Rešavanje problema sa isporukom e-pošte za kôd greške 5.4.1 u usluzi Office 365

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Evo šta da radite ako dobijete obaveštenje o statusu isporuke (DSN) sa kodom greške 5.4.1 ili Exchange obaveštenje o neisporučivanju 5.4.1 u izveštaju o neisporučivanju (NDR). Postoji nekoliko razloga za obaveštenje o statusu isporuke sa kodom greške 5.4.1, ali to može da se dogodi ako pošaljete e-poštu, a nije odgovoreno na pokušaj spoljnog povezivanja.

Dugme za pronalaženje pomoći za korisnika u vezi sa e-poštom Dugme za pronalaženje pomoći administratora

Koristite informacije iz Exchange obaveštenja o neisporučivanju da biste odlučili kako da rešite problem. Dodatni uzroci i rešenja za pokušaje odlaznog povezivanja na koje nije odgovoreno navedeni su u nastavku ove teme.

Pošaljite e-poruku podršci za korisnike da biste rešili problem koji izaziva Exchange obaveštenje o neisporučivanju 5.4.1

Isporuka poruke sa servera na server može da bude složena ili da zahteva specijalan pristup postavkama, tako da je veći deo ove teme dizajniran za Office 365 administratora e-pošte, a ne za prosečnog pošiljaoca e-pošte. Ako ovi koraci ne budu od pomoći, obratite se administratoru e-pošte i uputite ga na ove informacije da bi pokušao da vam reši problem.

Samo sačekajte.    – Možda zvuči čudno, ali ova greška može da nestane sama od sebe posle nekoliko dana. Ako osoba koja upravlja vašim Office 365 nalogom ili postavkama servera e-pošte odluči da promeni zapise sistema domena imena (DNS), to može nakratko da vas spreči da šaljete i primate e-poštu, čak iako sve uradi kako treba. Prenos nekih promena na sve DNS servere na internetu može da potraje i do 72 časa. Ako želite da dobijete dodatne detalje o DNS zapisima, pročitajte članak DNS osnove.

Možda postoji i problem sa uslugom Office 365 koji izaziva problem. Prosečni korisnik e-pošte ne može da uradi ništa po tom pitanju, osim da sačeka da se ono razreši.

Pomoć za administratore za obaveštenje o neisporučivanju 5.4.1, nije odgovoreno na pokušaj spoljnog povezivanja

Većina sledećih procedura za Office 365 administratore e-pošte zahteva specijalan pristup postavkama. Ako ste administrator, isprobajte korake navedene ovde da biste pomogli korisnicima da uspešno šalju i primaju poruke.

Neispravan MX zapis

Isprobajte rešenja opisana u ovom odeljku ako spoljni pošiljaoci prime ovo obaveštenje o neisporučivanju prilikom slanja pošte primaocima u vašem domenu.

Zapis o razmeni pošte (MX) za domen možda nije tačan. Na primer, možda ukazuje na nevažeći server pošte. Proverite sa registrom domena ili uslugom DNS hostinga da li je MX zapis domena ispravan. MX zapis domena koji je prijavljen u Exchange Online koristi sintaksu <domain>.mail.protection.outlook.com.

Proverite i da li je za domen konfigurisan samo jedan MX zapis. Korišćenje više od jednog MX zapisa za domen prijavljen u Exchange Online nije podržano.

MX zapis i mogućnost slanja pošte iz Exchange Online organizacije možete da testirate pomoću stavke Potvrda MX zapisa i test odlaznog konektora u odeljku Office 365 > Konfiguracija protoka pošte u alatki Microsoft Remote Connectivity Analyzer

Problemi prilikom konfiguracije domena

Isprobajte ove korake ako spoljni pošiljaoci prime obaveštenje o neisporučivanju 5.4.1 prilikom slanja pošte primaocima u vašem domenu.

 1. Otvorite Office 365 portal na lokaciji https://portal.office.com.

 2. Izaberite stavku Domeni i potvrdite da se vaš domen pojavljuje na listi kao Aktivan.

 3. Izaberite domen, a zatim stavku Reši probleme. Pratite korake u čarobnjaku za rešavanje problema.

Ako održavate kontrolu nad DNS zapisima za Office 365 domen, status domena možete da proverite i u Exchange centru administracije izvršavanjem ovih koraka:

 1. Otvorite Office 365 portal, izaberite stavku Administrator, a zatim stavku Exchange.

 2. Izaberite stavke Protok pošte > Prihvaćeni domeni.

 3. Potvrdite da je domen naveden i potvrdite vrednost Tip domena za domen. Vrednost Tip domena bi obično trebalo da bude Pouzdano. Međutim, ako ste ispravno konfigurisali deljeni domen, vrednost može da bude Interni relej.

Ažurirani DNS zapisi nisu preneti

Ispravno ste ažurirali DNS zapise domena za Office 365, ali promene nisu prenete na sve DNS servere na internetu. Prenos promena DNS zapisa na sve DNS servere na internetu može da potraje i do 72 časa.

Problemi prilikom konfiguracije hibridne primene

Ako je domen deo hibridne primene koja obuhvata Exchange i Exchange Online, proverite sledeće stavke:

 • Potvrdite konfiguraciju konektora „Pošalji“ i „Primi“ u lokalnoj Exchange organizaciji koji se koriste za hibrid. Te konektore automatski konfiguriše čarobnjak za hibridnu konfiguraciju i Exchange administrator možda treba da ponovo pokrene čarobnjak.

Dodatne informacije potražite u članku KB2827473 Microsoft baze znanja.

Dodatne informacije o usmeravanju prenosa u hibridnim primenama potražite u članku Usmeravanje prenosa u Exchange 2013 hibridnim primenama.

Problemi sa uslugom u sistemu Exchange Online

Problem možda izaziva problem sa uslugom Office 365. Obavite sledeće korake da biste proverili status usluge Office 365:

 1. Otvorite Office 365 portal na lokaciji https://portal.office.com.

 2. Izaberite stavku Ispravnost usluge da biste videli pregled svih problema.

 3. Izaberite stavku Prikaži sve da biste dobili dodatne detalje o svim poznatim problemima.

Šta je izazvalo kôd greške 5.4.1 i šta ta greška znači?

Server pošte koji generiše grešku ne prihvata poštu za domen primaoca. Ovu grešku obično izaziva server pošte ili greška u konfiguraciji DNS-a.

Detalji o ovom obaveštenju o neisporučivanju

Exchange Online obaveštenje o neisporučivanju (NDR) za ovu određenu grešku može da sadrži neke ili sve sledeće informacije:

 • Odeljak „Informacije o korisniku“   

  • Pristup releju nije dozvoljen

  • Na pokušaj spoljnog povezivanja nije odgovoreno jer je udaljeni sistem bio zauzet ili nije mogao da preuzme isporuku poruke.

 • Odeljak „Dijagnostičke informacije za administratore“   

  • Nema odgovora od hosta.

  • #550 5.4.1 Relay Access Denied ##

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Šta su to Exchange obaveštenja o neisporučivanju u sistemu Exchange Online i usluzi Office 365

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×