Rešavanje problema sa lepljivim beleškama

Evo nekih stvari koje treba da pokušate kada nailazite na greške prilikom korišćenja lepljivih beležaka.

Lepljive beleške se ne otvaraju na početnom meniju

U operativnom sistemu Windows 10 ponekad beleške će izgleda nestati zato što se aplikacija nije pokrenula na početnom računaru. Ako ste konfigurisali lepljive beleške da se automatski otvaraju kada se Windows pokrene, povremeno lepljive beleške se neće otvarati i moraćete ručno da je otvorite.

 1. Kliknite ili dodirnite dugme Start , a zatim otkucajte "Lepljive beleške".

 2. Kliknite ili dodirnite aplikaciju lepljive beleške da biste je otvorili.

Ne vidim beleške

Beleške se ponekad neće pojaviti zato što ste se prijavili na drugi nalog od onog sa kojim ste prethodno sinhronizovali beleške. Pokušajte da se odjavite, a zatim da se prijavite pomoću drugog naloga da biste pronašli beleške. Saznajte kako da se odjavite, a zatim se prijavite na lepljive beleške na drugim uređajima.

Moje lepljive beleške su nestale sa radne površine

U operativnom sistemu Windows 10 ponekad se lepljive beleške umanjene na listu beležaka. Pokušajte da vratite belešku na radnu površinu tako što ćete je ponovo otvoriti sa liste beležaka (verzija 3,0 i novije verzije).

 1. Otvorite aplikaciju lepljive beleške i prikažite listu beležaka.

 2. Pomeranje ili pretraga beleške na listi beležaka.

 3. Da biste ponovo zakačili belešku na radnu površinu, dodirnite ili kliknite dvaput na belešku.

  Možete i da kliknete na ikonu "tri tačke" ( ... ), a zatim kliknete na dugme Otvori beleškuili dodirnite stavku Otvori.

Dodirnuti ili kliknuti na "X" me ne upozorava na brisanje

Za lepse beleške verzija 3,0 i novije verzije u operativnom sistemu Windows 10, dodirivanje ili klik na ikonu Zatvori ( X ) više ne briše belešku. Ona zatvara belešku koja je sačuvana na vašoj listi beležaka kako biste mogli kasnije da je otvorite. Možete da uključite potvrdu da je brisanje beležaka u postavkama.

 1. Otvorite aplikaciju lepljive beleške i prikažite listu beležaka. Ako se prikaže samo jedna nota, kliknite ili dodirnite ikonu "tri tačke" (... ) u gornjem desnom uglu beleške, a zatim kliknite na listu beležakaili je dodirnite.

 2. Kliknite na ikonu postavke koja se nalazi u gornjem desnom uglu liste sa beleškama ili je dodirnite.

 3. Postavljanje dugmeta " Potvrdi pre brisanja " na " Uključeno".

 4. Otvorite belešku koju želite da izbrišete.

 5. Kliknite ili dodirnite ikonu "tri tačke" (... ) na belešci i izaberite stavku Izbriši belešku.

Lepljive beleške su se neočekivano deinstalirali

Za lepljive beleške u operativnom sistemu Windows 10 pokušajte ponovo da instalirate aplikaciju iz Microsoft prodavnice. Ako ste prijavljeni na lepljive beleške pre deinstalacije aplikacije, beleške će se ponovo pojavljivati kada se ponovo instalirate i prijavite se pomoću istog naloga.

Važno: Ako niste prijavljeni kada se one deinstaliraju, beleške će biti izbrisane.

Dugme "Lepljive beleške" u programu OneNote za iPhone ili Android je nestao

Pokušajte da ažurirate OneNote aplikaciju.

 • Na iPhone uređaju idite u prodavnicu aplikacija da biste ažurirali OneNote ili pokušajte da deinstalirate i ponovo instalirate.

 • Sa Android telefona idite u prodavnicu reprodukcija da biste ažurirali OneNote ili pokušajte da deinstalirate i ponovo instalirate.

Moje beleške se ne sinhronizuju

Za lepljive beleške u operativnom sistemu Windows 10, ako koristite ispravan nalog, ali se beleške i dalje ne sinhronizuju, pokušajte da prinudite sinhronizaciju.

 1. Otvorite aplikaciju lepljive beleške i prikažite listu beležaka. Ako se prikaže samo jedna nota, kliknite ili dodirnite ikonu "tri tačke" (... ) u gornjem desnom uglu beleške, a zatim kliknite na listu beležakaili je dodirnite.

 2. Kliknite na ikonu postavke koja se nalazi u gornjem desnom uglu liste beležaka.

 3. Kliknite ili dodirnite stavku sada.

Bez Exchange poštanskog sandučeta

Kada pokušaj sinhronizacije, lepljive beleške mogu da prikažu ovu grešku:

Lepljive beleške trenutno zahtevaju Exchange online poštansko sanduče za sinhronizaciju i skladište. Obratite se IT administratoru za omogućavanje poštanskog sandučeta ili koristite opciju ispod da biste saznali više.

Za poslovne ili školske naloge (AAD), lepljive beleške zahtevaju Exchange online poštansko sanduče da bi se uskladištilo i sinhronizovao lepljive beleške. Pošto su to ključne funkcije lepljive beleške, nećete moći da sinhronizujete beleške sa ovim nalogom. To znači da bilo koje beleške kreirane ili uređene dok se ova greška ne sinhronizuje.

Neke druge beleške koje treba imati na umu:

 • Lepljive beleške trenutno ne podržavaju lokalne Microsoft Exchange Poštanske sandučiće. 

 • Sinhronizovanje lepljivih beležaka možda je onemogućiti za vašu organizaciju. Obratite se IT administratoru ako i dalje imate problema sa sinhronizacijom.

Pokušajte sledeće:

 • Obratite se IT administratoru: Obratite se administratoru da biste uključili Exchange online poštansko sanduče za vaš nalog.

 • Drugi nalog: Koristite Microsoft nalog da biste se prijavili i sinhronizovali beleške.

Ne mogu da se prijavim u lepljive beleške

Kada pokušate da se prijavite u lepljive beleške pomoću poslovnog naloga, možda ćete videti sledeću poruku o grešci:

Izvinite, trenutno vas potpisujem. Pokušajte ponovo i obratite se podršci ako problem potraje.

Možete da vidite i kôd greške zajedno sa porukom:

AadUnknownError 0x80070520 0xc0292007

Pokušajte sledeće:

 • Potražite ispravke za Windows: U operativnom sistemu Windows 10 kliknite ili dodirnite dugme Start , izaberite stavku Postavke Ikona "Postavke brzine" , a zatim u polju Pretraga otkucajte "ispravke". Potvrdite izbor u polju za potvrdu Potraži ispravke da bi Windows Provjerit nove ispravke.

 • Ponovo pokreniteračunar ili mobilni uređaj, a zatim ponovo pokušajte da se prijavite.

 • Lepljive beleškesu nedostupne: obratite se administratoru sistema. Prijavljivanje na lepljive beleške možda je bilo onemogućiti za vašu organizaciju.

Premašio sam ograničenja skladištenja za lepljive beleške

Lepljive beleške se čuvaju u programu Outlook/Exchange i vaše poštansko sanduče je puno. Lepljive beleške se broje u okviru kvote poštanskog sandučeta e-pošte, stavki kalendara, priloga i drugih stavki poštanskog sandučeta.

Saznajte kako da smanjite skladište za poštansko sanduče.

Olovka ne radi sa lepljive beleškama

Isprobajte sledeće ako olovka ne radi ispravno sa lepljivim beleškama

 • Potvrdite svoju Bluetooth vezu:

  1. Ako koristite Bluetooth digitalnu olovku, uključite ga i učinite ga vidljivim.

  2. Uključite Bluetooth na RAČUNARU ako već nije uključen.

   U operativnom sistemu Windows 10 kliknite ili dodirnite dugme Start , izaberite stavku Postavke Ikona "Postavke brzine" , a zatim u polju Pretraga otkucajte "Bluetooth".

  3. Izaberite Bluetooth & drugim uređajima da biste povezali olovku.

 • Dodelite dugmad pera lepljivom beleškama: ako dugmad na perom ne rade ispravno, možda ćete morati da ih ponovo dodelite da biste izvodili radnje sa lepljivom beleškama. U operativnom sistemu Windows 10 kliknite ili dodirnite dugme Start , izaberite stavku Postavke Ikona "Postavke brzine" , a zatim u polju Pretraga otkucajte "postavke pera". Izaberite stavku Postavke olovke, a zatim na stranici olovka & Windows perom , pomerajte se nadole do prečica perom da biste dodelili jedno od dugmadi pera za lepljive beleške.

  Na primer, za aplikaciju Windows Surface pero, dodelite gornje dugme da biste otvorili lepljive beleške kako bi vas, kada se pomisli na to, pritiskala samo olovka klika.

 • Ažurirajte softver upravljačkog programa pera: upravljački program pera je možda na sastanku ili pogrešno radi. Da biste ažurirali softver upravljačkog programa, koristite Windows Update.

  U operativnom sistemu Windows 10 kliknite ili dodirnite dugme Start , izaberite stavku Postavke Ikona "Postavke brzine" , a zatim u polju Pretraga otkucajte "ispravke". Potvrdite izbor u polju za potvrdu Potraži ispravke da bi Windows Provjerit nove ispravke.

Mogu li da izvezem lepljive beleške?

Da. Ako želite da zadržite zapis ili rezervnu kopiju ljepljivih beležaka, možete da ih izvezete iz Outlook.com. Primenjuje se samo ako ste se prijavili na lepljive beleške i sinhronizovali beleške (verzija 3,0 ili novije verzije).

Saznajte kako da koristite Outlook.com za izvoz lepljivih beležaka.

Informacije o konfiguraciji za administratore sistema

Ako ste IT Pro ili administrator sistema, možete da koristite usluge Microsoft Enterprise upravljački program za upravljanje mobilnim uređajima (MDM) i dobavljač usluge konfiguracije (CSP) za Windows 10 da biste podesili kako se lepljive beleške koriste u organizaciji.

Saznajte više o postavkama sistema konfiguracije za lepljive beleške.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×