Rešavanje problema sa provere pravopisa i gramatike na više jezika

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Provere pravopisa i gramatike na više jezika može prezentovati jedinstvene probleme, kao su kao ispravno napisali reči označavanja zastavicom kao neispravan ili pogrešno napisane reči na drugom jeziku nije označena kao netačna. Ovaj članak se odnosi uobičajene probleme i pomaže da se uverite da tekst se identifikuje ispravan jezik; da se rečnik odgovarajućeg jezika koji se koristi za provera pravopisa i gramatike; i da su omogućene automatizovanim jezičke alatke u sistemu Office.

Napomena : Ako želite da otkucate samo nekoliko znakova na drugom jeziku, pogledajte članak Umetanje simbola.

U čemu je problem?

Ovo se može dogoditi. Uverite se da:

Uverite se da je omogućen jezik koji želite

Da biste ispravno provera pravopisa i gramatike na drugom jeziku, jezik mora biti omogućen u sistemu Office. Ako vam je potrebna na jeziku koji nije naveden kao jezik za uređivanje u dijalogu Podešavanje željenih opcija jezika u sistemu Office , možda ćete morati da nabavite i instalirate jezički paket pre nego što možete da proverite pravopis. Više informacija o tome kako da omogućite jezike u sistemu Office, pogledajte članak Dodavanje jezik ili Podešavanje željenih opcija jezika u sistemu Office i utvrdite da li vam je potreban jezički paket, jezički interfejs paket, ili za proveru paket.

Vrh stranice

Uverite se da je na tekst primenjen odgovarajući jezik

Ako kontrolor pravopisa ne proverava reči koje ste otkucali na drugom jeziku ili ako reči na drugom jeziku koje su ispravno napisane označava kao netačne, reči su možda identifikovane sa pogrešnim jezikom.

Da biste ručno promenili jezik određene reči ili odeljka teksta u programu Word, uradite sledeće:

 1. Na kartici Redigovanje , u grupi jezik kliknite na dugme jezik > Podesi jezik za korekturu.

  (U programu Word 2007, kliknite na dugme Podesi jezik u grupi Provera .)

 2. U dijalogu Jezik izaberite željeni jezik.

  Važno : Ako željeni jezik nije prikazan iznad dvostruke linije, morate da omogućite jezik kako bi bio dostupan za proveru pravopisa.

 3. Počnite da kucate.

  Napomena : Da biste otkucali znakove kao što su dijereza u nemačkom (ö), tilda u španskom (ñ), sedija u turskom (Ç) ili čak simbol, na primer oznaku potvrde, na kartici Umetanje, u grupi Simboli kliknite na dugme Simbol, a zatim izaberite željeni znak.

 4. Da biste se vratili na originalni jezik ili da biste se prebacili na drugi jezik, ponovite korake 1 – 3. U koraku 3, odaberite sledeći jezik.

Vrh stranice

Uverite se da se koristi rečnik odgovarajućeg jezika

Uverite se da je izabrana ispravna jezika lokacija rečnika za tekst – na primer, engleski (sad) umesto engleski (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Da biste promenili rečnik za određeni jezik u programu Word, uradite sledeće:

 1. Na kartici Redigovanje , u grupi jezik kliknite na dugme jezik > Podesi jezik za korekturu.

  (U programu Word 2007, kliknite na dugme Podesi jezik u grupi Provera .)

 2. U dijalogu Jezik izaberite željeni jezik.

  Važno : Ako željeni jezik nije prikazan iznad dvostruke linije, morate da omogućite jezik kako bi bio dostupan za proveru pravopisa.

  Napomena : Ako verzija sistema Office koju koristite ne sadrži alatke za proveru kao što je kontrolor pravopisa za jezik koji želite da koristite, možda će vam biti potreban jezički paket. Više informacija potražite u članku Utvrđivanje da li vam je potreban jezički paket ili jezički interfejs paket.

Da biste promenili rečnik za izabrani tekst, uradite sledeće:

 1. Izaberite tekst za koji želite da promenite jezik rečnika.

 2. Na kartici Redigovanje , u grupi jezik kliknite na dugme jezik > Podesi jezik za korekturu.

  (U programu Word 2007, kliknite na dugme Podesi jezik u grupi Provera .)

 3. U okviru Označi izabrani tekst kao, izaberite jezik koji želite u odeljku teksta koji će biti klasifikovane kao. Ukoliko je jezike koje koristite su nije prikazan iznad dvostruke linije, morate omogućiti jezike (uključite opcije specifične za jezik) da budu dostupne.

Vrh stranice

Proverite da li prepoznaj jezik automatski potvrđen

Da biste potvrdili izbor u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik u programu Word, uradite sledeće:

 1. Na kartici Redigovanje , u grupi jezik kliknite na dugme jezik > Podesi jezik za korekturu.

  (U programu Word 2007, kliknite na dugme Podesi jezik u grupi Provera .)

 2. U dijalogu Jezik potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik.

 3. Pregledajte jezike prikazan iznad dvostruke linije sa liste Označi izabrani tekst kao . Word može da otkrije samo jezike navedene iznad dvostruke linije. Ako jezike koje su vam potrebne nisu dostupne, morate da omogućite jezik za uređivanje da Word automatski Otkrij ih.

  Dijalog „Jezik“

Napomene : 

 • Automatsko otkrivanje jezika zahteva da rečenicu teksta bude napisan na tom jeziku. U zavisnosti od trajanja vaše rečenice, možda ćete morati da otkucate nekoliko rečenica pre nego što Word ima dovoljno kontekstualne informacija za automatsko otkrivanje jezika i primenite ispravne rečnika.

 • Reči koje su napisane na isti način na nekoliko jezika, kao što su „centar” u engleski (Ujedinjeno Kraljevstvo) i francuski (Francuska) može da uzrokuje u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik da pogrešno prepoznate jezika teksta. Da biste rešili ovaj problem, otkucajte više reči na jeziku koji želite, ili opozovite izbor u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik .

Vrh stranice

Proverite da li se automatski promeni raspored tastature da se podudara sa jezikom okolnog teksta za potvrdu potvrđen

U polju za potvrdu Automatski promeni raspored tastature da se podudara sa jezikom okolnog teksta može biti uključen i uzrokuje tipografskih grešaka tako što ćete promeniti jezik tastature dok kucate. Pokušajte da otkucate više reči na jeziku koji želite, ili opozovite izbor u polju za potvrdu Automatski promeni raspored tastature da se podudara sa jezikom okolnog teksta .

Izbor u polju za potvrdu Automatski promeni raspored tastature da se podudara sa jezikom okolnog teksta (u sistemu Office 2010, Office 2013 i Office 2016):

 1. Otvorite Word.

 2. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

 3. U okviru Opcije uređivanja potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski promeni raspored tastature da se podudara sa jezikom okolnog teksta.

  Napomena : U polju za potvrdu Automatski promeni raspored tastature da se podudara sa jezikom okolnog teksta vidljiv je samo kada omogućite raspored tastera na tastaturi za neki jezik. Ako ne vidite ovu opciju, omogućite raspored tastera na tastaturi za jezik koji želite da koristite.

Vrh stranice

Uverite se da se ne proverava pravopis i gramatika je opozvan izbor

Ako je izabrana opcija ne proverava pravopis i gramatiku , pravopis u dokumentima nije potvrđen.

Da biste opozvali izbor u polju za potvrdu Automatski prepoznaj jezik u programu Word, uradite sledeće:

 1. Na kartici Redigovanje , u grupi jezik kliknite na dugme jezik > Podesi jezik za korekturu.

  (U programu Word 2007, kliknite na dugme Podesi jezik u grupi Provera .)

 2. U dijalogu Jezik opozovite izbor u polju za potvrdu Ne proveravaj pravopis ili gramatiku.

  Dijalog „Jezik“

Saznajte više o proveri pravopisa i gramatike na različitim jezicima.

Vrh stranice

Uverite se da pogrešno napisana reč nije slučajno dodata u prilagođeni rečnik

Ako pogrešno napisanu reč je dodata u prilagođeni rečnik, morate da biste pronašli i izbrisali reč. Informacije o tome kako da proverite u prilagođeni rečnik za pogrešno napisane reči potražite u članku Korišćenje prilagođenih rečnika za dodavanje reči u kontrolor pravopisa. Za informacije o tome kako da uklonite reči iz rečnika, pogledajte članak mogu li da uklonim reči iz rečnika kontrolor pravopisa u sistemu Office.

Vrh stranice

Najčešći razlozi za neki jezik rečnika ne pojavljuju na listi Jezik rečnika u dijalogu jezik su da jezik nije omogućen kao jezik za uređivanje, ili je na jeziku koji nije uključen u instaliranu verziju sistema Office i jezički paket za da jezik mora biti instalirana. Za informacije o tome kako da omogućite jezik za uređivanje, pogledajte članak Dodavanje jezik ili Podešavanje željenih opcija jezika u sistemu Office.

Vrh stranice

Ako imate instaliran Outlook Express 6.0 ali francuski je dostupno samo jezik rečnika, morate da koristite kontrolor pravopisa nezavisnog proizvođača. Više informacija potražite u članku problemi sa programom Outlook Express 6.0 proveru pravopisa.

Vrh stranice

I dalje vam je potrebna pomoć?

Obratite nam se sa vaše pitanje ili problem.

Ako imate predlog ili zahtev za proveru pravopisa i gramatike, imajte ovo je objavite.

Više informacija o pravopisa i gramatike

Provera pravopisa i gramatike

Izbor gramatike i stila pisanja

Dodavanje reči u rečnik za proveru pravopisa ili njihovo uređivanje

Kontrolor pravopisa i gramatike ne funkcioniše na očekivani način

Dodavanje jezika ili podešavanje željenih postavki jezika u sistemu Office

Provera pravopisa i gramatike na drugom jeziku

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×