Radnja makroa „SetTempVar”

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Radnja makroa " SetTempVar " možete da koristite u Access bazama podataka za računare da biste kreirali privremenu promenljivu i postavite ga na određenu vrednost. Promenljiva može da se koristi kao uslov ili argument u sledećim radnjama ili možete da koristite promenljivu u drugi makro, u proceduru događaja ili na obrazac ili izveštaj.

Podešavanje

Radnja makroa " SetTempVar " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime

Unesite ime privremene promenljive.

Izraz

Uneli izraz koji će se koristiti za postavljanje vrednosti za ove privremene promenljive. Nemojte ispred izraza znakom jednakosti (=). Možete da kliknete na napravite dugme Dugme „Graditelj“ da koristite alatku "Izrada izraza" da biste podesili ovaj argument.

Primedbe

  • Možete da imate do 255 privremenih promenljivih definisan u isto vreme. Ako ne uklonite privremenu promenljivu, ona će ostati u memoriji dok ne zatvorite bazu podataka. Preporučuje se da biste uklonili privremene promenljive kada ste završili da ih koristite. Da biste uklonili jednu privremenu promenljivu, koristite na RemoveTempVar radnju i postavite argument na ime privremene promenljive koju želite da uklonite. Ako imate više od jedne privremene promenljive i želite da ih uklonite odjednom, koristite na RemoveAllTempVars radnju.

  • Privremene promenljive su globalne. Kada se kreira privremenu promenljivu, možete da upućujete na njega u na procedura za obradu događaja, Visual Basic for Applications (VBA) modula, upita ili izraz. Na primer, ako ste kreirali privremenu promenljivu sa imenom MojaProm, možete da koristite promenljivu kao izvor kontrole za okvir za tekst koristeći sledeću sintaksu:

=[TempVars]![MyVar]

Napomena : U makroima, upitima i procedure za događaj, ne morate da počinje znakom jednakosti izraz.

Takođe možete pogledati na privremene promenljive u bilo kojoj programske dodatke ili baza podataka za koju se upućuje.

  • Da biste pokrenuli radnju makroa " SetTempVar " u VBA modulu, koristite metod DodajTempVars objekta.

Primer

Sledeći makro ilustruje kako se kreira privremena promenljiva pomoću radnje " SetTempVar " makro, a zatim pomoću privremene promenljive u uslovu i okviru za poruku, a zatim uklonite privremene promenljive.

Uslov

Radnja

Argumenti

SetTempVar

Ime: MojaProm

Izraz: InputBox ("Unesite broj koji nije nula.")

[TempVars]! [MojaProm] <> 0

MsgBox

Poruka: = "Vi ste uneli" & [TempVars]! [MojaProm] & "."

Zvučni signal: da

Tip: informacija

RemoveTempVar

Ime: MojaProm

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×