Rešavanje problema sa video i audio

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pomoć za video

Video zapisi za Microsoft Office 2007 i Microsoft Office 2003 koristite Windows Media Player. Za najbolje rezultate, prikazali demonstracije sa najnovijom verzijom programa player. Plejera je besplatno, a to možete doći pomoću programa Windows Media Player stranice. Ako dođe do problema koje gledaju jednu od ove video zapise, pratite dolenavedene korake za rešavanje problema:

Vidim crni ekran, ali postoji više video zapisa ili zvuka.

Izaberite jednu ili više sledećih opcija:

  • Ako koristite računar sa operativnim sistemom Windows 7 i pokušavate da prikažete video zapisa za Office 2003, možda ćete morati da instalirate kodek ACELP koji je korišćen za ove video zapise. Možete da instalirate kodek iz ovog 3rd nezavisnih proizvođača lokacije. Pregledajte ugovor o licenciranju, a zatim pomerite se do dna stranice da instalirate kodek.

  • Pogledajte za plejera kontrole i poruka o statusu kao što su „Povezivanje...” ili „Stavljanje u bafer...” u donjem levom uglu novi prozor. Ako ne vidite one, koristite vertikalne trake za pomeranje na prozor novog da se pomerite nadole do kontrole i vidljivi su poruka o statusu.

  • Ako vidite status poruke kao što su „Povezivanje...” ili „Stavljanje u bafer...” u donjem levom uglu novi prozor, sačekate malo. Video zapis priprema da reprodukujete.

  • Ako vidite reč „Spreman” u donjem levom uglu novi prozor, kliknite na dugme Reprodukuj . Možda ćete morati da uradite ovo nekoliko puta.

Možete da čujete zvuk, ali ne mogu da vidim video zapisa (ili obrnuto).

Windows Media Player koristi datoteke za podršku koji se zove kodecima da reprodukujete medijske datoteke. Media Player koristi jednu kodek za audio i drugi kodek za video zapis. Ako ste čuo zvuk, ali ne vidite video zapisa (ili obrnuto), vam nedostaje jedan od kodecima potreban za reprodukovanje datoteke. Više informacija potražite u članku kodeke: najčešća pitanja o.

Video zapis ne reprodukuje ispravno ili se završava prerano.

Preuzmite i instalirajte najnoviju verziju programa Windows Media Player. Plejera je besplatno, a to možete doći pomoću programa Windows Media Player stranice.

Važno: Da biste instalirali player, morate biti administrator na računar koji koristite. Kada instalirate Windows Media Player, morate da ponovo pokrenete računar, vratite se na članak koji sadrži video, i zatim ponovo pokrenite video.

Video zapis počinje ponovo kada se promene moje rezoluciju ekrana.

Preuzmite i instalirajte najnoviju verziju programa Windows Media Player. Plejera je besplatno, a to možete doći pomoću programa Windows Media Player stranice.

Važno: Da biste instalirali player, morate biti administrator na računar koji koristite. Kada instalirate Windows Media Player, morate da ponovo pokrenete računar, vratite se na članak koji sadrži video, i zatim ponovo pokrenite video.

Dobijam poruku da nešto o nedostaju igrača ili druge komponente.

Pratite na ekranu uputstva za preuzimanje i instaliranje komponente koja nedostaje.

Važno: Da biste instalirali sve komponente koje nedostaju, morate biti administrator na računar koji koristite. Kada instalirate Windows Media Player, morate da ponovo pokrenete računar, vratite se na članak koji sadrži video, i zatim ponovo pokrenite video.

Dobijam poruku koja se pominje kodecima.

Pod određenim uslovima, možda ćete videti sledeću poruku:

„Windows Media Player ne može da reprodukuje datoteku. Datoteka oblikovana kodeka koji nije podržan ili plejera nije mogao da preuzme kodek”.

Ako vidite ovu poruku, pokušajte nešto od sledećeg:

  • Ako prikazujete demonstracija za Office 2003, instalirate kodek ACELP iz ovog 3rd nezavisnih proizvođača lokacije. Pregledajte ugovor o licenciranju, a zatim pomerite se do dna stranice da instalirate kodek.

  • Ažurirajte upravljačke programe za zvučna kartica. Mogući upravljački program ispravke, potražite Veb lokaciju proizvođača zvučna kartica.

Dobijam dve poruke – onu koja ukazuje na Microsoft Windows Media Player 7 ili kasnije je potreban za reprodukovanje ovog videa i još jedan koja kaže da Ova Veb stranica želi da koristi dodatak koji je onemogućen ili izdavača blokirali.

Ovaj par poruka može doći ako Windows Media Player nije omogućena za pregledač. Ako koristite Microsoft Windows® XP servisni paket 2 ili noviju verziju, uradite sledeće da biste omogućili dodatak Windows Media Player: U programu Windows Internet Explorer, u meniju Alatke izaberite stavku Upravljanje dodacima. Na listi Prikaži izaberite stavku programske dodatke koje se koriste program Internet Explorer ili sve dodatke. U koloni ime izaberite Windows Media Player. U okviru postavke, izaberite stavku Omogući. Da

Pomoć za zvuk

Treba da biste kontrolisali zvuk.

Zvuk automatski reprodukuje svaki put kada pokrenete demonstraciju. Možete kontrolisati zvuk sa Privremeno isključivanje zvuka, Reprodukovanje, Pauziraji dugmad Zaustavi .

Da biste zaustavili audio i video zapis reprodukuje, kliknite na dugme Zaustavi. Da biste zaustavili samo sa zvukom, kliknite na dugme Privremeno isključi. Da biste vratili zvuk, ponovo kliknite na dugme Privremeno isključi .

Ne čujete zvuk.

Ako ne čujete zvuk, može biti problem sa računarom ili računar ne može da ima zvučnu karticu. Drugi razlog može biti da koristite pregledač koji nije Internet Explorer 5 ili novija verzija.

Evo nekih razloga zbog zvuk možda neće raditi:

Privremeno isključivanje dugme na kontrolama može biti uključen.

Kliknite na dugme Privremeno isključi .

Klizača za jačinu zvuka može se podesiti preniska.

Prevucite ili kliknite na dugme klizača za jačinu zvuka na nivo koja se nalazi iznad najniže postavki za jačinu zvuka.

Jačinu zvuka sistema može biti podešena preniska.

Na kontrolnoj tabli otvorite Zvukovi i Audio uređaji. Na kartici jačinu zvuka , u okviru Jačina zvuka na uređaju, prevucite klizač nadesno da biste povećali jačinu sistem.

Drugi programi možda koriste vaše zvučne uređaje.

Zatvorite sve druge programe koji mogu da koriste vaše zvučne uređaje.

Zvučnike računara ili slušalice možda neće biti pravilno priključen.

Proverite da li zvučnike ili slušalice ispravno priključeni, imate električne energije, i su uključena.

Napomena: Neke zvučnike potrebne baterija.

Više informacija

Ako i dalje vam je potrebna pomoć sa Windows Media Player, pogledajte članak Windows Media Player pomoć i podršku.

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×