Radnja makroa „OpenReport“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

OpenReport radnju možete da koristite u Access bazama podataka za računare da biste otvorili izveštaj u prikaz „Dizajn“ ili pregled pre štampanja ili da biste poslali izveštaj direktno u štampač. Takođe možete da ograničite zapise koji se štampaju u izveštaju.

Podešavanje

Radnja OpenReport ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime izveštaja

Ime izveštaja da biste otvorili. Polje Ime izveštaja u odeljku Argumenata radnje okna "Izrada makroa" prikazuje sve izveštaje u trenutnoj bazi podataka. Ovo je neophodno.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju "OpenReport" u baza podataka biblioteke, Pristup prvo traži izveštaj sa ovim imenom u biblioteci baze podataka, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

Prikaz

Prikaz u kojem će se otvoriti u izveštaju. Kliknite na dugme Odštampaj (izveštaj se odmah štampa), Dizajnili Pregled pre štampanja u okviru Prikaz . Podrazumevana vrednost je Štampanje.

Ime filtera

Na filter koji ograničava zapise izveštaja. Možete uneti ime postojeće upit ili filtera koji je sačuvan kao upit. Međutim, upit mora da sadrži sva polja u izveštaju koji otvarate ili njegovo svojstvo OutputAllFields mora biti postavljeno na da.

Uslov Where

Važeći SQL odredba WHERE (bez reči GDE) ili izraz koji Access koristi za biranje zapisa iz izveštaja osnovne tabela ili upita. Ako izaberete filter sa argumentom Ime filtera , Access primenjuje ova ODREDBU WHERE na rezultate filtriranja.

Da biste otvorili izveštaj i ograničili njegove zapise na one koji su određeni vrednošću kontrole u obrascu, koristite sledeći izraz:

[ fieldname ] = Forms! [ imeobrasca ]! [ imekontrole u obrascu ]

Zamenite ime polja ime polja u osnovnoj tabeli ili upitu izveštaja koji želite da otvorite. Zamenite ime obrasca i kontrole u obrascu koja sadrži vrednost koju želite da zapisi u izveštaju da se podudara sa imeobrasca i imekontrole u obrascu .

Napomena : Maksimalna dužina argumenta Gde uslov je 255 znakova. Ako morate da unesete složeniju SQL odredbu WHERE duža od ovoga, umesto toga koristite metod OpenReport objekta DoCmd u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula. Možete da unesete SQL odredbe WHERE od najviše 32 768 znakova u VBA MODULU.

Režim prozora

Režima u kojem će se otvoriti u izveštaju. Kliknite na dugme normalno, skriveno, ikonaili dijalog u okviru Režim prozora . Podrazumevana vrednost je normalno.

Napomena : Neke postavke argumentaoduProzoru Mne primenjuju se kada koristite dokumente sa karticama. Da biste se prebacili preklopni prozori:

  1. Izaberite stavku datoteka , a zatim kliknite na dugme Opcije programa Access. Ako koristite Access 2007, kliknite na Dugme Microsoft Office > Opcije programa Access.

  2. U dijalogu Access opcije izaberite stavku Aktuelna baza podataka.

  3. U odeljku Opcije za aplikaciju , u okviru Opcije prozora dokumenta, izaberite opciju Preklopni prozori.

  4. Kliknite na dugme u redu, a zatim zatvorite i ponovo otvorite bazu podataka.

Primedbe

Štampanje postavku za argument Prikaz štampa izveštaj odmah koristeći aktuelne postavke štampača, bez prikazivanja dijaloga Štampanje . Radnja OpenReport možete da koristite i da biste otvorili i podesili izveštaj i zatim koristite radnju otiska da biste ga odštampali. Na primer, možda ćete želeti da izmenite izveštaj ili koristite radnju otiska da biste promenili postavke štampača pre štampanja.

Filter i uslov WHERE koje primenite postaju postavka svojstva filtera za izveštaj.

Radnja OpenReport je slično dvaput kliknite na izveštaj u oknu za navigaciju ili kliknuti desnim tasterom miša na izveštaj u oknu za navigaciju i izbor prikaza ili komande " Odštampaj ".

Saveti    

  • Da biste odštampali slične izveštaje za različite skupove podataka, koristite filter ili odredbu WHERE da biste ograničili zapise štampaju u izveštaju. Izaberite stavku Uredi makro da biste primenili drugačiji filter ili promenili argument Gde uslova .

  • Izveštaj možete da prevučete iz okna za navigaciju da biste makro red radnje. To će automatski kreirati OpenReport radnju koja otvara izveštaj u prikazu izveštaja.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×