Rešavanje problema sa dodavanjem ivica, popuna, senki i 3-D efekata crtežima

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Prilikom dodavanja 3-D efekta na crtež, nestala je senka objekta.

Senku i 3-D efekat ne možete dodati na isti crtež.

Ne vidim ivicu oko crteža.

  • Dodavanjem 3-D efekta na crtež isključuje se njegova ivica.

  • Ivice isključena, ivicu je iste boje kao pozadine ili efekta senke ili reljefno dodat objekat. Da biste dodali vidljive ivice, izaberite objekat. Na traci sa alatkama za Crtanje kliknite na strelicu pored Boja linije Button image , a zatim izaberite boju za ivicu.

Izmenio popuna, ivica, senka ili 3-D efekat, ali kada da biste nacrtali objekat dobijam stare postavke.

Podrazumevani stil se primenjuje na novi crtež. Da biste promenili podrazumevane postavke za nove objekte, izaberite objekat koji ima željene atribute. Na traci sa alatkama Crtanje kliknite na dugme Nacrtaj, a zatim izaberite stavku Postavi početne vrednosti za automatski oblik.

Kada se promene boje popune crteža senku ili 3-D efekat, senka ili 3-D efekat ne menja boju.

Menjanje boje popune utiče samo na lice crteža. Da biste promenili boju senke ili 3-D efekta, koristite alatke za senku ili 3-D efekat na traci sa alatkama Crtanje.

Senka na crtežu je puna.

Kada senku primenite u providan objekat, senka se pojavljuje kao linija. Da biste imali neprozirnu senku, na objekat morate primeniti boju popune ili efekat popune.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×