Razlike između korišćenja dokumenta u pregledaču i u programu Word

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Word Web App omogućava vam da izvršite osnovne uređivanja i oblikovanja promene u dokument u Veb pregledaču. Za više opcija, izaberite komandu Word Web AppOtvori u programu Word . Kada sačuvate dokument u programu Word, on će biti sačuvan na Veb lokaciji gde ste je otvorili u Veb aplikaciji.

Dokument otvorite u programu TE102825657 je isti dokument otvorite u programu Word aplikaciju za računare, ali neke funkcije rade drugačije u ta dva okruženja.

Ovaj članak sadrži:

Formati datoteka podržani u programu Word Web App

Funkcije koje su podržane za prikazivanje i štampanje

Funkcije koje se razlikuju u pregledaču i radnoj površini

Otvaranje i čuvanje

Uređivanje i oblikovanje

Redigovanje

Objekti

Formati datoteka podržani u programu TE102825657

Word Web App otvara dokumente u ovim formatima:

 • Word dokument (.docx)

 • Word predložak (.dotx)

 • Word dokument sa makroima (.docm) ili Word predložak sa makroima (.dotm)
  Dokument se može otvoriti ali se makroi neće pokrenuti.

 • Word 97-2003 dokument (.doc) ili Word 97-2003 predložak (.dot)
  Word Web App prikazuje dokumente u ovim formatima, ali za uređivanje dokumenta u pregledaču, Word Web Appčuva novu kopiju dokumenta u. docx ili .dotx formatu. Word Web Appnije moguće sačuvati dokumente u .doc ili .dot formatima.

 • OpenDocument Text (.odt)
  Ovaj format je podržan za dokumente uskladištene u SharePoint biblioteci.

Word Web App ne može da otvori dokumente u drugim formatima datoteka. Na primer, ove formate nisu podržani: otvaranje Format dokumenta (ODF) formatu obogaćenog teksta (RTF), Hypertext Markup Language (HTML), Multipurpose Internet Mail Extensions HTML (MHTML) i Portable Document Format (PDF).

Vrh stranice

Funkcije koje su podržane za prikazivanje i štampanje

Kada prikazujete ili štampanje dokumenta u programu TE102825657, dokument izgleda isto kao ga u rasporeda za štampanje prikaza u programu Word na radnoj površini aplikacije Word Web App koristi PDF čitač za štampanje dokumenata (pogledajte listu podržanih PDF čitaoci). Ako želite da Word funkcije za štampanje (na primer, Podešavanje margina stranice), kliknite na dugme Otvori u programu Wordi štampanje u Word aplikaciju za računare.

Kada prikazujete dokument, neke funkcije drugačije funkcionišu u pregledaču nego u Word aplikaciji za računare. Da biste koristili funkcije koje nisu dostupne u programu TE102825657, kliknite na dugme Otvori u programu Word.

Ova funkcija

Radi ovako u programu TE102825657

Prikaz rasporeda za štampanje

U prikazu za čitanje, Word Web App prikazuje dokument onako kako to izgleda u prikazu rasporeda za štampanje. Druge prikaze dostupne u Word aplikaciji za računare (strukture radne verzije, Veb raspored i čitanje preko celog ekrana) nisu dostupne u programu TE102825657. Slično tome, okno za navigaciju, -Uporedni prikaz i razdeljeni windows nisu dostupne u programu TE102825657.

Lenjiri i linije koordinatne mreže

Word Web App ne prikazuje lenjire i koordinatne linije.

Vrh stranice

Funkcije koje se razlikuju u pregledaču i radnoj površini

Kada uređujete dokument u programu TE102825657, dokument je prikazan u prikazu za uređivanje tako da možete da uređujete i oblikovanje teksta. Prikaz za uređivanje ne prikazuje stranicu oblikovanja, kao što su margine ili prelome stranica, naslovne stranice ili zaglavlja i podnožja. Pored toga, raznih objekata su prikazani kao čuvari mesta.

U sledećim tabelama opisuju kako Word Web App podržava funkcije koje se mogu primenjivati na dokumente. Da biste koristili funkcije izvan koje je dostupno u programu TE102825657, kliknite na dugme Otvori u programu Word.

Otvaranje i čuvanje

Ova funkcija

Radi ovako u programu TE102825657

Zaštita datoteke: IRM ili lozinka

Word Web App ne može da otvori dokumente koji su šifrovani lozinkom ili zaštićeni pomoću usluge Information Rights Management. Otvorite te dokumente u Word aplikaciji za računare.

Dozvola za izmenu

U dokumentu koji zahteva lozinke za izmenu on se otvara u programu TE102825657 u prikazu za čitanje, ali dokument nije moguće urediti u pregledaču. Kliknite na dugme Otvori u programu Word da biste uklonili ograničenja uređivanja.

Sačuvaj

Ručno sačuvate dokument u programu TE102825657; Ne postoji automatskog čuvanja funkcija.

Upravljanje verzijama

Upravljanje verzijama se vrši na serveru, a ne u programu Word Web App. U SharePoint biblioteci proverite da li je funkcija „Istorija verzije“ konfigurisana za biblioteku.

Uređivanje i oblikovanje

Ova funkcija

Radi ovako u programu TE102825657

Kopiranje i lepljenje

Kopirajte i nalepite tekst. Tekst se oblikuje da se podudara sa tekstom koji okružuju je nalepljen u programu TE102825657.

Oblikovanje fonta

Primenite podebljanje, kurziv, podvlačenje, precrtani tekst, indeksni tekst, eksponentni tekst, font, veličinu, boju i markiranje. Možete i da opozovete oblikovanje fonta.

Oblikovanje pasusa

Poravnajte pasuse levo, desno ili po sredini; ispisujete tekst zdesna nalevo ili nadesno; Povećajte ili smanjite uvlačenje; Oblikovanje pasusa kao listu sa znakovima za nabrajanje ili numerisanu listu. Takođe možete da obrišete oblikovanje. Ne možete da prilagodite proreda u programu TE102825657.

Znakovi za nabrajanje i numerisanje

Primenite jedan od nekoliko ugrađenih stilova numerisanja ili nabrajanja.

Stilovi

Primenite jedan od galerije ugrađenih stilova. Takođe možete da obrišete oblikovanje. Nije moguće kreirati nove stilove ili promenite stilove u programu TE102825657.

Pronađi

Pronađi dostupna je samo u prikazu za čitanje. Pronalaženje i zamena nije dostupna u programu TE102825657.

Zumiranje

Zumiranje je dostupno jedino u prikazu za čitanje. Koristite postavke prikaza pregledača da biste uvećali ili umanjili prikaz Uređivanja.

Margine i položaj stranice

Raspored na stranici je sačuvan, ali ne može uređivati u programu TE102825657.

Prelomi reda i prelom stranica

Prelomi između redova i stranica su prikazani u prikazu za čitanje. U prikazu uređivanja, prelomi reda su predstavljeni čuvarima mesta a prelomi stranica nisu označeni.

Kolone

Raspored na stranici je sačuvan, ali ne može uređivati u programu TE102825657.

Tema, boja stranice, vodeni žig

Tema i pozadina stranice su sačuvane u dokumentu, ali ne može uređivati u programu TE102825657.

Koautorstvo

Za dokumente uskladištene u SharePoint biblioteci koautori možete da koristite Word 2010 i/ili Word for Mac 2011, ali ne Word Web App.

Pregledanje

Ova funkcija

Radi ovako u programu TE102825657

Alatke za proveru

Provera pravopisa i postavljanje jezika za proveru, koristite ugrađeni rečnik. Word Web Appne koristi prilagođeni rečnik i ne obuhvata provere gramatike, prevod ili rečnik sinonima.

Komentari

Komentari se pojavljuju u prikazu za čitanje. Da biste dodali komentare ili uredili dokument sa komentarima, izaberite stavku Otvori u programu Word.

Praćene promene

Praćene promene pojavljuju se u prikazu za čitanje. Da biste pratili promene ili da biste uredili dokument sa praćenim promenama u njemu, kliknite na dugme Otvori u programu Word. Ovo važi i ako funkcije "Prati promene" bila uključena kada je dokument poslednji put sačuvana u programu Word. Funkcija za poređenje verzije nije dostupna u programu TE102825657.

Objekti

Ova funkcija

Radi ovako u programu TE102825657

Hiperveze

Umetanje i uređivanje praćenje hiperveze. Veze obeleživača i unakrsno upućivanje rad, a možete da uredite tekst za prikazivanje, ali ne njihove odredište u programu TE102825657.

Tabele

Umetanje tabele. Izaberite tabelu, kolone, red ili ćeliju; da biste izbrisali tabelu, kolonu ili red; Umetanje redova i kolona; Poravnavanje teksta u ćeliji levo, desno ili Centrirano Naprednije funkcije tabele, kao što su stilovi tabele, veličina ćelije, smer teksta i redosled sortiranja, objekti su sačuvani u dokumentu, ali ne može biti konfigurisan u programu TE102825657.

Slike

Umetanje slike ili clip art uskladištene na računaru ili iz usluge Bing. Možete da promenite veličinu slike i Dodavanje alternativnog teksta na njih. Da biste premestili sliku, isecanje i nalepite ga. Naprednije funkcije za rad sa slikama, kao što su Dodavanje efekata i izrezivanje, nisu dostupne u programu TE102825657. Nije moguće kreirati snimke ekrana direktno u programu TE102825657, ali snimke ekrana u dokument prikaza kao slike u programu TE102825657.

Prilikom korišćenja slika ili clip art kolekcije iz usluge Bing vi ste odgovorni za poštovanje autorskih prava, a filter za licence u usluzi Bing može da vam pomogne da odaberete koje slike da koristite.

Oblici, grafikoni, okviri za tekst, SmartArt, WordArt

Ovi prikazivati u dokumentu, kao što je očekivano u prikazu za čitanje. U prikazu za uređivanje se pojavljuju kao čuvari mesta koje možete da izbrišete, ali ne uređuju. Ne mogu da premestite ili promenite veličinu u programu TE102825657.

Jednačine, simboli, zapisi perom

Ovi prikazivati u dokumentu, kao što je očekivano u prikazu za čitanje. U prikazu za uređivanje se pojavljuju kao čuvari mesta koje možete da izbrišete, ali ne uređuju. Ne mogu da premestite ili promenite veličinu u programu TE102825657.

Polja, kontrole sadržaja, naslovna stranica

Ovi objekti su prikazani kao i obično u prikazu za čitanje. U prikazu za uređivanje, pojavljuju se kao čuvari mesta koje možete da izbrišete ali ne možete da ih uređujete ili ažurirate. Naslovna stranica se pojavljuje kao čuvar mesta za kontrolu sadržaja.

Zaglavlja i podnožja

Ovi objekti su prikazani kao i obično u prikazu za čitanje. Zaglavlja i podnožja, uključujući brojeve stranice, skriveni su u prikazu za uređivanje.

Fusnote, endnote, bibliografija, sadržaj, indeks

Ovi objekti su prikazani kao i obično u prikazu za čitanje. U prikazu za uređivanje, pojavljuju se kao čuvari mesta koje možete da izbrišete ali ne možete da ih uređujete ili ažurirate.

Makroi

Možete da prikažete, uređujete, štampate i delite dokumente koji sadrže makroe ali da biste pokrenuli makroe, morate izabrati komandu Otvori u programu Word.

ActiveX kontrole, ugrađeni OLE objekti, linija za potpis

Ovi prikazivati u dokumentu, kao što je očekivano u prikazu za čitanje. U prikazu za uređivanje se pojavljuju kao čuvari mesta koje možete da izbrišete, ali ne uređuju. Ne mogu da premestite ili promenite veličinu u programu TE102825657.

Povezane slike, ugrađene datoteke

Ovi objekti su sačuvani u dokumentu, ali su prikazani kao čuvari mesta u programu TE102825657.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×