Rešavanje problema sa sinhronizacijom u aplikacijama „Pošta“ i „Kalendar“ u operativnom sistemu Windows 10

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Žao nam imate li problema sa aplikacijama pošta i kalendar za Windows 10. Da biste rešili problem, pokušajte svaki od sledeća rešenja u redosledu.

Pre nego što počnete

Pre nego što počnete, uverite se da uređaj ima najnovija verzija operativnog sistema i aplikacija ispravke. Isprobajte Opšte rešavanje problema rešenja u rešavanju problema aplikacije pošta i kalendar za Windows 10. Ako to ne reši problem, isprobajte rešenja ispod.

Proverite vezu sa serverom e-pošte

Ako imate problema pri slanju ili prijemu e-pošte, uverite se da imate pristup vašem serveru e-pošte.

 1. Proverite da je uređaj povezan sa Internetom: Da šaljete i primate e-poštu, biće vam potreban pristup internetu. Uverite se da uređaj je povezan sa Internetom.

 2. Pokušajte da pošaljete e-pošte preko Interneta: Mnogi dobavljači e-pošte vam omogućavaju da pristupite e-poštu putem Veb lokacije. Prijavite se na nalog e-pošte putem Veb lokacije i potvrdite da mogli da šaljete i primate e-poštu tamo. Ako ne možete da, možda postoji problem sa serverom e-pošte. Obratite se dobavljaču e-pošte za podršku.

 3. Pokušajte da pošaljete e-pošte iz druge aplikacije ili uređaj: Ako imate druge aplikacije e-pošte ili drugom računaru ili mobilnom uređaju, pokušajte da slanja i primanja e-pošte sa tog aplikacije ili uređaja. Ako ne možete da, možda postoji problem sa serverom e-pošte. Obratite se dobavljaču e-pošte za podršku.

 4. Obratite se dobavljaču e-pošte o statusu servera e-pošte: Ako dobavljač e-pošte ne postoji na Veb lokaciji, a ne možete da podesite e-poštu na drugu aplikaciju ili uređaju, obratite se dobavljaču e-pošte da biste videli da li vaš server e-pošte je dostupna.

Provera bezbednosti softver

Zaštitni zidovi i antivirusni softver možda nećete moći da sinhronizujete događaje e-pošte i kalendara. Iako ne preporučujemo da trajno isključiti bezbednosni softver, privremeno isključite softver će vam omogućiti da odredite ako ga sprečavaju da sinhronizujete događaje u e-poštu ili kalendar.

Napomena: Ako je uređaj povezan sa mrežom, postavke smernica mreže možda nećete moći da dovršite ove korake. Za više informacija obratite se administratoru.

Isključite Windows zaštitnik bezbednosni centar

Windows zaštitnik bezbednosni centar je besplatna bezbednost softver koji je uključeno sa Windows 10. Ako niste instalirali softver alternativni bezbednost, trebalo bi da privremeno isključite Windows zaštitnik centru za bezbednost.

 1. Idite na Početak Dugme„Start“ menija. i otvorite Windows zaštitnik centru za bezbednost.

 2. Izaberite stavku Zaštita Fire i mreže.

 3. Odaberite mrežni profil i isključivanje Windows zaštitnog zida za taj profil. Ponovite ovaj korak za svaki profil.

 4. Ako sada možete da sinhronizujete e-poštu, potrebno je da dozvolite aplikacija pošta i kalendar kroz zaštitni zid. Pratite dolenavedene korake.

Važne: Uverite se da ponovite gorenavedene korake ponovo omogućite zaštitnog zida za svaki profil mreže.

Dozvoli aplikacija pošta i kalendar kroz Windows zaštitni zid

Ako možete da sinhronizujete e-pošte kada je isključena zaštitnog zida, potrebno je da dozvolite aplikacija pošta i kalendar kroz zaštitni zid.

 1. Idite na Početak Dugme„Start“ menija. i otvorite Windows zaštitnik centru za bezbednost.

 2. Izaberite stavku Zaštita Fire i mreže > Dozvoli aplikacije kroz zaštitni zid > Promena postavki.

 3. Na listi dozvoljenih aplikacije i funkcije potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke pošta i kalendar i potvrdite izbor u poljima u privatne i javne kolone.

 4. Izaberite stavku U redu.

Isključivanje nezavisnih proizvođača bezbednosti softvera

Zaštitne zidove nezavisnih proizvođača ili antivirusnog softvera možda nećete moći da sinhronizujete događaje e-pošte i kalendara. Iako ne preporučujemo da trajno isključiti bezbednosni softver, privremeno isključite softver će vam omogućiti da odredite ako ga sprečavaju da sinhronizujete događaje u e-poštu ili kalendar. Da biste saznali kako da privremeno isključite ga u dokumentaciji softver.

Upozorenje: Ako onemogućite antivirusni softver, ne otvorite priloge e-pošte ili kliknite na dugme sve veze u porukama od osoba koje ne znate.

Uklanjanje naloga i ponovno Dodavanje

U nekim slučajevima, možete da rešite probleme sa sinhronizacijom Uklanjanje naloga iz aplikacija pošta i kalendar i ponovo da ga dodate.

 1. Idite na Početak Dugme„Start“ menija. i otvorite e-poruku.

 2. Na dnu okna za navigaciju, izaberite Dugme „Postavke“ .

  Snimak ekrana dugmeta "Postavke"

 3. Izaberite stavku Upravljanje nalozima.

 4. Izaberite nalog koju želite da uklonite i izaberite stavku Izbriši nalog sa ovog uređaja.

 5. Ponovo dodajte nalog. Više informacija potražite u članku Podešavanje e-pošte u aplikaciji pošta za Windows 10.

Napomena: Postoje instrukciju za Yahoo! Mail, iCloud i poрem nalozi. Ako imate problema sa jedan nalog, pogledajte članak instrukciju za druge naloge.

Uklanjanje naloga i dodajte ga ponovo koristite napredno Podešavanje

Ako i dalje ne možete da sinhronizujete e-poštu nakon što uklonite nalog i ponovo da ga dodate, možda ćete morati da dodate nalog pomoću Napredno podešavanje. Više informacija potražite u članku Dodavanje naloga koristite napredno podešavanje.

Proverite postavke napredno poštanskog sandučeta

Ako imate Google, Yahoo! Mail, iCloud, IMAP ili POP3 nalog, proverite postavke u poštansko sanduče napredne postavke da biste se uverili konfigurisan tako da specifikacija dobavljač e-pošte. Ako koristite Outlook.com, Office 365ili Exchange nalog, nećete imati napredne postavke poštansko sanduče osim ako nalog je podešen pomoću Napredno podešavanje.

Napomena: Postoje instrukciju za Yahoo! Mail, iCloud i poрem nalozi. Ako imate problema sa jedan nalog, pogledajte članak instrukciju za druge naloge.

Prikupljanje potrebnih informacija od dobavljača e-pošte

Pre provere napredne postavke, potrebno je da izgleda na Veb lokaciji dobavljača e-pošte ili se obratite dobavljaču e-pošte da biste odredili postavke ispravne servera. Biće vam potrebno sledeće informacije:

 • Adresa servera dolazne i odlazne e-pošte

 • Portovi servera dolazne i odlazne e-pošte

 • Da li je server odlazne pošte zahteva potvrdu identiteta?

 • Je isto korisničko ime i lozinku koja se koristi za slanje e-pošte?

  Ako korisničkog imena i lozinke razlikuju, proverite da li imate odgovarajuću korisničko ime i lozinku.

 • Ulazni server zahteva SSL?

 • Da li je server odlazne pošte zahteva SSL?

 • Kontaktirati server (ako je primenljivo)

 • Kalendar serveru (ako je primenljivo)

Izbor više opcija za postavke poštanskog sandučeta

 1. Idite na Početak Dugme„Start“ menija. i otvorite e-poruku.

 2. Na dnu okna za navigaciju, izaberite Dugme „Postavke“ .

  Snimak ekrana dugmeta "Postavke"

 3. Izaberite stavku Upravljanje nalozima i izaberite nalog e-pošte.

 4. Izaberite stavku Promena postavki sinhronizacije poštanskog sandučeta > poštansko sanduče napredne postavke.

 5. Potvrdite da su adrese servera dolazne i odlazne e-pošte i portovi ispravni.

 6. Opoziv izbora u polju za potvrdu pored Server odlazne pošte zahteva potvrdu identiteta ako vaš dobavljač ne zahteva potvrdu identiteta.

 7. Opoziv izbora u polju za potvrdu pored koristite isto ime i lozinku za slanje e-pošte ako vaš dobavljač zahteva zasebnu potvrde identiteta za slanje e-pošte i obezbedite odlazni server korisničko ime i lozinku.

  Napomene: Ako je primenljiva, promenite sledeće postavke:

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored Zahtevaj SSL za dolaznu e-poštu ako vaš dobavljač zahteva SSL za dolaznu e-poštu.

  • Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored Zahtevaj SSL za odlazne e-pošte ako vaš dobavljač zahteva SSL za odlazne e-pošte.

  • Potvrdite da je vaš server kontakte i Kalendar server adrese ispravni.

Ako koristite Exchange naloga koji zahteva više opcija za postavke, moraćete da uklonite nalog i dodajte ga ponovo pomoću više opcija za postavke. Da biste dodali nalog korišćenjem naprednih postavki, pogledajte članak Dodavanje naloga koristite napredno podešavanje.

Provera postavki privatnosti

 1. Idite na Početak Dugme„Start“ menija. i izaberite stavku Postavke > Privatnost > e-pošte.

 2. Uverite se da omogućite pristup aplikacijama i slanje e-pošte je podešena na.

 3. Izaberite stavku Kalendar.

 4. Uverite se da Obavestite aplikacije pristup kalendaru je podešena na.

Proverite ako je potvrda identiteta sa dva faktora uključena za vaš nalog

Potvrda identiteta sa dva faktora pomaže u zaštiti nalog tako što ćete izvršiti teže za nekog drugog da se prijavite. To potvrđuje identitet pomoću lozinke i metod kontakta (poznat i kao informacije o bezbednosti).

Aplikacija pošta i kalendar za Windows 10 ne podržavaju potvrda identiteta sa dva faktora. Ako potvrda identiteta sa dva faktora je uključena za vaš nalog, moraćete da kreirate lozinku aplikacije za taj nalog. Lozinku aplikacija se koristi umesto lozinku normalan naloga za aplikacije koje ne podržavaju potvrda identiteta sa dva faktora.

Obratite se dobavljaču e-pošte za uputstva o tome kako da kreirate lozinku aplikaciju za nalog e-pošte.

Dobijate poruku o grešci kada sinhronizujete e-pošte

Ponekad dođe do greške u aplikacijama pošta i kalendar kada aplikacije pokušajte da sinhronizujete nove e-poruke ili događaja iz kalendara. Evo nekih rešenja za uobičajenih grešaka.

Postavke naloga je istekao rok

Najčešći uzrok zastareli nalog je netačnu lozinku. U traci sa obaveštenjima o na vrhu aplikacije izaberite Popravi nalog. Ako je lozinka netačna, videćete poruku od vas traži da ažurirate vašu lozinku. Unesite novu lozinku i izaberite stavku gotovo.

Savet: Ako želite da promenite lozinku za nalog kod dobavljača usluga e-pošte – na primer, Gmail ili iCloud – moraćete da posetite Veb lokaciju za dobavljač e-pošte. Pogledajte članak Promena lozinke u aplikaciji pošta za Windows 10 za više informacija.

Ako lozinka ne problem, možda ćete morati certifikat greške. Ako je tako, videćete poruku koja kaže da „postoji problem sa bezbednosnim certifikatom na serveru. Bezbednosni certifikat koji nije iz pouzdanog autoriteta za izdavanje certifikata”.

Do ove greške često se dešava kada ne koristite SSL obezbeđivanje nalog e-pošte. Da biste ispravili ovu grešku, pratite sledeće korake:

 1. Na dnu okna za navigaciju, izaberite Dugme „Postavke“ .

  Snimak ekrana dugmeta "Postavke"

 2. Izaberite stavku Upravljanje nalozima i izaberite nalog e-pošte.

 3. Izaberite stavku Promena postavki sinhronizacije poštanskog sandučeta > poštansko sanduče napredne postavke.

 4. Potvrdite da su adrese servera dolazne i odlazne e-pošte i portovi ispravni.

 5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Zahtevaj SSL za dolaznu e-poštu i Zahtevaj SSL za odlazne e-pošte , a zatim izaberite stavku gotovo > Sačuvaj.

Ovaj uređaj ne ispunjava bezbednosnim zahtevima koje podešava administrator e-pošte

Ako dobijete ovu grešku, pogledajte članak o uređaju bezbednosne zahteve za korake za rešavanje problema.

0x80072726

Grešku 0x80072726 može biti zbog nezavisnih proizvođača zaštitni zid ili antivirusni softver. Iako ne preporučujemo da trajno isključiti bezbednosni softver, možete idite na Veb lokaciji proizvođača softvera da li imaju rešenje korake, ili možete da privremeno isključite softver da biste videli da li to rešava problem. Ako je tako, obratite se tehničkoj podršci proizvođača da biste pronašli za pristup e-pošte bez onemogućavanja softver.

Upozorenje: Ako onemogućite antivirusni softver, ne otvorite priloge e-pošte ili kliknite na dugme sve veze u porukama od osoba koje ne znate.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Pošaljite nam povratne informacije

Nismo vrednost vašem mišljenju. Ako postoji funkcija mislite da nedostaje u aplikacijama pošta i kalendar ili ako funkcija ne funkcioniše ispravno, možete da obezbedite povratne informacije direktno pošta i kalendar tima.

Takođe pogledajte

Podešavanje e-pošte u aplikaciji „Pošta za Windows 10“

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×