Rad sa tabelama koje su povezane sa SharePoint listama van mreže

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da upotrebite Microsoft Office Access 2007 za rad sa podacima koji su povezani sa listom na Windows SharePoint Services 3.0 lokaciji van mreže. Ovo može biti korisno ako, na primer, morate da budete van kancelarije ili da nastavite rad kada server nije dostupan.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Preuzimanje podataka SharePoint liste van mreže

Sinhronizovanje vaše mreže lista sa podacima sa servera

Otklanjanje neusaglašenosti podataka

Povežite povezane tabele kada radite van mreže

Rad van mreže funkcije nisu dostupne kada koristite starijim formatima datoteka baze podataka

Pregled

Da li morate da unesete liste podataka kada se isključite sa servera? Ili kreirate izveštaj, obrazac ili upit koji je zasnovan na listi? Na primer, možda ćete morati da obezbedite katalog delova klijentu dok ste na putu. Ako ste povezali SharePoint liste na Access tabele, možete da preuzmete podatke van mreže.

Pre rada sa podacima sa SharePoint lokacije van mreže, prvo morate da kreirate veze između Access tabela i SharePoint listi.

Nakon toga možete da preuzmete liste van mreže da biste ih ažurirali ili analizirali pomoću programa Access. Kada se ponovo povežete, možete da sinhronizujete podatke tako da se baza podataka i njene liste ažuriraju. Ako baza podataka ima upite i izveštaje, možete da ih upotrebite da biste analizirali podatke. Na primer, možete da upotrebite izveštaj u programu Access da biste rezimirali podatke.

Ako ažurirate podatke dok ste van mreže, možete da ažurirate promene na serveru kada se ponovo povežete na server. Ako se jave neusaglašenosti – na primer, ako druga osoba ažurira isti zapis na serveru ili dok ta osoba takođe radi van mreže – možete da otklonite neusaglašenost kada izvršite sinhronizovanje.

Možete da povežete tabele programa na liste pomoću nekoliko metoda. Na primer, možete da premestite bazu podataka na SharePoint lokaciju, čime se tabele u bazi podataka takođe povezuju na liste na lokaciji. Takođe, možete da izvezete podatke iz liste u prikaz lista sa podacima na SharePoint lokaciji u Access tabelu. Veze ka više informacija o povezivanju na liste potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Vrh stranice

Preuzimanje podataka SharePoint liste van mreže

Da biste sproveli ovu proceduru, prvo morate da povežete tabele programa Access na SharePoint liste.

Napomena : Ako imate bazu podataka koja je već objavljena na SharePoint lokaciji, prvo morate da sačuvate lokalnu kopiju baze podataka, a zatim da preuzmete liste van mreže.

 1. Otvorite bazu podataka koja je povezana na SharePoint liste.

 2. Na kartici Spoljni podaci, u grupi SharePoint liste kliknite na dugme Rad van mreže.

Napomena : Ako dugme Rad van mreže nije dostupno, tabele nisu povezane sa SharePoint listama ili ste već preuzeli listu podataka van mreže.

Vrh stranice

Sinhronizovanje lista sa podacima sa servera van mreže

 1. Otvorite bazu podataka koja je povezana sa SharePoint listama.

 2. Na kartici Spoljni podaci, u grupi SharePoint Liste kliknite na dugme Sinhronizuj.

Vrh stranice

Otklanjanje neusaglašenih podataka

Ako se javi neusaglašenost između promena koje ste napravili van mreže i promena koje je druga osoba napravila na serveru, pojavljuje se dijalog Otkloni neusaglašenosti.

Dijalog prikazuje informacije o neusaglašenosti, kao što je razlog javljanja greške i obezbeđuje vam opcije za pokušaj ponovnog prosleđivanja podataka ili odbacivanje vaših promena. Ako postoji više grešaka, detaljne informacije o svakoj grešci možete da pregledate klikom na dugmad Prethodni i Sledeći u dijalogu. Neke greške se mogu otkloniti samo odbacivanjem vaših promena.

Koordinatna mreža sa detaljnim informacijama u dijalogu Otkloni greške prikazuje sve kolone u aktuelnom prikazu. Koordinatna mreža sa detaljnim informacijama prikazuje promenu koju ste načinili za izmenjeni red. Ne možete da uređujete vrednosti, ali možete da kliknete na svaku kolonu da biste videli više detalja.

 • U dijalogu Otkloni greške postupite na jedan od sledećih načina:

  • Ako želite da sačuvate promene koje su načinjene na serveru za izabranu stavku, kliknite na dugme Odbaci moje promene.

  • Ako želite da pokušate da ponovo prosledite vaše promene za izabranu stavku, kliknite na dugme Ponovo izvrši moje promene.

   Zavisno od situacije, možda ćete morati da sačekate dok se to pitanje ne reši. Na primer, ako zbog problema u mrežnom povezivanju ne možete da sinhronizujete svoje promene, trebalo bi da sačekate da vam se vrati veza.

  • Ako želite da sačuvate promene koje su načinjene na serveru za sve stavke, kliknite na dugme Odbaci sve moje promene.

  • Ako želite da pokušate da ponovo prosledite vaše promene za sve stavke, kliknite na dugme Ponovo izvrši sve moje promene.

   Zavisno od situacije, možda ćete morati da sačekate dok se to pitanje ne reši. Na primer, ako zbog problema u mrežnom povezivanju ne možete da sinhronizujete svoje promene, trebalo bi da sačekate da vam se vrati veza.

   Napomene : 

   • Ako je grešku moguće otkloniti samo odbacivanjem vaših promena, dugmad za ponovno izvršavanje vaših promena možda neće biti dostupna.

   • Možete da zatvorite dijalog bez preduzimanja neke radnje, ali nećete moći da napustite ili ažurirate listu ili sprovedete promene u izračunatoj koloni sve dok ne otklonite grešku.

Vrh stranice

Ponovno povezivanje povezanih tabela nakon rada van mreže

Nakon što ponovo povežete povezane tabele, promene koje ste izvršili na podacima ili objektima se sinhronizuju.

 1. Otvorite bazu podataka koja je povezana sa SharePoint listama.

 2. Na kartici Spoljni podaci, u grupi SharePoint liste kliknite na dugme Rad na mreži.

  Napomena : Ako želite da odbacite promene koje ste napravili van mreže, kliknite na dugme Odbaci promene u grupi SharePoint liste.

Vrh stranice

Rad van mreže funkcije nisu dostupne kada koristite starijim formatima datoteka baze podataka

Ako bazu podataka koju radite sa ne koristi Access 2007 baze podataka format datoteke (ACCDB, ACCDE), rad van mreže funkcije nisu dostupne. Da biste koristili ove funkcije, konvertujte bazu podataka na format datoteke Access 2007 .

Više informacija o konvertovanju baze podataka na format datoteke Access 2007 pogledajte veze u odeljku takođe pogledajte.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×