Radnja makroa RunApplication

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da koristite radnju makroa RunApplication u Access bazama podataka za računare da biste pokrenuli Microsoft operativnim sistemom Windows aplikacija, kao što je Excel, Word ili PowerPoint, iz sistema Microsoft Office. Na primer, možda ćete želeti da biste nalepili Excel unakrsnu tabelu podataka u Access bazu podataka.

Napomena o bezbednosti : Budite oprezni prilikom pokretanja izvršnih datoteka ili koda u makroima ili aplikacijama. Izvršne datoteke ili kôd mogu da se koriste za izvršavanje radnji koje mogu da ugroze bezbednost računara i podataka.

Napomena : Početak u programu Access 2010, radnju makroa "RunApp" je preimenovana u RunApplication.

Napomena : Ova radnja neće biti dozvoljena ako baza podataka nije pouzdan.

Postavka

Radnja makroa RunApplication ima sledeći argument.

Argument radnje

Opis

Komandna linija

Na komandna linija koristi za pokretanje aplikacija (uključujući putanju i druge zahtevane parametre, kao što su parametri koje Pokreni aplikaciju u određenom režimu). Unesite komandnu liniju u okviru komandne linije u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn. Ovo je neophodno.

Napomene

Aplikacija izabrana Radnja makroa učitava i pokreće u prednjem planu. makro koji sadrži ovu radnju nastavlja da se izvršava nakon pokretanja aplikacija.

Podatke možete da prenesete između drugih aplikacija i programa Access pomoću Microsoft Windows dinamički podaci exchange (DDE) objekat ili u ostavu. Radnja makroa " SendKeys " možete koristiti da biste poslali pritisaka na tastere na drugu aplikaciju (iako je DDE efikasniji metod za prenos podataka). Možete da delite podatke između aplikacija tako što ćete koristiti za automatizaciju.

Aplikacije zasnovane na operativnom sistemu MS-DOS pokreću se u MS-DOS prozoru u Windows okruženju.

U Windows operativnim sistemima postoji niz načina za pokretanje aplikacije, uključujući pokretanje programa iz programa Windows Explorer, upotrebu komande Pokreni iz Start menija i dvostruki klik na ikonu programa na radnoj površini operativnog sistema Windows.

Nije moguće pokrenuti RunApplication radnju makroa u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula. Umesto toga koristite VBA Shell funkcija.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×