Razmera radnog lista

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako radni list sadrži mnogo kolona, možete da koristite podesi prema opcije da biste smanjili veličinu radnog lista da biste bolje uklopila odštampane stranice.

Kako

 1. Izaberite karticu " Raspored na stranici " na traci.

 2. U grupi Podesi prema , u polju Širina izaberite 1 stranicei u polju Visina izaberite stavku Automatsko. Kolone se sada pojavljuje na jednoj stranici, ali redove mogu proširiti na više od jedne stranice.

  Podesi prema

  Štampanje radnog lista na samo jednu stranicu, u polju Visina izaberite 1 stranice. To je rekao, ako to uradite, međutim, rezultujući otisak može biti teško čitati, zato što Excel skuplja podatke tako da se uklopi. Da biste videli koliko razmere koriste, pogledajte broj u okvir " Razmera ". Ako je mali broj, možda ćete morati da biste obavili druga prilagođavanja pre štampanja. Na primer, možda ćete morati da promenite položaj stranice iz uspravnog u položeni ili usmerite veću veličinu papira. Više informacija potražite u odeljku ispod da biste razumeli nekoliko stvari o podešavanja razmere radnog lista tako da se uklopi odštampane stranice.

 3. Da biste odštampali na radnom listu, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + P da biste otvorili dijalog " Štampanje " i zatim kliknite na dugme u redu.

Stvari koje treba da znate o podešavanja razmere radnog lista

Za optimalno iskustvo prilikom podešavanja razmere radnih listova, važno je da zapamtite nekoliko stvari.

 • Ako radni list ima mnogo kolona, možda ćete morati da se prebacite položaja stranice iz uspravnog u položeni. Da biste to uradili, izaberite stavke Raspored stranice > Podešavanje stranice > Položaji izaberite stavku Položeno.

 • Razmislite o korišćenju veću veličinu papira prilagođava mnogo odštampane kolona. Da biste promenili podrazumevanu veličinu papira, izaberite stavke Raspored na stranici > Podešavanje stranice > Veličina, a zatim odaberite željenu veličinu.

 • Koristite komandu Područje za štampanje (grupa zaPodešavanje stranice ) da biste isključili sve kolone ili redove koji ne treba da budu odštampane. Na primer, ako želite da odštampate kolone od A do F, ali ne kolone G do Z, podesite oblast štampanja da biste uključili samo kolone od A do F.

 • Da biste smanjili ili povećali radnog lista za bolju uklapanje na odštampane stranice. Da biste izvršili, u Okviru Podešavanje stranice, kliknite na Pokretač dijaloga. Zatim, u okviru Podešavanje razmere, kliknite na dugme Prilagodi na, a zatim unesite procenat normalne veličine koje želite da koristite.

  Napomena : Da biste smanjili radnog lista tako da se uklopi odštampane stranice, unesite procenat koja je manja od 100%. Da biste povećali radnog lista tako da se uklopi odštampane stranice, unesite procenat veći od 100%.

 • Prikaz rasporeda na stranici nije kompatibilan sa komande " Zamrzni okna ". Ako ne želite da odmrznete redove ili kolone na radnom listu, možete da preskočite prikaza rasporeda na stranici i umesto toga koristite uklopi u opcije na kartici " stranica " u dijalogu " Podešavanje stranice ". Da biste to uradili, idite na karticu Raspored na stranici i u grupi Podešavanje stranice , kliknite na pokretač dijaloga Slika dugmeta donjem desnom uglu pored. Alternativno, pritisnite tastere ALT + P, S, P.

 • Štampanje radnog lista na određeni broj stranica, u okviru Podešavanje stranice, kliknite na Pokretač dijaloga. Zatim, u okviru Podešavanje razmere, u oba uklopi u okvire unesite broj stranica (širok i visok) na kojoj želite da odštampate podatke radnog lista.

  Napomene : 

  • Excel zanemaruje ručne prelome stranica kada koristite opciju da .

  • Excel ne Razmaknite podatke da biste popunili stranice.

 • Da biste uklonili jednu od opcija za podešavanje veličine, izaberite stavke datoteka > Štampanje > postavke > Bez podešavanja razmere.

Kad odštampate Excel radni list, ako veličina odštampanog fonta nije očekivana, možete da podesite razmeru radnog lista za štampanje tako što ćete povećati ili smanjiti veličinu fonta.

 1. U radnom listu, izaberite stavke datoteka > Odštampaj.

 2. U okviru stavke Postavke izaberite stavke Prilagođeno podešavanje razmere > Opcije prilagođenog podešavanja razmere.

 3. Izaberite stavku Stranica i u polju Prilagodi odaberite procenat za koji želite da povećate ili smanjite veličinu fonta.

 4. Redigujte promene u okviru stavke Pregled pre štampanja i ponovite korake ako želite različite veličine fonta.

  Napomena : Pre nego što kliknete na dugme Odštampaj, proverite postavku veličine papira u svojstvima štampača, kao i da li štampač ima papir te veličine. Ako se postavka veličine papira razlikuje od veličine papira u štampaču, Excel prilagođava otisak tako da se podudara sa veličinom papira u štampaču, pa se odštampani radni list možda neće podudarati sa pregledom pre štampanja.

  U Pregledu pre štampanjai ako radni list prikazuje sažete do jedne stranice, potvrdite izbor ako se primenjuje na razmere opciju kao List uklopila na jednoj stranici . Pogledajte prethodni odeljak za informacije.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Brzi start: Štampanje radnog lista

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×