Radnja makroa „RunMacro“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Radnja makroa " RunMacro " možete da koristite u Access baze podataka da biste pokrenuli makro. Makro može da bude u makro grupa.

Koristite ovu radnju:

  • Da biste pokrenuli makro iz drugog makroa.

  • Da biste pokrenuli makro na osnovu određenih uslova.

  • Da biste priložili makro prilagođene komande menija ili trake.

Podešavanje

Radnja makroa " RunMacro " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime makroa

Ime makroa da biste pokrenuli. Polje Ime makroa u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn prikazuje sve makroe (i grupe makroa) u trenutnoj bazi podataka. Ako je makro u grupi makroa, on je naveden u okviru ime makroa grupe na listi kao imegrupemakroa. ime makroa. Ovo je neophodno.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju makroa " RunMacro " u baza podataka biblioteke, Pristup traži makro sa ovim imenom u biblioteci baze podataka, a ne potražite ga u trenutnoj bazi podataka.

Broj ponavljanja

Maksimalan broj puta makro će se pokrenuti. Ako ovo polje ostavite prazno (i takođe je prazan argument Ponovi izraz ), makro se pokreće jednom.

Ponovite izraz

Na izraz koja daje True (– 1) ili False (0). Makro će prestati sa radom ako izraz ima vrednost False. Izraz procenjuje se svaki put kada se pokreće makro.

Primedbe

Ako unesete ime grupe makroa za argument Ime makroa , Access pokreće prvi makro u grupi makroa.

Ova radnja je slična Pokretanje makroa klikom na kartici Alatke baze podataka , izaberete makro i kliknuti na dugme u redu. Međutim, ova komanda pokreće makro samo jednom, za razliku od Radnja makroa " RunMacro " možete da pokrenete makro onoliko puta koliko želite.

Saveti

Možete da koristite argumente ponavljanja i ponovite izraz da biste utvrdili koliko puta je makro pokrenut:

  • Ako oba argumenta ostavite prazno, makro se pokreće jednom.

  • Ako unesite broj za Broj ponavljanja , ali ostavite prazno Ponovi izraz , makro se pokreće na navedeni broj puta.

  • Ako Broj ponavljanja ostavite prazno, ali Unos izraza za Repeat izraz, makro izvršava sve dok izraz ima vrednost False.

  • Ako unosite vrednosti za oba argumenta, makro izvršiti broj puta naveden u Ponavljanja ili dok ih ne Ponovi izraz daje False, šta god se pojavljuje prvi put.

Kada pokrenete makro koji sadrži radnju makroa " RunMacro " i dostigne Radnja makroa " RunMacro ", Access pokreće pozvani makro. Kada se pozvani makro izvrši, Access vraća originalnu makro i pokreće sledeću radnju.

Napomena : 

  • Makro možete da pozovete u grupi makro ili u drugu grupu makroa.

  • Makroe možete da ugnezdite. To jest, možete da pokrenete makro A, koji zatim poziva makro B i tako dalje. U svakom slučaju, kada se pozvani makro izvrši, Access vraća na makro koji je zvao i pokreće sledeću radnju u makro.

Da biste pokrenuli radnju RunMacro u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, koristite metod RunMacro objekta DoCmd .

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×