Radnja makroa „SetValue“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Radnja makroa " SetValue " možete koristiti da biste postavili vrednost pristup polje, kontrolaili svojstvoobrazac, obrazac list sa podacimaili izveštaj.

Napomena : Radnja makroa " SetValue " možete da koristite da biste podesili vrednost Access svojstva koje vraća objekat.

Napomena : Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Podešavanje

Radnja makroa " SetValue " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Stavka

Ime polja, kontrole ili svojstva čiju vrednost želite da postavite. Unesite ime polja, kontrole ili svojstva u okviru stavke u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn. Morate da koristite punu sintaksu da se odnosi na ovu stavku, kao što su imekontrole (za kontrolu u obrascu ili izveštaju iz koje se zvalo makro ) ili oblike. imeobrasca! imekontrole. Ovo je neophodno.

Izraz

izraz Access koristi za postavljanje vrednosti za ovu stavku. Uvek morate da koristite punu sintaksu da upućuje na bilo kom objektu u izrazu. Na primer, da biste povećali vrednost u kontroli na obrascu za zaposlene plate 10 procenata, koristite Forms!Employees!Salary*1.1. Ovo je neophodno.

Napomena : Ne bi trebalo da koristite znak jednakosti (=) pre izraza u ovom argumentu. Ako uradite, Access procenjuje izraz i zatim koristi ovu vrednost kao izraz u ovom argumentu. To može dovesti do neočekivanih rezultata ako je izraz niske.

Na primer, ako otkucate = "Niska1" za ovaj argument, Access prvo procenjuje izraz kao niska1. Zatim koristi niska1 kao izraz u ovom argumentu, očekivali da biste pronašli kontrolu ili svojstvo sa imenom "niska1" u obrascu ili izveštaju koji je pozvao makro.

Napomena : U Access baze podataka (.mdb ili .accdb), kliknite na dugme Pravljenje da koristite alatku "Izrada izraza" da biste kreirali izraz za bilo koji od ovih argumente.

Primedbe

Možete da koristite ovu radnju za postavljanje vrednosti za polje ili kontrolu u obrascu, listu sa podacima obrasca ili izveštaja. Takođe možete da postavite vrednost za gotovo sve kontrole obrasca i svojstva izveštaja u bilo kom prikazu. Da biste saznali da li određeni svojstvo možete da podesite pomoću makroa i prikaze koji može biti podešavanje u, pogledajte temu pomoći za to svojstvo u programu Visual Basic Editor.

Takođe možete da postavite vrednost za polje u osnovnoj tabeli obrasca čak i ako obrazac ne sadrži kontrolu koja je povezana sa poljem. Koristite ovu sintaksu Forms! imeobrasca! ime polja u okviru stavke da biste postavili vrednost za takvo polje. Takođe možete pogledati polje u osnovnoj tabeli izveštaja pomoću sintakse izveštaja. imeizveštaja! ime polja, ali morate da budete kontrole u izveštaju vezana za ovo polje ili polja mora biti se odnosi na izračunata kontrola na izveštaj.

Ako podesite vrednost kontrole u obrascu, Radnja makroa " SetValue " ne aktivirate pravila za validaciju nivou obrasca na kontrolu, ali to aktivirati pravila za validaciju nivou tabele osnovnog polja ako je kontrola povezana kontrola. Radnja makroa " SetValue " takođe izaziva ponovnog izračunavanja, ali se ono neće biti odmah. Aktiviranje iscrtavanje i nametnuli dovršavanje ponovnog izračunavanja, koristite radnju makroa " RepaintObject ". Vrednost koju postavite u kontroli tako što ćete koristiti radnju makroa " SetValue " je takođe neće uticati na maska za unos podešavanje u na kontrolu ili osnovne svojstvo Maska unosa .

Da biste promenili vrednost kontrole, SetValue radnju možete koristiti u makrou naveo svojstvo kontrole AfterUpdate događaja. Međutim, ne možete da koristite radnju SetValue u makrou svojstvo događaja BeforeUpdate kontrole da biste promenili vrednost kontrole (iako možete da koristite radnju SetValue da biste promenili vrednost druge kontrole). Radnja SetValue u makrou BeforeUpdate ili AfterUpdate svojstva obrasca možete da koristite i da biste promenili vrednost kontrole u trenutnom zapisu.

Napomena : Radnja makroa " SetValue " možete da koristite da biste podesili vrednost sledeće kontrole:

  • Povezane kontrole i izračunatih kontrola u izveštajima.

  • Izračunate kontrole u obrascima.

Saveti

Radnja makroa "SetValue" možete koristiti da biste sakrili ili prikazali obrazac u prikazu obrasca. Unesite Forms! imeobrasca. Vidljivi u okviru stavke i bez ili da u polju izraz . Svojstvo obrazac modalni vidljive na bez skriva obrazac i čini ga nemodalnim. Postavljanje svojstva na da prikazuje obrazac i čini ga modalni.

Menjanje vrednosti ili dodavanje novih podataka u kontroli tako što ćete koristiti radnju SetValue u makrou ne izaziva događaje kao što su BeforeUpdate, BeforeInsertili promenite koji se javljaju kada promenite ili unos podataka u sledeće kontrole u korisničkom interfejsu. Ovi događaji ne pojaviti i ako podesite vrednost kontrole pomoću programa Visual Basic for Applications (VBA) modula.

Ova radnja nije dostupna u VBA modulu. Postavite vrednost direktno u VBA MODULU.

Primer

Postavite vrednost kontrole pomoću makroa

Sledeći makro otvara obrazac Dodavanje proizvoda pomoću dugmeta u obrascu "Dobavljači". Prikazuje upotrebu na ehoZatvori, OpenForm, SetValuei GoToControl radnji makroa. Radnja SetValue postavlja "ID dobavljača" kontrolu u obrascu proizvode aktuelnog obrascu "Dobavljači". Radnja GoToControl zatim premešta fokus na polje "ID kategorije", gde možete da počnete da unosite podatke za novi proizvod. Ovaj makro treba priložiti dugme Dodavanje proizvoda na obrascu "Dobavljači".

Radnja

Argumenti: podešavanje

Komentar

Eho

Eho: bez

Zaustavljanje osvežavanje ekrana dok se makro izvršava.

Zatvorite

Tip objekta: Obrazac

Ime objekta: lista proizvoda

Čuvanje: ne

Zatvorite obrazac sa liste proizvoda.

OpenForm

Ime obrasca: proizvodi

Prikaz: Obrazac

Režim podataka: Dodavanje

Režim prozora: Normalno

Otvorite obrazac proizvodi.

Postavljanje vrednosti

Stavke: [Obrasci]! [Proizvodi]. "[ID dobavljača".

Izraz: "ID dobavljača"

Postavlja vrednost kontrole "ID dobavljača" aktuelnog obrascu "Dobavljači".

GoToControl

Ime kontrole: IDKategorije

Idite na IDKategorije kontrolu.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×