Radnja makroa „CopyDatabaseFile“

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Radnja makroa " CopyDatabaseFile " možete da koristite da biste napravili kopiju trenutnog Microsoft SQL Server 7.0 ili novije verzije baze podataka povezanih sa Access projekta (* .adp). Pristup odvaja Aktuelna baza podataka, a zatim je prilaže odredišnom serveru. Za više informacija o uklanjanje i prilaganju baze podataka, pogledajte dokumentaciju za SQL Server.

Napomena : Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Napomena : Access 2010 je poslednju verziju koja podržava Access projekti sa podacima.

Podešavanje

Radnja makroa " CopyDatabaseFile " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime datoteke baze podataka

Ime nove Master datoteke sa podacima. Podrazumevana putanja datoteke je na trenutnu lokaciju datoteke Access projekta (.adp).

Zameni postojeće datoteke

Navodi da li želite da zamenite postojeću datoteku sa istim imenom. Ako postavite na da i ime datoteke već postoji, datoteka se zameniti. Ako postavite ne i ime datoteke već postoji, datoteka se ne zamenjuje i radnje ne uspeva. Ako datoteka nije već postoji, ova postavka se zanemaruje. Podrazumevana vrednost je da.

Isključite sve korisnike

Navodi da li treba da Access nametanje korisnika sa baze podataka. Ako skup na da, korisnici koji su povezani sa Aktuelna baza podataka se isključuju tako da operacija kopiranja baze podataka možete da nastavite. Ako postavite na bez , kao i jedan ili više korisnika su povezani sa bazom podataka, kopiju baze podataka ne uspe operacija. Podrazumevana vrednost je bez.

Isključivanjem korisnika iz baze podataka bez odgovarajuće upozorenja može da dovede do gubitka podataka.

Primedbe

Kopiranje je slika, tako da ne možete da izvršite operacije dok se ne dovrši kopiju baze podataka.

Radnja makroa " CopyDatabaseFile " ne samo kopira podatke, definicije podataka i objekte baze podataka, ali kopira i dodatna svojstva, kao što su podrazumevane vrednosti, tekstualna ograničenja i vrednosti za pronalaženje.

Zahtevi za kopiranje baze podataka:

  • Morate da isključite sve aplikacije i korisnike pre kopiranja datoteke baze podataka.

  • Svi objekti i prikazi izuzev okna za navigaciju, mora da se zatvori.

  • Aktuelna baza podataka mora se kopirati.

  • Baza podataka izvornog servera mora biti Microsoft SQL Server verzije 7.0 ili novije verzije ili SQL Server 2000 Desktop Engine pokrenut na lokalnom računaru.

  • SQL Server baze podataka na izvornom serveru mora biti jednu datoteku baze podataka.

  • Morate biti član sysadmin uloge na izvorni i odredišni SQL Server računara.

Da biste pokrenuli radnju makroa " CopyDatabaseFile " u programu Visual Basic for Applications modulu, koristite metod CopyDatabaseFile objekta DoCmd .

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×