Rešavanje problema sa aplikacijom OneDrive za Android

Rešavanje problema sa aplikacijom OneDrive za Android

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Žao nam je što imate poteškoće sa OneDrive za Android aplikaciju za mobilne uređaje. Hajde da rešimo problem što je brže moguće.

Za sve probleme sa sinhronizacijom, deljenjem i otpremanjem u usluzi OneDrive za mobilne uređaje, proverite da li možete da se povežete sa internetom. Neke aplikacije i funkcije mogu da rade samo uz Wi-Fi, u zavisnosti od postavki uređaja ili paketa mobilnih podataka.

Pratite ove korake ako automatsko otpremanje sa kamere ne funkcioniše ili ako se otpremaju samo neke slike:

 1. Proverite Wi-Fi vezu.

 2. Ako niste povezani sa Wi-Fi mrežom, potvrdite izbor mobilni OneDrive postavki za kamere otpremanje na ograničenih veza ne prebaci.

 3. Neke slike možda su otpremljeni u godini > mesec potfascikle u okviru rad kamere.

Aplikaciju OneDrive sinhronizujete datoteke automatski.

OneDrive aplikacija omogućava vam da otpremite na kamere i druge slike i omogućava vam da preuzmete sve datoteke koje imate lokaciji OneDrive.com. 

Napomena: Neke aplikacije i funkcije mogu da rade samo uz Wi-Fi, u zavisnosti od postavki uređaja ili paketa mobilnih podataka.

Evo kako da podesite melodiju iz OneDrive muzičke datoteke.

 1. Sa bilo kog početnog ekrana na uređaju dodirnite stavke Aplikacije > Postavke > Zvukovi i obaveštenja > Melodija.

 2. Da biste koristili sopstvenu muzičku datoteku, pomerite se do dna, a zatim izaberite stavku Dodaj melodiju.

 3. Dodirnite stavku Dovrši radnju koristeći: OneDrive, a zatim stavku Samo jednom, ako vam to bude zatraženo.

 4. Izaberite muzičku datoteku, a zatim dodirnite stavku Gotovo.

 5. Ako želite da postavite melodiju sa uređaja, a ne iz OneDrive, možda ćete morati da obrišete podrazumevane vrednosti OneDrive aplikacija

 6. Izaberite stavke Postavke > Aplikacije.

 7. Pomerite se nadole, a zatim dodirnite stavku OneDrive.

 8. Pomerite se nadole, a zatim dodirnite stavku Obriši podrazumevane vrednosti i završili ste.

Pošto Obriši OneDrive podrazumevane vrednosti, trebalo bi da moći da koristite birač zvuk svaki put kada odaberete OneDrive datoteke kao melodije, umesto da OneDrive.

Ako otpremanje sa kamere predugo traje i ne možete da ga podesite ni tražite fotografije, a ne dobijate poruku o grešci, to može biti zbog toga što imate previše fotografija u kameri.

Savet: Ovo odlaganje može biti duže ako fotografije obuhvataju prepoznavanje lica i podatke o lokaciji. Otpremanje takođe može biti sporije ako vaša internet veza daje prioritet preuzimanjima u odnosu na otpremanja.

Da biste ovo rešili, smanjite broj fotografija u snimcima kamere tako što ćete premestiti neke od fotografija u drugu fasciklu.

Treba da otvorite aplikaciju OneDrive na uređaju da biste nametnuli sinhronizacije.

Proverite Postavke > baterija > Baterija upotrebe > OneDrive > za pokretanje (opcije). Ovo će prikazati opciju za Automatsko upravljanje i opciju za Upravljanje ručno . Izaberite stavku Ručno upravljanje, a zatim omogućiti da pokrenete u pozadini.

Takođe, OneDrive koristi lokaciju usluge se aplikacije da biste proverili nove slike da biste sinhronizovali u pozadini. Premeštanje sa uređaja budi aplikaciju umesto aplikacije neprestano traženje nove fotografije i korišćenje više baterija.

Ako sinhronizacija ne radi, OneDrive ne pokreće ili OneDrive se otkazuje, pokušajte da ponovo instalirate OneDrive:

 1. Otvorite stavku Postavke.

 2. Izaberite stavku Aplikacije.

 3. Dodirnite stavku Upravljanje aplikacijama.

 4. Pronađite i dodirnite stavku OneDrive.

 5. Dodirnite stavku Prinudno zaustavi, a zatim stavke Obriši podatke i Obriši keš.

 6. Kada završite, deinstalirajte aplikaciju.

 7. Ponovo instalirajte aplikaciju iz usluge Google Play.

Datoteka je možda otvorena u drugoj aplikaciji. Sačuvajte promene u datoteci, zatvorite aplikaciju, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Ime datoteke (uključujući putanju) predugačko je. Ime datoteke i putanja moraju da sadrže manje od 442 znaka. Skratite ime datoteke ili imena potfascikli u usluzi OneDrive ili izaberite potfasciklu koja je bliže fascikli najvišeg nivoa, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Datoteka je možda premeštena, preimenovana ili izbrisana pre nego što ste pokušali da je otpremite. Pronađite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite.

Savet: Možete da dobijete ovu poruku ako ste premestili datoteku na računaru nakon automatskog otpremanja.

Datoteka se neće otpremiti ako se ne uklapa u dostupan OneDrive prostor skladištenje. Da biste videli koliko vam je prostora preostalo ili da biste nabavili još prostora, dodirnite stavke Meni > Postavke, a zatim dodirnite ime naloga da biste videli podatke o ukupnom i dostupnom prostoru za skladištenje. Pored toga, možete i da odete na stranicu „Prostor za skladištenje“ na mreži.

Preimenujte datoteku koju otpremate.

Ime datoteke sadrži znakove koji nisu dozvoljeni. Promenite njeno ime tako da ne počinje ili se ne završava razmakom, da se ne završava tačkom ili da ne uključuje neke od ovih znakova: / \ < > : * " ? |

Ova imena nisu dozvoljena za datoteke ili fascikle: AUX, PRN, NUL, CON, COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, LPT9

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Koristite OneDrive za Android

Pronalaženje izgubljenih ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive

Rešavanje problema sa otpremanjem datoteka na veb sajt OneDrive

Još ispravki za nedavne probleme sa programom OneDrive

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×