Razumevanje pravila upita

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Bez ikakvih prilagođenih kodova možete pomoći da pretrage odgovaraju na nameru korisnika kreiranjem pravila upita. U pravilu upita se navode uslovi i povezane radnje. Kada upit ispunjava uslove, sistem pretrage izvršava radnje radi poboljšavanja relevantnosti rezultata pretrage.

Na primer možete da navedete uslov koji proverava da li se upit podudara sa terminom u SharePoint skupu termina ili neki drugi uslov koji proverava da li se upit često izvršava kao određena vertikalna pretraga u sistemu pretrage, kao što je vertikala video zapisa.

Pravilo upita može da navede sledeća tri tipa radnji:

  • Dodajte unapređene rezultate (nekada se zvao najbolji pokušaji) koji se pojavljuje iznad rangirane rezultate. Na primer, za upit "bolovanja", pravila za upit mogao da navedete određeni unapređene rezultat, kao što je veza ka lokaciji koja ima izjavu o smernicama preduzeća vezane za slobodne dane.

  • Dodavanje jednog ili više grupa rezultata se zovu blokovi rezultata. Bloka rezultata sadrži podskup rezultata koji se odnose na upit na određeni način. Kao pojedinačne rezultate, možete da podignete bloka rezultata ili ga rangiranje sa drugim rezultate pretrage. Na primer, za upit koji sadrži "Fabrikam izveštaj o prodaji", pravila za upit može koristiti klasifikacija rečnik prepoznati "Fabrikam" kao klijenta i zatim prikazivanje bloka rezultata važnih rezultata o Fabrikam iz sistema za upravljanje (CRM) klijent odnos.

  • Promena rangiranja rezultata. Na primer za upit koji sadrži „preuzimanje okvira sa alatkama“ pravilo upita bi moglo prepoznati reč „preuzimanje“ kao termin radnje i pojačati rezultate pretrage koji pokazuju na određenu lokaciju za preuzimanje na intranetu.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×