Radnja makroa „ShowToolbar“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Radnja makroa " ShowToolbar " možete da koristite u Access bazama podataka radne površine da biste prikazali ili sakrili grupu komande na kartici Programski dodaci .

Napomena : Radnja ShowToolbar ne utiče na priručne menije.

Napomena : Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Podešavanje

Radnja makroa " ShowToolbar " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime trake sa alatkama

Ime grupe komande na kartici Programske dodatke koje želite da prikažete ili sakrijete. Polje Ime trake sa alatkama u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn prikazuje sve dostupne grupe koji mogu da utiču ovu radnju. Ovo je neophodno.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju makroa " ShowToolbar " u baza podataka biblioteke, Access prvo traži grupu sa ovim imenom u biblioteci baze podataka, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

Prikaži

Navodi za prikazivanje ili skrivanje grupa i u kojim prikazima da prikažete ili sakrijete. Podrazumevana vrednost je da (uvek Prikaži grupu u svakom trenutku).

Možete da izaberete da da biste prikazali grupi uopšte radno vreme, Gde je odgovarajuće da biste prikazali grupi samo kada odgovarajući obrazac ili izveštaj aktivan, ili ne da biste sakrili grupu u svakom trenutku.

Primedbe

Možete da koristite ovu radnju u makrou sa uslovnim izrazima da biste prikazali ili sakrili grupu u zavisnosti od određenih uslova.

Ako želite da prikažete određene grupe na samo jednom obrascu ili izveštaju, možete da postavite svojstvo OnActivate obrasca ili izveštaja na ime makroa koji sadrži radnju makroa " ShowToolbar " da biste prikazali grupu. Svojstvo " OnDeactivate " za obrazac ili izveštaj postavite pokazivač na ime makroa koji sadrži radnju makroa " ShowToolbar " da biste sakrili grupu.

Ugrađene trake sa alatkama nisu dostupne da prikažete ili sakrijete tako što ćete koristiti ovu radnju ako postavite svojstvo AllowBuiltInToolbarsFalse (0 u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula), ili ako podesite opciju Dozvoli ugrađene trake sa alatkamaFalse u VBA MODULU pomoću metoda SetOption .

Da biste pokrenuli radnju ShowToolbar u VBA modulu, koristite metod ShowToolbar objekta DoCmd .

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×