Rešavanje problema sa zaduženjima Microsoft pregleda u usluzi Office 365

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Upotreba Microsoft zaduženja Preview aplikacija sa poslovni nalog podleže nekoliko uslova, uključujući licenciranje, organizacija željene postavke. i preduslove. Ispod, pronaći ćete informacije o svakom od tih uslova i šta činiti trebalo bi da aplikacije da vam pruži greške u vezi sa njima.

Microsoft zaduženja Preview trenutno nije dostupno za korisnike u pet različitih pakete za Office 365. Ako nemate važeću licencu za Business Essentials, Business Premium, Enterprise E1, Enterprise E3 ili Enterprise E5, zatim Microsoft zaduženja Preview nije objavljeno za korišćenje organizacija još uvek. Imajte na umu da bi obrazovne organizacije i zakupcima na kralj/nezavisno oblaka kao što je Office 365 DE nisu uključeni u ovom izdanju. Pored problema licence za jednu od pakete iznad, takođe morate u Exchange Online poštansko sanduče za skladište i sinhronizaciju za rad. Ako mislite da ste ova poruka o grešci ili želite da saznate više o tome kako da pristupa Microsoft To-Do, najbolje je da obratite se IT administratoru kao najbolje će moći da vam pomogne.

Microsoft zaduženja Preview proverava sa vašom organizacijom da biste se uverili da ste je omogućili korišćenje aplikacije. Ako je u vašoj organizaciji preklopnik za preliminarnu verziju Microsoft zaduženja prebaci na "Isključeno" u O365 centru administracije, a zatim nećete moći da koristite Microsoft To-Do dok se da je uključen. Ako mislite da ste ova poruka o grešci ili želite da saznate više o tome kako da pristupa Microsoft To-Do, najbolje je da obratite se IT administratoru kao najbolje će moći da vam pomogne.

Microsoft zaduženja Preview trenutno zahteva na Exchange Online poštansko sanduče kako biste skladištenje i sinhronizujete obavezama. Pošto su ključne funkcije programa Microsoft To-Do, nećete moći da koristite aplikaciju dok ne budete imali na Exchange Online poštansko sanduče. Planovi trenutno podržani obuhvataju:Exchange Essentials, Exchange Online terminal, Exchange Online Plan 1, Exchange Online (Plan 1), Exchange Online (Plan 2), Exchange Online (P1) i Exchange Online POP. Lokalnim instalacijama sistema Exchange Server nisu podržani u ovom trenutku.

Radimo na podržava više tipova naloga u budućnosti, ali u međuvremenu, najbolje je da obratite se IT administratoru o dobijanju pristupa kao najbolje će moći da vam pomogne.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×