Radnja makroa „RunCode“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Radnja makroa " RunCode " možete da koristite u Access baze podataka za računare da biste pozvali Visual Basic za aplikacije (VBA) funkcija proceduru.

Podešavanje

Radnja makroa " RunCode " ima sledeći argument.

Argument radnje

Opis

Ime funkcije

Ime proceduru VBA funkcije za pozivanje. Stavite argumente funkcije u zagrade. Unesite ime funkcije u polju Ime funkcije u prozoru dizajna makroa. Ovo je neophodno.

Napomena : U Access bazi podataka (.mdb ili .accdb), kliknite na dugme Pravljenje da koristite alatku "Izrada izraza" da biste izabrali funkciju za ovaj argument. Izaberite željenu funkciju sa liste u alatku "Izrada izraza".

Primedbe

Korisnički definisana funkcija procedure su uskladišteni u Microsoft Office Access 2007 module.

Mora da sadrži zagrade, čak i ako procedura funkcije nema argumente, kao u sledećem primeru:

TestFunction()

Za razliku od korisnički definisana funkcija imena se koristi za svojstvo za događaj postavke, ime funkcije u argumentu Ime funkcije ne počinje znakom jednakosti (=).

Access zanemaruje povratnu vrednost funkcije.

Napomena : Ako je ime funkcije isto kao ime modula, možete da pozovete proceduru funkcije iz makroa.

Savet

Da biste pokrenuli Sub procedura ili procedura za obradu događaja napisane u programu Visual Basic, kreirajte proceduru funkcije koje se zove Sub procedura ili nijedan zapis. Zatim koristite radnju makroa " RunCode " da biste pokrenuli proceduru funkcije.

Ako koristite radnju makroa " RunCode " da biste pozvali funkciju, Access traži funkciju sa imenom navodi argument Ime funkcije u standardne module za bazu podataka. Međutim, kada se ova radnja pokrene kao odgovor na izbor komande menija na obrazac ili izveštaj ili kao odgovor na događaj u obrascu ili izveštaju, Access prvo traži funkciju modul klase u obrazac ili izveštaj, a zatim u Standardni moduli. Access ne pretražuje moduli klasa koje se pojavljuju u oblasti moduli okna za navigaciju za funkciju navodi argument Ime funkcije .

Ova radnja nije dostupna u VBA modulu. Umesto toga, pokrenite željenu proceduru funkcije direktno u VBA MODULU.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×