Rad sa prilozima u programu Outlook na Vebu za preduzeća

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Priloge možete da koristite da biste dodali bilo koju e-pošte ili stavku kalendara možete kreirati jedan ili više datoteka. A možete da umetnete (Ugrađivanje) sliku u telo poruke.

U ovom članku

Prilaganje datoteke u poruku

Prilaganje datoteke događaju iz kalendara

Umetanje slike u poruku

Prilaganje poruke na drugu poruku

Uklanjanje priloga

Prikaz priloga

Više informacija o prilozima

Prilaganje datoteke u poruku

 1. Kreirajte novu poruku, a na traci sa menijima, odaberite stavku Priložiumetni.

  Priložite datoteku poruci.

 2. Potražite datoteku koju želite da priložite, a ako je potrebno, odaberite stavku Otvori da biste ga dodali u poruku.

 3. Izvršite neku od sledećih radnji:

  • Odaberite otpremili i priložili kao OneDrive datoteke.

  • Odaberite stavku Prilaganje kao kopije.

 4. Odaberite stavku Pošalji.

Savet : Možete da izaberete više datoteka u istoj fascikli. Da biste izabrali više datoteka koja se ne pojavljuju se nalaze jedan pored drugog, držite pritisnut taster Ctrl i izaberite datoteke koje želite. Da biste izabrali datoteke koje se nalaze jedan pored drugog, pritisnite i držite taster Shift, kliknite na prvu datoteku, a zatim na poslednju datoteku koju želite i izdanje otpustite taster Shift.

Vrh stranice

Prilaganje datoteke događaju iz kalendara

 1. Kreiranje događaja iz kalendara ili uređivanje postojeće događaj.

 2. Da biste kreirali novi događaj kalendara, odaberite stavku nadole strelicu Dugme "novo" i strelica nadole , a zatim odaberite događaj kalendara.

 3. Dodavanje ili uređivanje detalja za događaj.

 4. Na traci sa menijima, odaberite stavku Priloži umetni , a zatim potražite datoteku koju želite da priložite i ako je potrebno, odaberite stavku Otvori da biste je dodali događaj.

 5. Izvršite neku od sledećih radnji:

  • Odaberite otpremili i priložili kao OneDrive datoteke.

  • Odaberite stavku Prilaganje kao kopije.

 6. Odaberite stavku Sačuvaj.

Umetanje slike u poruku

Možete da umetnete (Ugrađivanje) slike u e-poruku ili u poruci koja je deo događaja iz kalendara.

 1. Da biste dodali sliku e-poruke ili poruke događaj kalendara, odaberite stavku Umetanje slika umetnutih Umetanje slike na traci sa menijima formatu.

  Umetanje slike sa trake sa menijima „Oblikovanje“

 2. Potražite sliku koju želite da umetnete, izaberite ga i izaberite stavku Otvori.

 3. Nakon što ste dodali slike, možete da ih promenite veličinu tako što ćete ih izabrati i novu veličinu: mala, najbolje uklapanje Original.

Savet : Možete da izaberete više datoteka u istoj fascikli. Da biste izabrali više datoteka koja se ne pojavljuju se nalaze jedan pored drugog, držite pritisnut taster Ctrl i izaberite datoteke koje želite. Da biste izabrali datoteke koje se nalaze jedan pored drugog, držite pritisnut taster Shift i izaberite prvu datoteku, a zatim na poslednju datoteku koju želite, a zatim otpustite taster Shift.

Vrh stranice

Prilaganje poruke na drugu poruku

Poruku možete da prevučete u novu poruku.

 1. Otvorite novu poruku ili odgovorite na postojeću, odnosno prosledite je.

 2. U gornjem desnom uglu trake sa menijima, odaberite novi prozor Otvaranje novog prozora , da biste uredili poruke u zasebnom prozoru.

 3. Rasporedite prozore tako da možete da vidite listu poruka i novu poruku.

 4. Izaberite poruku u prikazu liste koji želite da priložite i prevucite poruku u novu poruku.

Vrh stranice

Uklanjanje priloga

Da biste uklonili datoteku koju ste priložili u poruku, odaberite odbaci pored imena priloga.

Da biste uklonili sliku možete umetnuti u poruku, izaberite sliku, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

Vrh stranice

Prikaz priloga

U zavisnosti od uređaja koji koristite, postoji više načina da biste otvorili prilog da biste ga prikazali. Mnogi od gorenavedenih opcija dalje može da zahteva da biste sačuvali prilog pre nego što možete da ga prikažete.

 • Kliknite desnim tasterom miša na prilog, a zatim odaberite stavku Prikaz, Preuzimanjeili otpremite na OneDrive – Microsoft.

  Napomena : Dostupnost opciju prikaza je zavisi od tipa prilog datoteke.

 • Odaberite jedan od dva dostupnih opcija navedene ispod prilog: Preuzmite ili otpremite na OneDrive – Microsoft.

 • Zadržite pokazivač miša iznad priloga da biste ga izabrali, ili kliknite dvaput na nju. U svakom slučaju, možete odabrati da Otvorite, sačuvate, Sačuvaj kaoili Čuvanje i otvaranje priloga.

 • Dodirnite ili kliknite na dugme umetni na uređaju omogućenom za dodir za preuzimanje ili otvaranje priloga. Možda postoji dodatna poruka koja pita da li želite da sačuvate prilog na uređaj. Opcije koje vidite zavisiće tip uređaj koji koristite i koji tip datoteka se preuzimanje ili otvaranje. Ako sačuvate prilog na uređaju, imajte u vidu gde ste ga sačuvali i otvorite je odatle.

Vrh stranice

Više informacija o prilozima

 • Prilog može biti datoteka koja je kreirana u bilo kom programu – na primer, Word dokumenta, u Excel unakrsnu tabelu, .wav datoteka ili datoteka rasterske slike.

 • Neki Prilozi mogu ukloniti ili blokirani antivirusni softver koristi vaše organizacije ili organizacija primalaca e-pošte. Ako imate pitanja o podršci za priloge, obratite se tehničkoj podršci.

 • Ako odgovorite na poruku koja sadrži prilog, on neće biti uključen u odgovor.

 • Nemojte otvarati prilog koji je poslat u e-poruci osim ako sadržaj i osoba koja vam ga je poslala nisu pouzdani. Prilozi predstavljaju uobičajen metod za širenje računarskih virusa. Preporučujemo da koristite opciju Pregled ako je dostupna.

 • Imena datoteka priloga može biti skraćeno u Outlook. Ovo neće uticati na sadržaj datoteke.

 • U zavisnosti od usluga koja se hostuje poštansko sanduče, podrazumevano ograničenje veličine je 25 MB ili 35 MB u Outlook za celu poruku, uključujući sve priloge. Prilog i ograničenja veličine poruka za poštansko sanduče postavlja vaše organizacije i mogu se razlikovati od podrazumevanog ograničenja.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×