Radnja makroa FindNextRecord

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da koristite radnju makroa FindNextRecord u Access bazama podataka za računare da biste pronašli sledeće zapis koja ispunjava kriterijum određen prethodni makroa FindRecord ili vrednost u dijalogu Pronalaženje i zamena (na kartici Početak izaberite stavku Pronađi). FindNextRecord radnju možete da koristite za traženje zapisa više puta. Na primer, možete da se krećete kroz sve zapise za određenog klijenta.

Napomena : Radnja makroa FindNextRecord je preimenovana iz FindNext FindNextRecord početak u programu Access 2010.

Napomena : Radnja makroa "FindNextRecord" nije dostupna u Access Veb aplikacije.

Podešavanje

FindNextRecord radnja nema argumente. Radnja FindNextRecord pronalazi sledeći zapis koji ispunjava kriterijum postavljen radnju FindRecord ili u dijalogu Pronalaženje i zamena . Argumenti za radnju FindRecord se dele sa opcijama u dijalogu Pronalaženje i zamena .

Da biste podesili kriterijume pretrage, koristite radnju FindRecord . Obično, unesite radnju FindRecord u makro i zatim koristite FindNextRecord radnje da biste pronašli zapisi koji ispunjavaju neke kriterijume.

Primedbe

Ova radnja ima isti efekat kao pomoću dugmeta Pronađi sledeće u dijalogu Pronalaženje i zamena .

Napomena : Iako radnju FindRecord odgovara komandu " Pronađi " na kartici " Početak " za tabele, upite i obrasce, ona ne odgovara komandi " Pronađi " u meniju " Uređivanje " u prozor koda. Ne možete da koristite radnju FindRecord ili FindNextRecord radnje da biste pretražili tekst u modulima.

Savet : Ako ste postavite argument Samo trenutno poljeradnju FindRecordda, možda ćete morati da koristite radnju GoToControl da biste premestili fokuskontrola koja sadrži podatke koje tražite pre korišćenja FindNextRecord radnju.

Ako je trenutno izabrani tekst isti kao tekst za pretragu u vreme se izvršava radnju makroa FindNextRecord , pretraživanje počinje odmah nakon izbora, u istom polju kao i izbor i u istom zapisu. U suprotnom, pretraživanje počinje na početak trenutnog zapisa. Ovo vam omogućava da pronađete više instanci istog kriterijuma za pretragu koje se mogu pojaviti u jedan zapis.

Međutim, imajte na umu da ako koristite komandno dugme da biste pokrenuli makro koji sadrži radnju FindNextRecord , prvu instancu kriterijume pretrage će pronaći više puta. Ovo ponašanje se javlja jer klik na komandno dugme uklanja fokus iz polja koje sadrži vrednosti koje se podudaraju. Radnja FindNextRecord zatim će početi sa pretraživanjem od početka zapisa. Da biste izbegli ovaj problem, pokrenite makro pomoću tehnike koja ne menja fokus, kao što su prilagođene trake sa alatkama dugme ili kombinaciju tastera definisana u makrou "AutoKeys". Alternativno, postavlja fokus u makrou na polje koje sadrži kriterijume za pretragu pre izvršavanja FindNextRecord radnju.

Isto ponašanje takođe se javlja ako koristite komandno dugme da biste pokrenuli makro koji sadrži radnju FindRecord sa postavljeno na nePronađete prvi argument.

Da biste pokrenuli radnju FindNextRecord u programu Visual Basic for Applications modulu, koristite metod FindNext objekta DoCmd .

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevede, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×