Rad sa datotekama u biblioteci dokumenata

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U biblioteci dokumenata Office 365 nudi brojne načine za rad sa datotekama iz kreiranje datoteka za kopiranje i premeštanje ih između fascikli. Možete da prikažete na poslu u koji vi i ostali ste izvršili na datotekama i da sačuvate starije verzije programa koje možete da vratite ako je potrebno. Vi i vaš tim imate mnogo kontrolu nad gde šta i kako da radite sa datotekama.

Kreiranje novog dokumenta, vezu ili fascikle u biblioteci dokumenata

Nakon što kreirate SharePoint Online biblioteke dokumenata, moraćete da dodate sadržaj. Možete da započnete kreiranje ili otpremanje dokumenata i datoteka.

Office 365 Kreiraj novu fasciklu ili dokumentu

Kada odaberete novi dokument Office 365 generički datoteka kreirana u biblioteci (Document.docx, book.xlsx itd.), a prazan dokument je otvoren u odgovarajućoj aplikaciji. Za više informacija potražite u odeljku Kreiranje nove datoteke u biblioteci dokumenata.

Da biste organizovali datoteke, možete da koristite fascikle u biblioteci dokumenata. Za više informacija o dodavanju fascikle u biblioteci, u članku Kreiranje fascikle u biblioteci dokumenata

Uređivanje datoteka u biblioteci dokumenata

Datoteke koje su povezane sa Office 365 aplikacija, kao što je Word, Excel i PowerPoint možete otvoriti i urediti na mreži kada kliknete na ime datoteke u biblioteci dokumenata. Kada vršite uređivanje u Office 365, sve promene se automatski čuvaju.

Meni "datoteka Elipsa" sa otvorenom istaknuta

Kada imate aplikaciju za stone računare kao što su Word, pojaviće se kada otvorite ili uređujete datoteku. Ako odaberete aplikaciju za računare, dokument će se otvoriti u aplikaciji i možete da ga uredite kao bilo koju datoteku. Za razliku od verzija na mreži za Word, Excel ili PowerPoint, morate da sačuvate dokument pre nego što izađete da bi promene.

Ako nemate aplikacije povezane sa datotekom, dobićete opciju da biste preuzeli datoteku. Za više informacija o otvaranju i uređivanje datoteka pogledajte članak Uređivanje dokumenta u biblioteci dokumenata .

Brisanje datoteka iz biblioteke dokumenata

Ako stavke u biblioteci dokumenata više nije potrebna, možete da je izbrišete. Kada izbrišete fasciklu, SharePoint Online takođe briše sve datoteke ili fascikle koje se nalaze u njoj. Za više informacija pogledajte članak Brisanje fasciklu, datoteku, ili vezu iz biblioteke dokumenata .

Ikona "Izbriši" i veze markirana na traci sa vezama

Ako izbrišete nešto, ali treba da se vrati, možda ćete moći da vratite u prethodno stanje iz korpe za otpatke. Za više informacija pogledajte članak Vraćanje izbrisanih sadržaj u korpu za otpatke SharePoint lokacije .

Proveravanje datoteka ili za uređivanje isključivo

Prilikom odjavljivanja datoteke, možete zaključate ostale iz izvršiti promene. Ovo pomaže u sprečavanju saradnicima iz opoziv ili zamene sve promene.

Tri tačke sa pogledajte meniju sa pogledajte istaknuti

Dok imate odjavio datoteku, niko drugi ne možete proveriti ili uređuje. Kada potvrdite izbor datoteke nazad u drugi moći da vide promene koje ste izvršili. Dodatne informacije potražite u članku ili provera prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata.

Vidite aktivnost na datotekama u biblioteci dokumenata

Kada radite sa tim, možete da pogledate datoteku aktivnosti kao što je dodavanje, brisanje i uređivanje u biblioteci dokumenata da biste bili sigurni da stvari koje su na putu. Možete da vidite aktivnosti datoteka za jednu stavku ili pregled svih aktivnosti u biblioteci dokumenata.

Lista nedavnih aktivnosti

Možete da razvijete neke stavke u okviru nedavne aktivnosti za detaljnije gde su ažurirane datoteke. Vidite aktivnost datoteke u biblioteci dokumenata za više informacija o prikazivanju datoteka aktivnosti.

Prikaz i rad sa istorijom verzija datoteka u biblioteci dokumenata

Istorija verzija SharePoint Online kreira novu verziju datoteke koje su sačuvane ili prijavljene u biblioteci dokumenata.

Verzija istorije dijalog sa 3 verzije.

Istorija verzija, možete prikazati komentare koje ste dodali kada je datoteka prijavljena, veličina datoteke i datum kada je potvrđen izbor ili sačuvana u biblioteci dokumenata. Takođe možete odabrati da vratite u prethodno stanje ili brisanje verzije datoteke. Za više informacija u članku Prikaz istorije verzija datoteke u SharePoint biblioteci dokumenata .

Prikažite i uredite informacije o datotekama u biblioteci dokumenata

U biblioteci dokumenata skladišti pojedinačne svojstva kao što su ime datoteke, naslov i hashtags za datoteke, fascikle i veze, kao i stavke sami.

Office 365 dokumentu metapodataka

Možete da prikažete i uredite ime, naslov ili svojstva hash oznaku na svaku stavku u biblioteci dokumenata. Pročitajte članak Prikazivanje i uređivanje informacija o datoteke, fascikle ili vezu u biblioteci dokumenata za korake da biste videli i uređivanje svojstava.

Slušamo!

Ažurirani jul 5 2017

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Priložite svoju verziju SharePoint, OS i pregledača. Koristićemo povratne informacije da potvrdite izbor u polju činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×