratili u prethodno stanje. Stavka će se automatski pojaviti u zapisu sa kojim je originalno bila povezana nakon premeštanja.

Napomena : Poslovnu belešku ili evidenciju telefonskog poziva nije moguće vratiti u prethodno stanje ukoliko je vlasnik baze podataka ispraznio fasciklu Izbrisane stavke.

Ukoliko uklonite vezu datoteka koje nisu poslovne beleške ili evidencije telefonskog poziva iz prikaza Istorija komunikacije u nekom zapisu, ta datoteka će još uvek postojati na originalnoj lokaciji na vašem čvrstom disku ili mreži, tako da možete ponovo kreirati tu vezu.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×