Rad sa više kalendara u programu Outlook na Vebu za preduzeća

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomena : Prijavite se u Outlook na vebu pomoću Office 365 poslovnih ili studentskih naloga.

Ovaj članak je za Outlook na vebu. Koristite nešto drugo?

Isprobajte Outlook.com | Outlook 2013 ili 2016 | Outlook 2010

Outlook na vebu za posao vam omogućava prikaz više kalendara istovremeno. Svi kalendari može biti deo vašeg naloga ili da budu kombinacija kalendarima i kalendara sa osobama unutar i izvan vaše organizacije. Informacije o kalendaru za deljenje i dodavanje kalendara koje pripadaju drugim osobama u prikaz kalendara potražite u članku Deljenje kalendara u programu Outlook na Vebu za preduzeća i Otvaranje Internet kalendara u programu Outlook na Vebu za preduzeća.

U ovom članku

Kako da kreiram novi kalendar?

Rad sa grupe kalendara

Upravljanje većim brojem kalendara

Gledanje više kalendara istovremeno

Kreiranje stavki u različitim kalendarima

Kako da kreiram novi kalendar?

U kontekstualnom meniju možete da koristite da biste kreirali dodatne kalendare za vaš nalog, po potrebi. Na primer, možda ćete želeti da kreirate poseban kalendar za projekat krajnji rokovi ili za sportski timu plana.

Da biste kreirali novi kalendar

Moji kalendari je dobro mesto za kreiranje kalendara, osim ako ćete napraviti mnogo kalendara. Ako mislite da biste kreirali mnogo kalendare, možda ćete želeti da kreirate grupe kalendara kako biste ih organizovati. Pogledajte članak rad sa grupe kalendara.

 1. U oknu za navigaciju odaberite novi kalendar Ikona „Dodaj“ pored Moji kalendari.

  Dodaj novi kalendar
 2. U polju ime kalendara unesite ime koje želite da koristite za novi kalendar, a zatim pritisnite taster Enter.

  Dodajte ime u novi kalendar.

Kreiranje kalendara u drugu fasciklu kalendara

U drugi kalendari, možete da kreirate još jedan kalendar kao što ste uradili u fascikli "Moji kalendari".

 1. U oknu za navigaciju odaberite novi kalendar Ikona „Dodaj“ pored druge kalendare.

 2. U polju ime kalendara unesite ime za novi kalendar, a zatim pritisnite taster Enter.

Ili, možete da otvorite kalendar iz direktorijum ili sa Interneta.

Vrh stranice

Rad sa grupe kalendara

Kalendar grupe vam pružaju mogućnost da kreirate kalendare koje služe ima određenu namenu ili se usredsredili na posebnu aktivnost. Na primer, možete kreirati grupu kalendara za sektor, i dodavanje kalendara tima koji Dodajmo svima njihove odmora. Kalendar grupe takođe može biti savršen ako vaša organizacija učestvuje u godišnji događaj koji uključuje mesečne sastanke i zahteva završetak ciljano aktivnosti tako što ćete određenog datuma

Da biste pregledali grupe

Pre nego što kreirate nove grupe kalendara, možda ćete želeti da potražite postojeće grupe da biste se uverili da ne dupliran ime grupe.

 1. U okviru grupe, odaberite stavku Pregledaj grupe, a na navigacije okno liste dostupnih direktorijuma, sa Sve grupe kao podrazumevani izbor.

  Fascikle i direktorijumi koji se pojavljuju kada tražite Outlook na vebu za preduzeća u grupama i kalendaru
 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Pomerajte se kroz dostupne grupe dok ne pronađete željenu koji želite.

  • U polju Pretraži sve grupe određenih imena, a zatim pritisnite taster Enter ili odaberite Traženje podrške . Moguća podudaranja navedena su ispod polja za pretragu.

Da biste kreirali grupu

 1. Odaberite stavku Kreiraj grupu i u dijalogu Kreiranje grupe (obrazac) se pojavljuje sa desne strane ekrana.

  Pravljenje grupe u kalendaru za Outlook na vebu za preduzeća
 2. U okviru Odaberite ime unesite ime za novu grupu.

  Napomena : Kada unesete ime, Outlook skenira postojeće grupe da biste utvrdili da li ime je ili nije dostupna. Neposredno ispod polja ID grupe , videćete „Nije dostupno” ili „Dostupno”. Ako se pojavi „Nije dostupno”, odaberite drugačije ime.

 3. U polje ID grupe možete da prihvatite predloženo identifikacioni ime ili odaberite stavku Uredi Ikona „Uredi“ , izbrišite trenutno ime i unesite novi. Izaberite stavku okvir Dodavanje opis da biste nastavili da kreirate novu grupu.

  Napomena : Dok je ime grupe mogu da sadrže simbole, nije moguće ID radne grupe. Čak ni razmak je dozvoljeno u grupu ID-a.

 4. U okvir za tekst Dodajte opis unesite opis za novu grupu.

 5. U izjavi o privatnosti padajuće liste, odaberite nešto od sledećeg:

  • Javna - bilo ko može da vidi šta je to unutar (podrazumevano)

  • Privatna – samo za odobrene članovi može da vidi šta je to unutar

 6. U jezik za vezane za grupu obaveštenja padajuće liste, odaberite stavku na odgovarajućem jeziku.

 7. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pretplati ako želite nove članove da primaju grupni razgovori i događaja iz kalendara u svoje prijemno poštansko sanduče.

 8. Odaberite stavku Kreiraj Dugme „Napravi grupu“ da biste sačuvali grupu koju ste upravo kreirali. Sada možete da dodate članove u grupu.

 9. U okvir Dodavanje članova unesite ime osobe koju želite da primate e-poruku objaviti u novu grupu.

  Napomena : Dok kucate, Outlook nudi imena osoba koje imaju skladu sa koji odgovaraju vašem unosu. Možete odabrati ime na listi predloge koji se pojavljuje ispod polja za Dodavanje članova , ili možete da odaberete Pretraga kataloga.

  Može da odloži Dodavanje članova tako što ćete odabrati Ne sada.

 10. Odaberite stavku Dodaj i e-poruke će biti poslata novog člana.

Da biste izbrisali grupu koju ste kreirali

 1. U okviru grupe, uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite desnim tasterom miša na grupu, a zatim odaberite stavku Prikaži detalje > Uređivanje grupe. Idite na korak 4.

  • Odaberite grupu koju želite da izbrišete.

 2. Na traci sa menijima kalendara , odaberite stavku više Ikona „Još“ .

 3. U meniju kontekst (prečica) koji se pojavljuje odaberite stavku Uređivanje grupe.

  Kontekstualni ili priručni meni grupe kalendara ističe opciju „Uredi grupu“. Meni se pojavljuje kada odaberete dugme „Još radnji“ na traci sa menijima pojedinačne grupe.
 4. Uređivanje grupe dijalogu (obrazac) koja se pojavljuje sa desne strane ekrana odaberite stavku Izbriši grupu Ikona „Izbriši“ dijaloga „Dozvole pošte“ na dnu okvira.

 5. U polju Izbriši grupu? za potvrdu koje se pojavljuje, potvrdite izbor u polju za potvrdu razumem da će grupa biti trajno izbrisana , a zatim odaberite Brisanje.

  Polje za potvrdu „Izbrišite grupu“ za grupu kalendara koju ste napravili koje uključuje polje za potvrdu za potvrđivanje da će se grupa trajno izbrisati.

  Napomena : Ako ne potvrdite izbor u polju za potvrdu, postoji zahtev da biste potvrdili brisanje grupe. Odaberite stavku u redu i na Izbriši grupu? potvrda ponovo pojavljuje okvir. Ako ste se predomislili o brisanju grupi, odaberite stavku Otkaži. U suprotnom, potvrdite izbor u polju za potvrdu, a zatim kliknite na dugme Izbriši.

Takođe možete da koristite (prečica) Kontekstualni meni postojeće grupe da biste preimenovali grupu, ili da biste kreirali ili otvorili novi kalendar u toj grupi.

Napomena :  Kalendar ne možete da premeštate iz jedne grupe u drugu.

Vrh stranice

Upravljanje većim brojem kalendara

 • Prikaz kalendara. Možete da dodate ili uklonite kalendara iz prikaza kalendara tako što ćete odabrati odbaci . Zadržite pokazivač miša iznad ili postavite kalendar na vrhu prozora kalendara i odbaci uključuje ili isključuje.

 • Više opcija. Možete da preimenujete, brisanje, deljenje, ažurirajte dozvole ili promena boje kalendara koje posedujete. Odaberite kalendar, i kliknite desnim tasterom miša ako koristite miš, ili dodirnite i držite ako koristite uređaj osetljiv na dodir, da biste otvorili (prečica) u kontekstualnom meniju.

 • Ako ste dodali kalendar koji pripada nekom drugom u prikaz kalendara, (prečica) u kontekstualnom meniju će vam omogućiti da preimenujete, uklanjanje ili promena boje koje on sadrži.

Vrh stranice

Gledanje više kalendara istovremeno

 • Možete da dodate onoliko kalendara i želite da vaš nalog, ali možete da prikažete samo najviše 10 odjednom. Ako koristite prikaz sedmica, radna sedmicaili mesec i uključio više kalendara, oni će objediniti u jedan prikaz. Boje svaki kalendar omogućava vam da znate stavke koje pripadaju kalendar koji. Boju pozadine koja nije radnih sati i da promenite kako bi se podudarala aktivni kalendar.

 • Ako koristite prikaz dan , u gornjem desnom uglu prozora kalendara možete odabrati Dugme „Objedini kalendar“ dostupno je samo kada se više kalendara prikazuje u dnevnom prikazu ili Dugme „Razdeli kalendar“ dostupno je samo kada se više kalendara prikazuje u dnevnom prikazu da biste odlučili kako ćete da pregledate više kalendara. Objedinjavanje prikazuje sve otvorene kalendare u obliku vertikalno, a Razdeli ih prikazuje Uporedni prikaz.

 • Kad pregledate više kalendara, možete promeniti aktivan kalendar tako što ćete ga izabrati na vrhu prozora kalendara.

Vrh stranice

Kreiranje stavki u različitim kalendarima

 • Postoje dva načina da biste dodali novu stavku aktivni kalendar koji posedujete.

  • Postavite pokazivač na dan u kalendaru, kliknite desnim tasterom miša, a zatim odaberite stavku novo i fill-in dijalogu Detalji (obrazac).

  • Na traci sa menijima kalendara , odaberite stavku nadole strelicu Dugme "novo" i strelica nadole > događaj kalendara, a zatim dovršite dijalogu Detalji (obrazac).

  Ako ste zainteresovani za brzo vizuelni signal da bi se jedan kalendar dodatno razlikovali od drugog da primenite boju.

 • Stavke možete da premestite u drugi kalendar.

  • Odaberite stavku koju želite da premestite, kliknite desnim tasterom miša, a (prečica) u kontekstualnom meniju odaberite stavku Otvori .

  • U dijalogu Detalji (obrazac), padajuće liste Sačuvaj kalendar , odaberite novi kalendar, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj Dugme „Napravi grupu“ .

   Napomena : Stavke se iz jednog kalendara u drugi nastavljaju da se pojavi na kalendaru je pomeren iz. Stavka koja se pojavljuje na originalnu kalendar je markirana u boje ona se premešta u kalendaru. Originalna kalendara, možete da kliknete dvaput stavke i Uređivanje ili Brisanje ga.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×