Radnja makroa „DeleteObject“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da koristite radnju DeleteObject u Access baze podataka za računare da biste izbrisali objekta u navedenoj bazi podataka.

Napomena : Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Napomena : Radnja makroa "DeleteObject" nije dostupna u Access Veb aplikacije.

Podešavanje

Radnja DeleteObject ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Tip objekta da biste izbrisali. Kliknite na dugme tabela, upita, obrasca, izveštaja, makroa, modul, Stranica za pristup podacima, Prikaz servera, dijagram, Uskladištena proceduraili Funkcija u okviru Tip objekta u odeljku Argumenata radnje okna "Izrada makroa". Da biste izbrisali objekat koji je izabran u oknu za navigaciju, ovo polje ostavite prazno.

Ime objekta

Ime objekta da biste izbrisali. Polje Ime objekta prikazuje sve objekte u bazi podataka tipa argumentu Tip objekta . Ako polje Tip objekta ostavite prazno, ostavite ovo polje prazno takođe.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju DeleteObject u baza podataka biblioteke, Access prvo traži objekat sa tim imenom u biblioteci baze podataka, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

Upozorenje : Ako u poljima za Tip objekta i Ime objekta ostavite prazno, Access briše objekat koji je izabran u oknu za navigaciju bez prikazivanja poruka upozorenja kada naiđe DeleteObject radnju.

Primedbe

Možete da koristite radnju DeleteObject da izbrišete privremene objekte koje ste kreirali prilikom pokretanja makroa. Na primer, možete da koristite radnju OpenQuery da biste pokrenuli upit za pravljenje tabele koji kreira privremenu tabelu. Kada završite sa korišćenjem privremene tabele, možete da koristite radnju DeleteObject da biste je izbrisali.

Ova radnja ima isti efekat kao i izbor objekta u oknu za navigaciju i zatim pritisnete taster DEL ili kliknuti desnim tasterom miša na objekat u oknu za navigaciju i izabrati stavku Izbriši.

Da biste pokrenuli radnju DeleteObject u programu Visual Basic for Applications modulu, možete da koristite metod DeleteObject objekta DoCmd .

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevede, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×