Rad sa slikama SVG na Microsoft Office 2016

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft Word, PowerPoint, Outlook i programu Excel 2016 u operativnom sistemu Windows podržavaju Umetanje i uređivanje scalable vector graphics (. Za dokumente, prezentacije, e-porukama i radnih svezaka SVG) datoteke. Word, PowerPoint i Excel Mobile za Windows 10 ili Android podrška za umetanje. SVG datoteke u dokumente, prezentacije i radne sveske.

Belešku:Ova funkcija je dostupna samo ako imate pretplatu na Office 365. Ako ste pretplaćeni na Office 365, proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

Napomena : SVG je otvoren standard koji je uspostavljena 1999.

Više informacija o tome kako da dodate sliku SVG datoteku u članku Umetanje SVG slike i ikone u sistemu Office 2016.

Uređivanje SVG datoteke

Postoji nekoliko stvari koje možete da uradite kako biste prilagodili izgled SVG slike u dokumentu. Da biste pristupili tim alatkama, kliknite na SVG sliku i na traci bi trebalo da se pojavi kontekstualna kartica Oblikovanje. Hajde da pogledamo neke od najkorisnijih opcija koje nudi kartica Oblikovanje.

Napomena : Uređivanje je trenutno dostupna samo u sistemu Office 2016 u operativnom sistemu Windows, ne i u Office na Android ili Office Mobile na Windows 10.

 • Promena grafike – Ova opcija vam omogućava da izaberete drugu sliku kako biste njom zamenili trenutnu sliku.

 • Stilovi grafika – Ovo su primarne alatke za uređivanje izgleda slike.

  • Galerija sadrži kolekciju unapred definisane stilove za konvertovanje sliku na crtež u obliku linije ili promena boje popune od njega. U sledećem primeru ste umetnuli logotip bicikla i original je svi crni. U galeriji stilova da ste izabrali postavku koja ima crni strukture i svetlo plave popune da se podudara sa moje preduzeće teme.

   Napomena : Zadržite pokazivač miša iznad svakog stila grafike u galeriji da biste videli kako bi slika izgledala ako biste ga izabrali. To je samo pregled. Promene neće stupiti na snagu ako stvarno ne kliknete na taj stil.

   Promena izgleda SVG slike u programu PowerPoint 2016 pomoću galerije stilova
  • Ako želite da promenite boju slike i nijedna od stilova u galeriji nije baš ono što želite, Grafika popune vam omogućava da odaberete stotine boje. Šta god boja koju odaberete će se primeniti na celu sliku. U sledećem primeru ste izabrali naše bicikl logotip i primenjenom svetlocrvene popune.

   Pipete je posebno zanimljivo alatke. Kada odaberete iz menija koji se promeni kursor pipetu praćeno mali okvir. Tačka pipete na bilo koji objekat u dokumentu, na slajdu, ili radni list i mali okvir ćete popuniti bojom tih objekata. Kliknite na levi taster miša da biste potvrdili i izabranog oblika SVG će biti popunjen boja. To je sjajan način za brzo podudaranje boja oblik sa boje još jednu stavku imate kao što je logotip preduzeća. I da, radi i sa bojama u umetnute slike.

   Korišćenje alatke „Efekti grafike“ za promenu boje SVG slike
  • Da biste promenili (ili uklonite) linije oko SVG sliku odaberite Grafički prikaz strukture. Ovo vam dopušta da postavite boju ivice oko slike. Pipete i gorenavedenu radi ovde.

  • Tražite način da SVG slikama date malo dodatnog stila? Efekti grafike pomažu vam da slikama dodajete efekte senke, sjajeve, 3D efekte i još mnogo toga. U dolenavedenom primeru biram senku u perspektivi kako bi slika izgledala malo trodimenzionalnije.

   Dodavanje efekata kao što su efekti senke SVG grafikama pomoću alatke „Efekti grafike“
 • Raspoređivanje – Ova grupa sadrži alatke koje su vam verovatno poznate ako ste radili sa drugim formatima slika u sistemu Office.

  • Alatke Postavi ispred ili Pošalji unazad možete da koristite da biste postavili sliku u slojeve na stranici. To je korisno ako želite da postavite druge objekte ispred (ili iza) slike.

  • Alatka Okno za izbor donekle olakšava izbor određenih stavki na složenoj stranici.

  • Opcija Poravnavanje olakšava postavljanje izabrane slike duž leve ivice, u sredini ili na ostalim poznatim mestima na stranici.

  • Ako imate više slika za koje želite da budu jedan objekat, izaberite prvi objekat, držite taster Ctrl i izaberite sve druge objekte, a zatim izaberite stavku Grupiši. Da biste ih razgrupisali, odaberite bilo koji objekat iz grupe, a zatim izaberite stavke Grupisanje > Razgrupiši.

  • Komanda Rotiraj olakšava vam da rotirate sliku ili da je preokrenete vertikalno ili horizontalno.

 • Veličina – Ovo su alatke za izrezivanje ili promenu veličine slike. Detalje o tome kako se koristi alatka „Izrezivanje“ potražite u članku Izrezivanje slike. Da biste koristili alatke za veličinu, samo navedite željenu visinu i/ili širinu u inčima.

Imate pitanje, predlog ili komentar za Microsoft Office?

Pogledajte odeljak Kako da pošaljem povratne informacije o sistemu Microsoft Office?

Slušamo vas

Ovaj članak je poslednji put ažurirana 13 oktobar 2017 kao rezultat komentare. Da li vam je bilo korisno i posebno ako niste, koristite kontrole za povratne informacije ispod da biste nas obavestili kako da ga bolje.

Srodne teme

Umetanje slika
Umetanje ikone
Animiranje slika, clip art kolekcija, teksta i drugih objekata

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×